úterý 8. ledna 2019

pořád to zkouším



Ten zatracený akvarel.
Já vím, můžu malovat akrylovými barvami, když mám pocit, že mi to jde líp, ale já se nerada vzdávám.
Už jsem si koupila nové akvarelové barvy a mám pocit, že mi to jde o něco líp. Nicméně skoro všechny neúspěšné akvarely jsem rozdala, protože o ně byl zájem, tak mám radost, jinak by mě to tady zavalilo.
Poslední pokus je na dřevě, dřevěné "plátno" mi připravil můj muž a musím říct, že se mi malovalo dobře a prý už to trochu akvarel připomíná.
Tady jsou moje další pokusy. Některé už jsou pryč.








I tenhle, který jsem nikomu ani nechtěla ukazovat, má už svého majitele. Včera ho objevila Bára a moc se jí líbil.


Dnes dávám už druhý příspěvek. Je to výjimečně a proto moje výtvory ani ne jako prezentace, co dělám, ale protože jsem nic jiného neměla a potřebuji vám tady podat malé vysvětlení. 
Stáhla jsem z osobních důvodů včerejší příspěvek s maskami a dětmi. Nechci to rozbírat ani teď a ani v budoucnu. Dávám sem znovu jen část příspěvku a hlavně odpovědi na vaše komentáře, protože na příspěvek už se nedostanete. Omlouvám se za zmatky.
Mea culpa!
Mějte pěkný večer.

Část příspěvku z pondělí i s komentáři. 
Komentáře jsou z pracovní verze blogu, jinak bych se k nim nedostala:

Aktuálně dnes:
Dnešní ráno a první snídaně s Bárou v novém roce. 
Dnes je tedy víceméně pracovní. 
Do toho telefonát. 
Volá Lola.
Babičko, prosím tě nenašla jsi králíčka? 
Jakého králíčka? No toho z dřevěného domečku od Ježíška.
Broučku, mám na návštěvě tetu Báru, pak se podívám.
Dobře, babi.
Volám za dvě hodiny.
Lolinko, králíčka jsem nenašla. A jak vypadal?
No je bílý a má hnědá ouška a mašličku.
Ok podívám se znovu a zavolám. 
Jen těžko rozeznávám hračky, které jsou na hraní u nás doma a které si děti přinesly.
Dobře, babičko, děkuji.
Telefon si bere smějící se Tereza: když ti tak popisuje toho králíčka, uvědomila jsem si, že nevíš, to podstatné...
Králíček je velký jeden centimetr!!!
Tak tuhle informaci jsem měla vědět jako první. 
Ok, vezmu si brýle a lupu a půjdu hledat znovu. 
Myslím, že jakou má králíček barvu není v tomto případě podstatné. 
No, evidentně mám program na celý den.
Možná odložím odstrojování vánoční výzdoby na zítra.
P.S. Bude to těžší než hledání kešek 😅


Stáni, tohle moc dobře znám. A jak jsem nervózní z toho, že to nenajdu, tak to ani nevidím, i kdyby to na mě volalo :-) Měj pěkný den. u příspěvku po Třech králích aneb hledám králíka
v reakci na Marti, jsem napnutá, jestli králíček bude objeven. Já hledám smlouvu, kterou potřebuji a zřejmě máme doma černou díru. Prostě neni. A to má tedy větší formát než jeden cm hezký den, autor Stáňa.

Helenko, já jsem se taky řehtala, když mi to Tereza řekla. A furt ho nemám. Našla jsem pěticentimetrové koníčka, kterého zatím nikdo nepostrádá, ale králíka furt ne. Můj muž lezl včera s baterkou i pod piano. Dnes v hledání pokračujeme :-) A nakonec se určitě zjistí, že ho má Lola doma. Měj se moc krásně. u příspěvku po Třech králích aneb hledám králíka
v reakci na Tedy, Marti, řehtám se tady jako blázen! Už si ho našla? Neděli jste měli parádní, nepochybovala jsem o tom! Posílám pozdravy, Helena, autor Helena Davidová.

