středa 8. února 2023

cizí životy...


Někdy člověk musí dlouho hledat, když má chuť na nějaký zajímavý film a někdy narazí hned bez plánu. Jako já v neděli. Náhodou jsem zapnula film, o kterém jsem nic nevěděla a hned první minuty filmu mě zaujaly. Když se objevila Angelina Jolie v hlavní roli, říkala jsem si, že je trochu zárukou úrovně filmu, ale za pár dalších minut už jsem nevnímala, kdo ve filmu hraje, protože mě vtáhnul děj. Další zajímavý film po krátké době. Já miluju psychologická dramata, thrillery, krimi, takže i tentokrát se držím tohoto žánru. U takových filmů se nejvíc odpočinu, nemusím nad ničím přemýšlet.
Americký film Zloděj životů byl natočen v roce 2004 a je uváděn jako mysteriózní film a já si nejsem jistá, jestli přesně chápu, proč. Jasně, že vím, co to slovo znamená. Tajemný, záhadný, tajuplný... Není to sice běžné drama či krimi, má velmi originální námět a závěr je neočekávaný, ale slovo mysteriózní se mi k němu úplně nehodí. Jinde je film prezentován jako psychologický thriller, film tomuto žánru více odpovídá podle mě.
Pokud chcete znát obsah, můžete si jej přečíst zhruba zde Zloděj životů (2004) - Taking Lives - FDb.cz.
Pokud jste jako já, nechcete znát nic dopředu. Stejně jako můj muž, když jsem mu film doporučovala a hned se na něj podíval: hlavně mi nic neříkej.
Já nikdy neříkám, o čem to je, to mi naopak říkáš vždy ty...
Já sem kopíruju jen lehké nahlédnutí do děje:
"Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho". 

Mějte pohodový den a film za shlédnutí rozhodně stojí.

Použité fotografie zdroj csfd.cz

4 komentáře:

  1. Marti, moc děkuji za recenzi na film. Zaujala mě natolik, že se po filmu určitě podívám.
    Měj hezký a pohodový den.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý tip. Díky a hezký den

    OdpovědětVymazat
  3. Viděla jsem a klidně si to zopakuji.
    Marti, měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Neviděla jsem, takže se po filmu poohlédnu.
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.