pondělí 9. října 2017

salát z červené čočky



O červené čočce jsem věděla pouze, že existuje.
Tentokrát mě při nákupu cvrkla do nosu, tak jsem si říkala, že ji zkusím.
Salát je výborný, takže si zaslouží "žít" dál.
Hledala jsem recept na salát na netu pro inspiraci. Nakonec vzniklo něco jen mého.
Dala jsem vařit čočku, kdo ji neznáte, červená se nenamáčí, asi na deset minut. 
Po té nechala vychladnout.
Na trochu oleje jsem si zpěnila červenou malou cibuli, na to jsem dala kousek uzené krkovičky nakrájené na kostky, slanina bude určitě lepší, ale neměla jsem ji, a přidala jsem na kousky nakrájenou červenou papriku a vše prudce orestovala.
Po vychladnutí jsem smíchala vše dohromady, přidala dvě nakrájená vajíčka natvrdo, osolila, opepřila a přidala trochu majolky, tak dvě lžíce, aby se vše hezky spojilo.
Salátu jsem udělala jen do menší misky, kdyby to nebylo dobrý a nikdo to nechtěl jíst. Hodí se k večeři nebo i k rychlému obědu.

6 komentářů:

  1. milá Marti, než mi byly zakázány všechny luštěniny, taky jsem netušila, že červená čočka je.. já ji vařím jako polévku s rajčaty, něc jako bys do rajské přidala tu čočku.. pak se chuťově můžeš přiklonit buď k čočoové.. česnek. atd nebo k rajské sladkokyselkavou chuť.. vzhledem k rychlosti doporučuju.. pa Lenka kočka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, my nejsme moc na polévku. Jednou za čas dělám bramboračku nebo masové vývary. My jsme spíš na ty saláty :-) Děkuji. Měj se.

      Vymazat
  2. Červenou čočku mám moc ráda, přidávám ji hlavně do různých zeleninových polévek, které báječně zahustí - my jsme totiž milovníci polévek!! A saláty jím hlavně já, manžel pouze některé :o))).
    Marti měj prima dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, každý máme jiné chutě. A salát je moc dobrý. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Blondýnko, jde to i bez majolky. Zvažovala jsem, jestli ji přidám nebo ne. Většinou dávám do salátů bílý jogurt, ale k té čočce mi to nějak nešlo :-)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.