Martinko, já jsem to taky odložila až na dnes. Měj pěkný den. u příspěvku po Třech králích aneb hledám králíka
v reakci na Marti, je vidět,že jste si to hezký užili. Odstraňovat budu zítra, dnes se mi nechce.Měj se hezky Martina, autor Martina z Českého ráje.
Alenko, ano z těch masek jsem měla radost. Ještě je na Bonami mají https://www.bonami.cz/p/sada-6-papirovych-masek-rex-london-party. Já budu vánoce uklízet až dnes. Měj pěkný den. u příspěvku po Třech králích aneb hledám králíka
v reakci na Ty masky jsou super, mohla bych je také dětem pořídit. Já odstrojila dnes dopoledne, uschovala vše vánoční do krabic a už jsou zase jenom všední dny. Krásně jste ukončili vánoční čas Marti. Ála, autor Štěstí v mém životě.

Hani, díky, ale králíka furt nemám :-) Ano, z těch masek jsem měla radost, že jsem je koupila. Mně čeká odstrojování dnes. Měj se krásně. u příspěvku po Třech králích aneb hledám králíka
v reakci na Tak to máš tedy minimalistické hledání. Přeji hodně štěstí :-). Vaše druhé Vánoce byly moc fajn, jak je vidět na fotkách. Masky jsou bezvadné. Já mám doma už Vánoce v krabicích. Měj se! Hanka, autor Hana Šlechtová.

Růži, Tower Bridge a Notre Dame jsme jim dali k vánocům a je to z tvrdého kartonu a součástky se vylupují, takže se s tím dobře pracuje. Tomášek si hned postavil Tower Bridge. Koupila jsem na Lidlu, už jsem to sem dávala a chtěla jsem to ještě koupit i Lolince k narozeninám, protože se jí to moc líbilo, ale už to tam nemají. Jo králíčka furt nemám. Měj pěkný den. u příspěvku po Třech králích aneb hledám králíka
v reakci na Marti, masky jsou boží. Určitě jste si den s rodinou moc užili. Koukám, že větší děti skládaly Tower Bridge. Z jakého materiálu je? Ptám se, protože náš vnouček rád skládá a až bude větší tak by něco podobného byl pěkný dárek. Držím palce při hledání králíčka.;-) A přeji hezký den.Růža, autor Růžena Šimková.

12 komentářů:

  1. Marti, mě se ten vánoční kaktus taky moc líbí, Báře se nedivím!
    Měj hezký podvečer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, díky. Mně připadal takovej nepovedenej. Měj pěkný den.

      Vymazat
  2. Marti, nepochybuj o sobě.Pořád si říkám, že máš talent.Mě se líbí všechny a nejvíc první na dřevě.Je takový něžňoučký.Krásný večer.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, děkuji a pochybuji pořád. Ale stejně beru štětce do ruky. Nevím, co to ve mně spustilo. Před rokem by mě nic takového ani nenapadlo. Měj se krásně.

      Vymazat
  3. Krásne obrázky ... pre mňa je NAJ vianočný kaktus ... parádne si ho vystihla ...
    Marti, prajem krásne dni a veľa inšpirácie ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, moc ti děkuju a měj se pohodově. Zdravím Filipa.

      Vymazat
  4. Marti, obrázek na dřevě je kouzelný. Líbí se mi i ostatní obrázky, jen maluj dál.
    Měj se hezky. Růža

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, mně se obrázky taky líbí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kdo má tzv. koule a pustí se do nového, neprobádaného, je prostě borec. Každý nenajde odvahu se něčím prokousávat a na mne ty tvoje obrázky působí relaxačně, příjemně a hlavně já cením barevnost. Potřebuji barevný svět.
    Maluj a rozdávej radost !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, díky moc. Potěšil mě tvůj komentář. Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.