středa 8. června 2022

špíz v těstíčku a ředkvičkový salát

 
Dnes neplánovaná rychlovka, protože nestíhám. Zpracovávám reportáž ze včerejší výstavy a větší reportáž ze slavnostní prezentace projektu Příběhy našich sousedů a minulý týden jsem si fotila jídlo, tak jej sem dávám.
Krůtí maso na špízu pro změnu v těstíčku na fotkách nevypadá nijak vábně, ale líp to nafotit neumím, ale bylo to výborné. Na špíz jde dát cokoliv, já jsem prokládala kousky krůtího masa s oranžovou paprikou a cibulí a obalovala v těstíčku z vajíčka a mouky a smažila na pánvi. 
Špíz na grilu dělám často, ale v těstíčku už dávno ne. Je to sice pracnější, ale maso je při této úpravě chutnější a šťavnatější.
Na fotografii ještě vidíte jogurtový dip, který vyrábím celkem často. 
Je to jen bílý jogurt, sůl, černý pepř a hodně lisovaného česneku. Je to výborné a zdravé.
 

Od naší Terezy jsem ze zahrádky dostala ředkvičky, některé zvíce velikosti menší mrkve, a přemýšlela jsem jak zpracovat. Minule jsem dělala pomazánku a teď rychlý a jednoduchý salát. 
Ředkvičky jsem nastrouhala na struhadle, krájení mi přišlo jako velká ztráta času, vmíchala jsem bílý smetanový jogurt Hollandia, který mám doma pořád a používám do salátů celkem často. 
Osolila, opepřila, přidala hodně nastříhané pažitky. Salát byl trochu řídký, tak jsem tam nastrouhala uvařená vajíčka, která chuť nikterak neovlivnila. 
Salát byl výborný a moc jsme si pochutnali. Byl rychle pryč, ale s aranžováním na focení jsem si teda taky práci nedala. Fakt teď trochu nestíhám. Jako by se po nucené dvouleté přestávce otevřela stavidla a akcí je tolik a nejlépe několik v jeden den, že musím vybírat a někdy mi je líto, že některé musím prostě odsunout.
Tak dnes jen jídlo.
Třeba někoho inspiruju, i když se nejedná o bůhví jaké úžasné recepty.
Mějte pohodový den.

6 komentářů:

  1. Zajímavé recepty. Špíz dělám klasický, ale v těstíčku ho vyzkouším . Redkbickovy salátuze být zajímavý. Hezký den Marti.

    OdpovědětVymazat
  2. Občas v těstíčku špíz taky dělám, ale už se tak dlouho nestalo, takže díky za připomenutí. Ředkvičkový salát taky dělám podobně, jen ta vejce jsem tam nedávala, ale zkusím.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Špíz v těstíčku jsem nedělala nikdy, určitě vyzkouším. J

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, nemám li čas, také dělám rychlovky. Jen naši chlapi toho musí mít více, protože jsou velcí jedlíci. Ředkvičky zpracovávám podobně. Ten špíz v těstíčku zkusím, nenapadlo mne to. Já dělala pár krát dietní párečky v těstíčku, jak nám do kdysi dělávali na oběd ve školce a plátek ryby s těstíčku. To bylo také dobré. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, špíz v těstíčku taky vyzkouším. V neděli ho mám v plánu na oběd. M.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak špíz v těstíčku jsem nikdy nedělala... Ředkvičkový salát, ten bych si dala!
    Marti, měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.