neděle 27. listopadu 2022

výstava obrazů a fotografií


Dnes vás zvu na výstavu, kterou jsem navštívila ve velmi nabitou středu. Tentokrát je opět po dvou měsících ve státním archivu v Mělníku. Nestihla jsem opět vernisáž, protože byla ve stejný den jako premiéra divadelního představení a já jsem před premiérou fotila v zákulisí, takže bych to nestíhala. Mám samozřejmě raději vernisáže, tam se dozvím nejvíc a mám i možnost si trochu popovídat s autorkou výstavy. V poslední době je toho tolik, že vernisáže prostě nestíhám.
Seznamte se s výtvarnicí, o které něco málo píšu v článku, který včera vyšel.
Mějte pohodovou první adventní neděli. My jedeme dnes do Prahy slavit ještě dvoje listopadové narozeniny a vánoční téma je mi zatím na hony vzdáleno. 
Adventní výzdobu máme jen částečně a převážně ji dělaly včera děti, pokračovat budeme až v týdnu. Dnes ale musím s dětmi zapálit první svíčku, což mi nezapomněly sdělit již v pátek při příjezdu.

V Galerii Archa vystavuje výtvarnice Ivana Mikušová
Marta Dušková

Ve Státním okresním archivu Mělník v Galerii Archa je k vidění od poloviny listopadu další zajímavá výstava obrazů a fotografií. Krásné obrazy a zajímavé fotografie výtvarnice Ivany Mikušové rozhodně stojí za zastavení a umožní na chvíli se zklidnit v předvánočním shonu všedních dní.

Výstavu je možné shlédnout ve Státním okresním archivu Mělník na adrese Pod Vrchem 3358 vždy v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin, v jiném čase pouze po telefonické dohodě na telefonu 315 622 629. Díla Ivany Mikušové je možné vidět do 23. ledna 2023 a výstava je prodejní.

Ivana Mikušová je povoláním lékařka v oboru radiologie a v současné době provádí ultrasonografická vyšetření na Mělníku, v Roudnici nad Labem a ve Štětí. Na Mělníku žije už třicet let. Již několik let navštěvuje kurzy na Výtvarném oboru ZUŠ pod vedením pedagožky Ireny Wenkeové. Ve své tvorbě se věnuje vícero výtvarným technikám a malba, kresba a fotografie se v její tvorbě skvěle doplňují. I její fotografie jsou snové a na první pohled vypadají jako obrazy.



















5 komentářů:

  1. Marti to je zajímavá výstava. Některé obrazy se mi.libi víc, jiné mi přijdou takové stylem jako od Picasa z dob jeho začátků. Ale je to i tak zajímavé. Děkuji za prohlídku a přeji ti hezký advent

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná výstava.Určitě bych ji jen tak neprolétla.
    Hezkou první adventní neděli se setkání s vašimi blízkými.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Díky, Marti, za info o této výstavě. Kupovat nepůjdu, ale podívat bych se chtěla.
    Jsi náš průzkumník a předskokan, moc děkuji. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, díky tobě jsem i s neschopenkou mohla na výstavu :D. Musím říci, že ne všechny obrazy byly můj "šálek čaje", ale i tak bych si vybrala. Fotky se mi tentokrát líbily víc.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Ráda jsem se podívala. Díky, Marti!
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.