úterý 7. července 2020

babi, to je emu!



Když jsem vymýšlela nějaký rychlý program na pondělí, řekla jsem zoopark. 
Je nedaleko, ale už jsme tam s dětmi byly třikrát a navíc děti chodí do zoo v Praze pravidelně po celý rok. Mají to kousek a využívají roční permanentku. Přesto děti nadšeně sdělily, že se těší. 
Zoopark Zelčín neoplývá velkým množstvím zvířat a soustřeďuje se hlavně na domácí. Hlavní jsou koně, jízda a výcvik. 
Jen ještě malý popis zooparku pro ty, kdo to mají blízko.
Byli jsme překvapeni, zoopark prošel částečnou rekonstrukcí a i rozšířením plochy. Dá se tam poobědvat a je tam docela velké hřiště pro děti a letos přibyly i nějaké další atrakce jako trampolíny atd. Babi, tam už nejdeme, já chci domů do bazénu.
A měli jsme štěstí opět na malá miminka, tentokrát malá selátka. Emu byl, anebo byli velmi blízko plotu, tak se nedali fotit celí jako vloni. Jeden ke mně neustále natahoval krk, a když jsem jej chtěla pohladit, tak mě v očekávání něčeho k snědku klovl. Nebolelo to, proto vím, že to nebylo odhánění, ale že si chudák myslel, že mu něco dávám. Ale zvířátka se nekrmí.



U vchodu byla výstavka dvou krásných historických kočárů.


A tady Lola předvádí na pódiu svoje taneční vystoupení.






Babi, proč si dala ty fotky tak přes sebe? Myslí koláž. No protože je jich hodně a nevešly by se mi. 
Tak Lola po ukončení představení.


Ještě se vám musím omluvit. Na tento týden jsem vyhlásila kamínkovou výzvu, aniž jsem přemýšlela, že ji taky tento týden nedám, páč na to nemám čas. 
Posouvám tedy termín výzvy na příští týden od 13.7. do neděle 19.7. a ještě jednou se omlouvám. 
Ten další týden pak dám na blog odkazy na vaše výzvy. 
A pokud možno dejte k výzvě prosím jeden příspěvek. Líp pak vaši prezentaci všichni najdou.
 Kopíruji sem znovu text, který už jsem k výzvě napsala. 

Napadla mě kamínková výzva. Ne kameny nebo kamínky nesbíráme, ale když už se octnou v naší blízkosti, nejsme s to je vyhodit. Někdy se octnou čirou náhodou jako minulý týden jeden dvoubarevný a my nevíme, kde se vzal. Občas nás nějaký někde zaujme a my jej přineseme domů. Jako můj muž kamínek, který vypadá jako brambora. Nebo jsme si jej přivezli z nějakých cest. Nebo nějaký dostaneme jako já od Loly.
Myslím, že takhle to má asi většina z nás. Tak jsem si říkala, že by možná bylo hezké některé z nich představit prostřednictvím fotek. Pro mě skrývají kameny tajemství, záhadu vzniku a přiznám se, mám je vlastně ráda. Takový malý kousek přírody.
Co vy na to? Přidáte se?

Mějte se pěkně a pokud to jde, tak prázdninově.

10 komentářů:

  1. Marti, pěkná ZOO, tam by se mi líbilo. Děti si prohlídku užily, jak zvířátka, tak hřiště pro děti, viď. Jak znám naše děti, ty by v první řadě zajímalo hřiště a Verunku asi koně. Určitě by se chtěla svézt kdyby to bylo možné.
    Vůbec nevadí, že jsi posunula výzvu, přemýšlím, jak těch pár kamínků nafotím.
    Mějte krásný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, zoo je vždycky vděčný výlet. Je vidět, že to děti bavilo. A ty kočáry jsou nádherné!
    Měj krásný týden. Sabi

    OdpovědětVymazat
  3. Martino, tohle přišlo právě včas, už jsme tam byli s vnučkami jednou v zimě, sami jednou v létě a mám v úmyslu tam vzít Honzíka a jeho sestru, děti, které občas hlídám, tak se mi tvé info moc hodí.Jenže asi pojedu busem do Zálezlic a pak pěšmo.Dík a zase zítra! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  4. Martino, díky za doporučení Zooparku. Vnoučata budou týden v srpnu na dovolené v Mělníku, tak je do Zelčína pošlu. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, je krásné, že jste si to společně užili. takový ZOO park je pro děti vždy zajímavý. Je to zajímavé místo. Přeji Ti krásné a pohodové prázdninové dny.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, posun výzvy mi vyhovuje - tenhle týden je krátký a já moc nestíhám.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj,
    do výzvy se zkusím zapojit to je pěkný nápad s těmi kamínky:-) Jinak za zvířaty jsem se vypravila o víkendu i já, s našima jsme jeli do Dvora Králové na safari. Po cestě jsme nějak zkejsli v zácpě, a když jsme ve 12 dorazili na místo, ani jsme nezaparkovali. Bylo tam tak narváno, že jsme to vzdali a jeli jsme poznávat další krásy východních Čech, do zoo se vrátíme v srpnu:-) Selátka jsou úplně boží, já fakt miluji zvířata:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný výlet - děti a zvířata k sobě prostě patří! Emi jsou pěkní rošťáci, pře lety jeden takhle v ZOO vykoukl z poza plotu a sebral Terce muslityčinku :o)
    Do výzvy se ráda zapojím, víc jak jeden příspěvek bych nezvládla...
    Měj příjemný den, Marti. Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Že se v Zooparku dětem líbilo je jasné, líbilo by se tam i mně :-))).
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj všichni, díky za milé komentáře a jsem ráda, že Zoopark některé z vás inspiroval. Mějte pěkný den.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.