pátek 27. října 2017

storka o světlech, přepravci a vyzobané





Krásná nová lampa z Vivre na úvodních fotkách není dnes v hlavní roli, i když by si to zasloužila.
Je úžasná a mám z ní radost.
Tento příspěvek jsem původně vůbec napsat nechtěla.
Nakonec mě k napsání přivedlo několik důvodů.
Zaprvé web Svět svítidel, který jsem objevila náhodou. 
Jsou zástupci mnoha renomovaných značek, takže tomu odpovídají i nižší ceny. Odchází nám světlo v horní koupelně a přiznávám, že mě to fakt potěšilo. I po čtyřech letech se v domě ještě najde nějaká památka po minulých majitelích, i když se snažíme je vytlačovat a spoustu změn se už událo, všechno nestíháme, a zrovna toto světlo mě už iritovalo.
Ale toto má svůj vtipný příběh a to je druhý důvod, proč sem tato světla do koupelny dávám. Mimochodem jsou moc krásná. Hlásím tedy mému muži, nesvítí světlo nad zrcadlem nahoře v koupelně, jdu hledat nové. Sotva s tím začnu, můj muž schází ze schodů dolů a hlásí mi, mám pro tebe smutnou zprávu, nic nehledej, já jsem to opravil.
Hergot, ty mě štveš (no řekla jsem to trochu drsněji), já jsem se tak těšila. To musíš vždycky všechno opravit?! Jako minule tu varnou konvici?! 
Přiznávám, tu nemusel opravovat, i když jinak opraví vše. Tady jsem neměla konvici pořádně zastrčenou v zásuvce :-) Kdybych byla blondýna, tak by se hodilo říct, no blbá blondýna, takhle vyzobaná slunečnice...
Druhý den mi muž hlásí, tak začni hledat něco hezkého, ta zářivka nahoře se přehřívá a brzo odejde. No, nevím, jestli mi nechtěl jen udělat radost...
Hurá, hledám.


Od včera jsou světla doma a čekají na instalování.
Nejsou však kouzelná. Má to jeden naprosto zásadní negativní dopad. Ta zářivka byla po ránu celkem shovívavá, tato světla to bude horší. 
Od teď motto každého rána - neznám tě, ale umeju tě :-)
Dalším důvodem dnešního příspěvku je pokračování kauzy s PPL, o které jsem už psala ve dvou dílech a pro všechny, kdo sledovali a fandili, se hodí, abych napsala pokračování. 
Přiznávám, že jsem teď v případě PPL nezaplatila dvakrát zboží předem, jednak měli nějakou akci, že jsem neplatila poštovné a druhak jsem si chtěla vyzkoušet, jak to bude s placením kartou. 
Řidič mi již dvakrát hlásil do telefonu bez mého přičinění, když dorazil a ohlašoval se: vy budete platit kartou, že jo? 
Co na to říct? 
Povedlo se. Nevím, jestli jsem dokázala víc než jen v našem regionu, ale je to úspěch.
Sice v PPL někde běží nápis na světelné tabule s mým jménem a upozorněním: pozor, potvora, chce platit jen kartou, vezměte si proboha terminál!!!, ale přece jen se mi něco malého povedlo a nebyla jsem za ovci.
Není to tedy vítězství. Nemám z toho nějakou radost, ale přece jen jsem trošku možná hnula "zeměkoulí"... A doufám, že nejen pro sebe.

8 komentářů:

  1. Lampa na prvních fotkách je moc hezká. Časem jas (někdy nemilosrdný) nových světýlek vnímat nebudeš :-).
    A kauza s PPL dospěla ke zdárnému konci. Jak vidno, jde to. :-)
    Klidný den!
    Hanka
    U nás prší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, u nás taky prší od rána. No do lampy jsem se zamilovala už na webu. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Pěkné ráno přeji, ta lampa... je OPRAVDU NÁDHERNÁ... :) přestože se jí článek netýká, jsem ráda, že jsem ji viděla... :) U článku jsem se po ránu pobavila a je super, že to s PPL takto dopadlo... :)
    Mějte krásný víkend, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťko, ano je krásná. Někdy se stane, že si něco vyberu a na webu to vypadá líp, než potom ve skutečnosti. Tady je to obráceně a jsem jí uchvácená, takže se nám zřejmě tento týden zvedne spotřeba elektřiny, páč se furt kochám :-) a navíc je z kvalitního materiálu. Jsem ráda, že jsem po ránu pobavila. I Vám krásný víkend.

      Vymazat
  3. Hnula si Marti, hnula. Dala jsi jim alespoň vědět, že ne všichni jsme trubci :o))). Lampa je moc hezká, zvláštní. A s tím světlem po ránu... co jsem chtěla to mám také, u zrcadla bodovky, abych dobře viděla když se líčím a nebyla za klauna.A tak vidím své JÁ v plné kráse :o)))) každé ráno a nechápu kdo to na mne kouká!!
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, jsem ráda, že akce nebyla zbytečná, ale udělala bych to zase i za cenu nejasného výsledku v roli Dona Quichotte, přesně právě proto, aby věděli, že vše si dovolit nemohou. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Krásné ráno,já se tu vždy tak dobře naladím:)Pěkné čtení!:)A ta lampa je nádherná!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééééé Věruško, děkuji. Moc mě to těší :-) Hezký víkend.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.