středa 1. března 2023

malé nákupy?




No v únoru úplně malé teda nebyly. Odešla nám elektrická trouba a můj muž pořídil novou, která je trochu jako počítač. No bez trouby to nejde, ale tahle nová, která je teda krásná, mi naprosto narušila moji životní stabilitu. Po téměř 50 letech zkušeností je v téhle troubě všechno jinak. Můj muž hlásí: teplota taková, v této poloze, tento čas a další. Čte to z knížečky návodu na obsluhu. Já tyhle návody nečtu nikdy a po pár neúspěších, kdy teda výsledky odpovídaly mému vaření, když mi bylo 12 let a já jsem se musela starat o dva mladší sourozence, to zkrátka půjde podle mě. 
Už to došlo tak daleko, ale je pravda, že se už týden smějeme a bavíme u jediného tématu a to je trouba, můj muž říká, že koupí celé prase a budeme celý týden zkoušet a experimentovat, až se to prý naučíme.
Tohle jsem psala před delší dobou, ale zveřejňuji až teď. Knížku jsem vyhodila a jedu po svém. Pokud si ovšem koupí tuhle troubu začátečník, tak ho předem lituju. Ten návod psal někdo, kdo v životě troubu nepoužil.
A teď už můžeme jít na ty menší nákupy. Opět jsem využila akce na Dobrovského, tentokrát 4+1, tzn. pět knih za cenu jedné, abych tady měla dárky na rozdávání pro děti jen tak bez nějaké příležitosti. Dárky k narozeninám ohledně ceny neřeším, ale dárky jen tak a především knihy by za plnou cenu byly moc drahé.
Co jsem nakoupila, představím na fotkách. 










A ještě přidám dvě drobnosti. V březnu máme s mužem výročí a dáváme si jen maličkostí, takže vtipné ponožky ve dárkové sklenici a ještě je něco na cestě. Ty ponožky jsem nakoupila na eshopu Orion, kde jsem narazila i na sypátko na cukr. Nákupů jsme učinili víc, ještě nějaké oblečení, ale nějak nemám vůbec čas nákupy fotit, takže už si ani moc nepamatuju, co je vlastně nového. 
Mějte pohodový den.






5 komentářů:

  1. Docela Ti věřím,že instrukce k používání nové trouby jsou jaké jsou. Někdy je to tak, že i celkem jednoduchá věc je psána rozvláčně - odborně :-))).
    Knížky vypadají dobře a dárková sklenice je bezva.
    Pěkné středeční odpoledne!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, my měli takhle "úrodný" závěr minulého roku. Vysavač, varná konvice, monitor počítače a ve finále při pečení cukroví trouba. Naštěstí se nám podařilo sehnat topné těleso a můj šikovný muž troubu zprovoznil.
    V únoru řekla dost pračka, kterou máme něco přes dva roky. První rok jsem opravdu prala s návodem a když jsem jí ovládla, řekla dost. Naštěstí!!! to byl jen programátor.
    Dárky vypadají skvěle, jak knížky, tak o sklenice s obsahem a sypátko.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Nesnáčím návody a vždy nechám vše prostudovat manželovi a výtah si nechám předvést přímo na tom ,,stroji,, - třeba pračce.
    Marti, pokud P. koupí to prase, vše nafoť nebo natoč, budeš mít na blog materiálu na rok.Přeji hezký týden do C. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu věřím, že nová trouba vyvede zkušenou hospodyně z míry... Snad se brzo zžijete!
    Marti, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, zaujaly mne Fantastické experimenty v kuchyni. Ty je máš ovšem s troubou v přímém přenosu :).
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.