neděle 6. listopadu 2022

filmové okénko II

foto zdroj

Po dlouhé době jsem viděla film, který stojí za zmínku. Překvapilo mě, že je to film z roku 1994 a já jsem jej nikdy neviděla. Viděla jsem jej na Filmboxu, protože máme televizi O2, ale nevím, zda jej najdete někde jinde, pokud se budete chtít kouknout. Jo, placený najdete, hledala jsem, ale ke stažení zdarma jsem nenašla.
Americký thriller Nebezpečný klient má hvězdné obsazení. Suzan Sarandon byla za roli advokátky nominována na Oscara, v další hlavní roli hraje Tomy Lee Jones.
Zaujal mě celkem originální scénář, kde si nemohu domýšlet, co bude dál a neodhadnu to, což nejde říct u všech filmů. 
Po dlouhé době jsem si film užila a chvíli si jej budu pamatovat. Scénář byl napsán podle předlohy románu, to sice kvalitu nezajistí, ale někdy je to přece jen trochu jistota.
Tak pokud máte možnost, určitě se na film podívejte. Anotaci k filmu sem kopíruji níže. Bližší informace najdete kdekoliv, po zadání názvu filmu vyjede spoustu odkazů.
Jo a na závěr, mému muži se film nelíbil, připadal mu prý vykonstruovaný a nepravděpodobný. Kouká na podobné filmy často, tak má s čím srovnávat a možná má i pravdu. To ale nemění nic na tom, že po dlouhé době jsem viděla film, který jsem po chvíli nevypnula a viděla jej až do konce.
Mějte pohodovou neděli.



O čem film je?
Jedenáctiletý Mark se stane náhodným svědkem sebevraždy mafiánského právníka Rona Clifforda. Jeho svědectví může rozhodujícím způsobem pomoci federálním agentům v čele se státním zástupcem Royem Foltriggem, který chce tento případ využít i pro své politické ambice. Současně znepokojený mafiánský boss vysílá svého specialistu, aby malého nepohodlného svědka umčel. A tak si Mark za ušetřený dolar najme rozvodovou právničku Reggii, s níž se pustí do nerovného boje s mafiánskými zabijáky i dotěrným úřadem státním zástupcem.

Snímek režiséra Joela Schumachera Nebezpečný klient je filmovou adaptací dalšího právnického bestselleru Johna Grishama. Hrdinou tentokrát není osamělý právník v nebezpečí, nýbrž značně nesourodá dvojice: malý chlapec a nezkušená, ale velmi odvážná advokátka, která pro chlapce riskuje svoji kariéru a nakonec také svůj život. Situaci jí komplikuje vystrašený klient, který si toho hodně nechává pro sebe. Reggie vzdoruje výhrůžkám mafie i ambicióznímu kolegovi a jeho týmu. Susan Sarandonová byla za svoji roli nominována na Oscara, velkého uznání kritiky se dostalo i dětskému představiteli Bradu Renfroovi (nar. 1982), jehož slibnou hereckou kariéru předčasně ukončila v lednu 2008 silná drogová závislost. Roli státního zástupce Foltrigga přesvědčivě ztvárnil Tommy Lee Jones.

4 komentáře:

  1. Film jsem neviděla, ale už jen to,že v něm je obsazená Susan Sarandonová by mne lákalo film vidět, pokud by se příležitost naskytla.
    Měj klidnou neděli, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Film jsem neviděla ale četla jsem knižní předlohu.

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsem a ráda si to zopakuji. Susan Sarandon mám moc ráda.
    Marti, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, neviděli jsme. Díky za tip a přeji ti pěkný večer. Jitka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.