sobota 18. července 2020

obnova nutná a překvapení v trávě


Dřív než začnu psát k hlavnímu tématu, musím nejdříve říct, že konečně začínají rozkvétat oba keře ibišku. Měla jsem letos pocit, že ani nerozkvetou a vloni určitě už byly obsypané květem. 
Nebo si to možná nepamatuju přesně. Letos je ale všechno nějak divnější.





Už jsem tady psala, že musíme vyrazit do zahradnictví, protože jindy krásná studna vypadá jako pohřebiště a já se nemám už dlouho s radostí na co upnout. 
Odešly některé kytky, ale i violky v závěsech, které nám dělaly radost víc než tři měsíce, se už nevešly a výživa jim nestačila. 
A už ani nebylo, kam je přesadit.
Včera jsme měli den plný vyřizování důležitých záležitostí, drobných nákupů v Pepču - dárky na Moravu, kam se příští týden chystáme a ani únava mě neodradila od nájezdu do zahradnictví, i když mému muži se už nechtělo. 
Nakonec jsme museli do dvou, protože v prvním neměli vůbec nic, co by se dalo koupit. 
Což mě překvapilo, protože každý rok něco o tomto čase obnovujeme, není to výjimka, a nemáme problém kytky nakoupit. Včera už jsem nezasadila, páč bych to dělala z nutnosti a já z toho chci mít radost. Těším se, že to udělám dnes.





A teď slíbené překvapení v trávě. 
Kdo čekáte něco, co do trávy patří, budete zklamaní. 
Tuhle kačenu jako reklamu na Playboy jsem dostala kdysi dávno k nákupu v DM jako dárek. Sice to byla naprostá kravina, kterou bychom si nikdy, ale vážně nikdy nepořídili, ale u nás se nic nevyhodí, i když přiznávám, že se někdy snažíme takový dárek nedárek udat, ale tohle nikdo nechtěl a nedivím se.  Ale už přišel její čas. 
Děti ji objevily a hrají si s ní v bazénu vedle normální tradiční žluté kačky. Po hře zůstala zapomenutá v trávě. Válela se tam jako mrcha a můj vtipný muž místo, aby ji hodil do bazénu nebo prostě uklidil, si dal práci a naaranžoval do trávy pro mě, takže z dálky jsou vidět jen ty bílé uši. 
Ještě jsem mu ani neřekla, že o ní dva dny vím a nechávám mu ji tam pro radost.
Mějte pěknou sobotu, vypadá aspoň u nás, že bude slunečná. 
Já se těším na tu obnovu. Mám volný víkend.


13 komentářů:

  1. Marti, Ibišek má pěknou barvu. Asi je to počasím, že rozkvétá déle než jindy, je chladněji. Letos je všechno jinak a divné. Můj muž přijel včera z chalupy s angínou. Nepamatuji si, kdy ji měl naposled. Dostal ATB. Měli jsme tu mít příští týden děti a tak to padlo.
    Ten zajíček v trávě je legrační.
    U nás je zatažená obloha a fouká vítr.
    Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, u nás bylo včera vedro, byla jsem i ráno v bazénu. Tak ať se tvůj muž brzy uzdraví. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  2. Můj ibišek má zatím poupátka tak maličká, že je bez brýlí nevidím a třeba latnatá hortenzie, která byla loni už v plném květu má téměř měsíční zpoždění. U nás prší snad pořád, je zima a vypadá to na další upršený den. Jak by řekl klasik "tento způsob léta, zdá se mi poněkud nešťastný" ale ušatá kačka mě pobavila :)
    Přeji pohodovou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, přesně tak, je to divné léto, i když u nás tolik neprší a včera bylo vedro. Jo i mě uši čnějící z trávy pobavily. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  3. Letos je vše jinak, ale úplně.
    Včera jsem objela dvě zahradnictví a oni se již připravují na podzim a dovážejí vřesy.
    Stála jsem jako jojo a nechápala, v polovině července ? Přijde mi to hodně brzo.
    Já jsem letos v truhlících vsadila na plnokvěté převislé muškáty v kombinaci s batáty a dělá to nepředstavitelnou parádu, jsou bohaté a deště jim neublížily.¨
    A na rovinu ... čekala jsem ježka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, ježci nás na jaře opustili bez rozloučení a nic po nich nezůstalo, jen uměle vytvořené domky. No, nakonec je dobře, že tady nic nezůstalo, výkrmna mého muže byla úspěšná. Předpokládám, že do školky přijdou zase na podzim. Ježíši! Měj pohodovou neděli.

      Vymazat
  4. Marti, máš hezky nechystáno. A plaayboyácká kachna je :D :D
    Hezkou sobotu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, oni jsou z dálky vidět v trávě jen ty uši :-) Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  5. Marti, máš to pěkné a rostlinky vypadají krásně zdravě a svěže. I v tomto poněkud divném létě.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituško, no teprve budou pěkné, až trochu povyrostou. Doufám. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  6. Marti, ibišek mám stejný, ještě nekvete, svítí na něj jen dopoledne, tak to je klasicky až v srpnu.
    A v trávě - zachovat si humor je fakt hodně důležité!
    Měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, u nás na něj svítí slunce celý boží den a jindy rozkvétá dřív. No vždyť víš, chybí nám toho možná hodně, ale humor to není :-) Měj pohodovou neděli.

      Vymazat
  7. Letos mám ibišek značně retardovaný. Byl totiž obsypaný mšicemi které ho totálně zarazily v růstu. Takže je letos poprvé za těch dvacet let co ho tu mám takový malý mrzáček zatím s pár poupaty. Normálně když potřebuju aby mi nestínil při opalování, tak má korunu v průměru dva metry, teď když se opalovat absolutně nedá je malý a nestíní....kačena by se tutově líbila naší Bobuli a ještě víc psům ;-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.