pátek 4. ledna 2019

můžu si ho akorát namalovat


Včera tak krásně chumelilo. Rychle padající velké vločky mi udělaly radost, i když na fotkách vypadají jako velké bílé čáry. Už jsem si myslela, že snad přišla zima i k nám. Obvykle mě bílá po čase nudí, ale tato zima to s bílou moc nestíhá, takže ji vítám jako příjemnou změnu po té výrazně zelené, která je krásnější než na jaře.
Dnes už samozřejmě nesněží a sněhu není ani na malého mrňavého sněhuláčka. 
Tak si ho aspoň maluju. 
Vloni by mě nenapadlo, že budu mít radost z "trcky" sněhu.






Justýna včera okupovala pro změnu psací stůl, páč sníh jí vadí. Pak se zase vrátila pod stromeček. Focením jsem ji probudila k její nelibosti. Vypadá na fotce nevrle, ale to je jen ospalost.

27 komentářů:

  1. Marti, nevím jak je u vás od chvilky, co jsi dopsala téhle příspěvek, ale u nás se sype a sype... My už sněhuláky dělat můžeme 😉 Justýnka ví své, není to žádná hloupá bambule a nebude přeci mrznout ve sněhu venku. Má recht 😉. Tak ji za mě pohlaď :)
    Marti, měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, už když jsi psala tento komentář, nesněžilo a nesněžilo. Večer začalo pršet a po mém malovaném sněhulákovi zbyla na stole jen ta mrkev :-) A dnes nikde nic. Budu se teda kochat sněhem u vás ostatních. Měj hezký víkend.

      Vymazat
  2. Marti, u nás byla včera odpoledne chumelenice, že nebylo vidět na krok. Takže na malého sněhuláka by to bylo.;-) Nedivím se Justýnce, že se drží doma, sníh studí a doma je tak hezky teploučko. Drbu ji za ouškem a Tobě přeji hezký den.Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, obzvlášť, když se topí v krbu, to si lehne na zem a hřeje se. Měj se pěkně.

      Vymazat
  3. Včera nám tedy dost nachumelilo. Dnes zatím nic nepadá, ale nebe je takové šedé, těžké, takže co není to může být. Ale i tak je krásný hled na ten boží bílý svět :-)
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. U nás je Marti na několik sněhuláků a myslím, že až dnes přijde Máťa, nakoulí kus zahrady a určitě jednoho postaví. Můj muž radost až zase takovou nemá, neboť již poněkolikáté musí vzít hrablo a odklidit u domu. Ale mně se na to z pohodlí domova velmi dobře kouká :o).
    Měj hezký den.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, i já jsem si říkala, že jediné pozitivní na tom je, že se nemusí odklízet sníh :-) Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  5. Marti, aspoň máte poprášeno.I to vypadá hezky. U nás už bych taky mohla několik sněhuláků ukoulet a pořád sněží.Krasavice po tobě pěkně zahlíží, až mě rozesmála. A taky koukám,že jsi namalovala krásné pivoňky .Přeji hezký den a já jdu kuchtit br.kaši a karbanátky.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, omlouvám se,jsou to růže.Blbě vidím.Martina

      Vymazat
    2. Martinko, večer už nebylo ani poprášeno a po sněhulákovi zbyla jen mrkev. Chtěla jsem ti napsat, že jsou to růže :-) a furt jsem studovala, zda nevypadají spíše jako pivoňky a neměla bych je teda upravit. To jsou moje pokusy o akvarel. Jo, karbanátky už jsme teda dlouho neměli. Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  6. Marti, u nás včera dopoledne zeleno a po obědě najednou bílá tma a během pár minut několik centimetrů sněhu v polabské nížině :-)
    Na sněhuláka se teprve chystáme, ale ten tvůj je snad ještě hezčí než ten ze sněhu !
    Z dovolením si jeho obrázek uložím, pokud to nevadí ?
    A Justýnka ať si užívá tepla domova, ty sousedovic venkovní já nevidím kolikrát pár dní a to mají 2 x denně mističky plné a pokaždé zase prázdné :-)
    Krásný první lednový víkend !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, děkuji za kompliment, dnes je po sněhulákovi jen mrkev :-) I tobě pěkný a pohodový víkend, my máme zítra reprízu Štědrého dne :-)

      Vymazat
  7. Marti, věřím, že dnes u vás sněží a může s i toho bílýho kluka jít uplácat :o)
    Justýna je moc hezkou součástí pracovního zátiší.
    Posílám pozdravy tobě i jí! Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, nesněží, naopak večer pršelo a můj malovaný sněhulák vzal za své. My s Justýnou tě taky moc zdravíme a máš pravdu, zvyšuje mi binec na stole :-)

      Vymazat
  8. Nikdy by ma nenapadlo, že teraz, v zrelom veku, sa budem tešíť zo snehu ako malé dieťa ... a vidím, že nás je viac ...
    Filip šiel včera na obed von a odvtedy ho niet ... veľmi mi chýba a mám zlé tušenie ... pozdravujem teba a hladím Justýnku ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, to je mi líto, už se Filip vrátil? Justýna jednou v létě nebyla k nalezení tři dny, vím, jak je to hrozné.

      Vymazat
    2. Nevratil sa... 😢 v lete sa to stavalo, ze neprisiel aj dva tri dni ... Teraz je ti ine... sneh, zima ...Najviac ma trapi, ak mu niekto ublizil... No, budem dufat a este cakat...

      Vymazat
    3. Ježíš, Laury, to je mi líto. Dej vědět, jestli přijde.

      Vymazat
  9. Praha bývá na sníh skoupá, ale tentokrát taky zůstal ležet - když jsem šla z práce, tak se u nás na sídlišti ještě bobovalo - tma, netma :-). tak třeba připadne i u vás

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, tak to kupodivu na tom tentokrát lip Praha než my a to nebývá. U nás od rána prší.

      Vymazat
  10. Marti, ale sněhulák se ti povedl parádně! :o) Na chalupě bylo tolik sněhu, že mi od včera bylo špatně z toho, jak budu čistit auto a nosit v tom sněhu všechny věci do auta.To že nepůjdu jednou mi bylo jasný. Většinou tohle všechno dělá manžel, ale nemůže se pořádně hýbat, tak to zůstalo na mě. Ale zvládla jsem to. Měj se moc krásně. Mimochodem nevím jestli jsem ti to už někdy napsala, kočku ti závidím! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, díky. No sněhulák už je jen na fotce. Jo myslím, že už si mi to kdysi psala a říkala si, že si jednou možná kočičku taky pořídíš :-) Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  11. U nás je konečně bílá zima.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, no já se budu muset kochat bílou jen na fotkách. Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  12. Marti, u nás stále sněží a už ani není vidět, kde manžel včera prohrnoval, zachvilku možná nevyjdeme z domečku, naštěstí máme nakoupeno i pro naše kočičí miláčky, jen já mám chuť na víno, asi se pro něj vypravím. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, to u nás tedy nehrozí. A tomu vínu naprosto rozumím :-)

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.