neděle 20. března 2022

velikonoční výstava


aneb chlubím se cizím peřím. Poprvé dávám reportáž z výstavy a fotky nejsou moje. Pokud o něčem píšu, vždy si fotím všechno sama. Tohle je poprvé. 
Takže krásné fotky z výstavy jsou dnes zásluhou Jiřinky.
Jiřinka mi totiž o výstavě řekla, ale já o ní věděla už dýl. Dokonce jsem psala malou pozvánku v rámci březnového programu kultury v Neratovicích. Nicméně věděla jsem, že toho mám teď tolik, že se tam nedostanu. Jiřinka se spontánně nabídla, že výstavu nafotí. Bála jsem se, že o výstavě nedokážu nic napsat, když ji nevidím a na stránkách města byly snad jen dvě věty.
Nakonec je výstava nafocena tak hezky, že při prohlížení fotek jsem měla pocit, jako bych tam byla, takže článek jsem napsala a je to naše společná práce s Jiřinkou a ještě jednou jí děkuji. 
Článek Hody, hody, doprovody aneb Velikonoce v Neratovicích (kanalem.com) již vyšel před pár dny a najdete tam zveřejněny všechny fotografie. Tady dávám jen výběr.. 
Tak pojďte se podívat na výstavu očima Jiřinky.
A dnešní téma se k neděli hodí. Mějte klidný den.


















Hody, hody, doprovody aneb Velikonoce v Neratovicích
Marta Dušková

Vstupní hala Společenského domu Neratovice patří velikonoční výstavě s názvem Hody, hody, doprovody, která prezentuje práce a sbírky neratovické organizace Svazu tělesně postižených.

Expozice je plná velikonočních dekorací. Nechybí velikonoční kraslice, kuřátka, slepičky či zajíčci a pomlázky. Zkrátka vše, co je spojeno společným jmenovatelem, a to jsou velikonoční svátky, které se už blíží.

Na výstavě zaujme i ukázka lidové tvorby v podobě paličkovaných obrázků, vyšívaných deček či ubrusů. Na panelech je prezentována velká sbírka ubrousků a výstavu doplňují i fotografie připomínající jaro.

Výstavu je možné navštívit do 31. března v otvírací době pro veřejnost ve všední dny od 8 do 20 hodin a v sobotu a neděli v době konání kulturních pořadů. Expozice jistě zaujme velké i malé a může být i inspirací pro velikonoční výzdoby domovů návštěvníků.

Foto Jiřina Krpálková, Neratovice







7 komentářů:

  1. Marti, to je moc krásné společně dílo. Hezký článek doplněný nádhernými fotografiemi od Jiřinky. Jste obě moc šikovné a já děkuji za úžasnou reportáž z velikonoční výstavy v Neratovicích. Krásnou neděli přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní spolupráce!
    Přeji krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jejda, Martičko, ty jsi ze mne stvořila úplnou hvězdu. Červenám se až v pase.
    Ale myslím si, že důležité je to, ukázat ostatním ty výrobky. A to jsi pěkně opatřila textem ty.Kdopak je tu přes kulturu na Mělnicku? nevíš, zeptej se zrcadla! Pa a opatrujte se.
    Spolupráce s tebou je nakonec moc fajn! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti a Jiřino - povedlo se vám to. Ráda jsem se na dekorace inspirované Velikonocemi koukla.
    Hezký zbytek neděle

    OdpovědětVymazat
  5. To je pastva pro oči. Moc hezké.

    OdpovědětVymazat
  6. Jiřinko a Marti, jste holky šikovné obě dvě ! Děkuju vám za přiblížení výstavy, je moc hezká a veselá, potěšily jste mě moc ! Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Mám takové výstavy ráda. Hezká povedená spolupráce !
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.