středa 23. ledna 2019

jak jde čas



Je zajímavé, že většinou musím přemýšlet, co je vlastně za den a dokonce si to často musím ověřit na počítači. O datu ani nemluvě, ale to přikládám tomu, že většinou píšu zprávy o několik dní dříve, takže žiju trochu dopředu. Nejen, že nevím, jestli je středa či neděle, někdy musím přemýšlet, zda je listopad či už prosinec. Ale kolik je hodin, jak jde čas, to vědět musím. 
Máme to oba s mým mužem stejné, i když málokterý den musíme čas nějak extra řešit.
Také máme hodiny v přízemí domu v každé místnosti. Někde i dvoje.
Měnili jsme obývák a původní hodiny se nám už samozřejmě nehodily. Znáte to, s každou změnou musíte obrátit celý barák na jih. Nákupem komodky pod televizí, nevím, proč tomu teda říkají TV stolek, když to stolek rozhodně není, se změnil celý ráz koutu, tak jsme hodiny dali do dalšího kola a já vybrala, můj muž schválil, stolní hodiny na Bonami, webu, kde nakupuju ráda.
Moc jsme se na hodiny těšili,  protože nám v obýváku chyběly, aby člověk věděl, když se u televize probudí, jestli už je čas jít spát 😀
V balíku nás tentokrát ovšem čekalo nemilé překvapení. Někdo si zaměnil styl retro za styl z druhé ruky či od popelnic. Hodiny se kymácely a nestály rovně, vypadaly jako použité, byly místy odřené a místy stékal lak, jako kdyby někdo lakoval barvou ve spěchu. Chvíli jsme na ně koukali, z dálky vypadaly pěkně, ale asi tak z pěti metrů. Šla jsem je studovat na net, abych věděla, zda je to aušus, či to má být umělecké dílo. Cena odpovídala ovšem za b). 
Na fotce jsem si všimla upatlaného ciferníku, stejného jako na hodinách doma a pochopila, že to tak asi má být.
Původně jsem ani na Bonami nechtěla nic psát, jen poslat balík zpět, ale při dotazu na spokojenost mi to nedalo. S Bonami mám jen dobré zkušenosti, tak mě ani nepřekvapilo jejich vstřícné jednání a stojí za to je tady pochválit. Na moji nespokojenost, nakonec jsem to nepojala jako reklamaci, páč to byl zřejmě záměr a hodiny měly takto vypadat, mi okamžitě přišla omluva a lítost nad tím, že jsem nespokojená a po poslání balíku mám poslat v emailu kopii dokladu a oni mi proplatí i náklady. Pokud vracíte zboží jen z důvodu nespokojenosti, je vždy poštovné na vás, ne tak u reklamace, tam je povinnost ze zákona proplatit kupujícímu i poštovné. 
Tohle jsem samozřejmě věděla, takže by mě ani nenapadlo o proplacení žádat.
Jo a jak to dopadlo s hodinami? Mě už nebavilo znovu hledat, hledala jsem několik dní předtím.
Můj muž našel podobné téměř za třetinovou cenu, takové, na které já jsem nenarazila. Moc pěkné stolní hodiny. No vždycky se nákup nepovede, ale Bonami zůstanu věrná. 
Z patnácti objednávek jsem vracela podruhé a naprosto bez problémů.

P.S. Dnes píšu místo ráno až večer. Byla jsem v Praze na neurologii, tak mám dnes kapku zpoždění. A ještě jsem ani nenakoukla na vaše blogy, co je u vás nového. Tak hezký večer, zítra to doženu.

14 komentářů:

  1. Marti, já jsem nakoukla dopoledne než jsme jeli nakoupit a říkala jsem si , Marti nic nenapsala a tak si chce odpočinout.Hodiny jste koupili hezký.My máme hodiny také všude,ale já mám nějaký ,dar',že dokážu čas odhadnout.Hodinek na ruku mám několik, ale spoustu let je nenosím.Přeji hezký večer.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, tak to já tento dar rozhodně nemám a bez hodinek na ruce jsem nešťastná :-) A ještě jsem na ně ulítla a ani nevím, kolik jich vlastně mám. Měj pěkný večer.

      Vymazat
  2. Kdysi jsme měli hodiny v kuchyni i obýváku. Ty v kuchyni nahradil obrázek koček, které maloval manželův strýc. Není to žádné umělecké dílo, spíše památka na něj. V pokoji pak také byly místo hodin na zdi obrázky. Hodiny nahradil radio budík, zatím nám stačí.
    Vaše hodiny se mi moc líbí, je to takový čistý styl, nadčasový. Manžel vybral dobře.
    Přeji hezký večer .Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, no oni stylově odpovídají tomu, co jsme vybrali původně. Měj se pěkně.

      Vymazat
  3. Já jsem taky "hodinová" I na dovolenou jezdím s vlastním radiobudikem. Když se v noci vzbudim, a že se mi to stává x krát za noc, abych viděla, kolik je hodin a nemusela si třeba odemykat mobil. Na tohle mám prostě takovou závislost. 😊 Hodiny máme doma taky téměř všude :) Jen na WC to máme bez odměřování času 😀.
    Ty vaše hodiny se mi líbí moc, vybrali jste pěkně. A slušný eshop, to je radost.... To se pak člověk rád vrátí na další nákup, viď?!
    Marti, měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, i já v noci potřebuji vědět, kolik je hodin :-) Ano, slušný eshop, mám ho ráda. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Marti, hodiny, které nakonec máte, se mi líbí víc než ty z Bonami. A slušné, profesionální jednání prodejce vždycky potěší. A myslím, že se vrátí i tomu prodejci, protože mu zákazník zachová přízeň.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, přesně tak, taky jsem jim to sdělila v emailu. Měj hezký večer.

      Vymazat
  5. Tiež si život bez hodín v každej miestnosti neviem predstaviť ... Zdvihneš zrak a už si v obraze ... Vaše nové hodiny sa mi páčia viac ako tie pôvodné ... dobre ste nakoniec vybrali ... tak nech dobre a dlho slúžia ... Maj pekné dni ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, koukám, že nejsme ulítlí sami :-) Měj klidný večer.

      Vymazat
  6. Ne vždy se vše vydaří. Ale hodiny máte a hezké. A je dobře, že jsi na Bonami nezanevřela.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ale vzhledem k mým neustálým nákupům přes net, je to dobré skóre. Moc toho nevracím. Měj se krásně.

      Vymazat
  7. Marti, zítra z Bonami čekám balík, tak jsem se trochu lekla :o) Je fajn, že se k tomu umí postavit jako slušní lidé!
    Tyhle hodiny jsou opravdu moc hezké!
    Posílám pozdravy, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, buď v klidu, já už tam nakupuju tři roky a pořád se tam vracím. Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.