neděle 26. července 2020

opožděný pozdrav





Proti svých zvyklostech jsem měla dva dny odstávky, odpočinek od psaní. 
Ve čtvrtek ráno před odjezdem na Moravu byl poslední příspěvek na blogu a já musela ještě psát před odjezdem článek do novin, páč jsem si do nechtěla nechat na Moravu.
Opožděný pozdrav z Moravy tedy až dnes, když jsme včera po třech dnech dorazili. 
Náš malý výlet byl o setkání a povídání a nějak na nic jiného nebyl čas.
Dnes tedy pozdrav od Dáši, mého moravského mazlíčka, málo jsem fotila a Dáša moc nepostála, a hlavně momentky ze zahrady, která je krásná díky opečovávání mojí sestrou.  
Na jedné fotce je vidět i malá část našeho rodného domu.
Dnes jen rychlovka. Jdu odpočívat po děsivých cestách po D1, ani se mi to nechce vyprávět. 
Cesta má trvat tak tři a půl hodiny, tam i zpět víc než pět hodin. Příště jedeme po okreskách, já to říkám pořád a včera už doma se můj muž podíval na ty okresky a zjistil, že cesta přes ně trvá čtyři a půl hodiny a ještě se můžeme kochat a případně objet nějakou výluku či bouračku. Na D1 jste bezmocní a zoufalí a jen řešíte tu blbost, proč je rozkopaná celá D1, normálně jedete dva kilometry a pak to vystřídáte kolonou, když jsou jen dva úzké pruhy, kde vedle kamionu v některých zúžených úsecích se bojí všichni projet. A pak se ještě dostanete na část, kdy jsou ty dva zúžené pruhy stažené do jednoho. 
To nepochopíte. Nemá to žádnou koncepci ani plán.
Příště jedeme po okreskách a bez milosti na tom trvej, kdybych zase nechtěl. 
Páč my jsme jeli po té dálnici v době, kdy nebyl plný provoz, být plný provoz, tak jsme tam ještě teď. Jedni naši příbuzní s dítětem tam strávili deset hodin, tedy deset hodin stáli.
Vymyslela jsem nový termín. Na otázku, jak jsem projeli D1, odpovídám: no nejeli jsme, jen tak "plckali". A na Moravě jsme tento výraz už začali používat běžně.
 Mějte pěknou neděli.


P.S. Díky za všechny vaše komentáře, na které jsem nestačila odpovědět. Dnes si snad přečtu všechny vaše příspěvky, které jsem nestihla.








27 komentářů:

  1. Marti, vítej, moc jsem se na Tvůj článek těšila. Chápu, že je potřeba dát si pauzu od blogování a věnovat se jen rodině. Jsou to vzácné chvíle a je potřeba si je užít. Obdivuji krásnou zahradu a jsem ráda, že vidím Dášu.
    Už jsem někde psala, že muž zásadně nejezdí po dálnici, jezdíme okreskami, pravda trvá to déle, ale na druhou stranu se můžeme kochat.
    Měj krásnou neděli. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, no vzhledem k tomu, že jezdíme do mého rodiště už čtyřicet let, měli jsme zafixováno, že nejlepší je dálnice. Ona tedy byla, ale poslední dva roky už je to hop nebo trop. Měj pěkný nový týden.

      Vymazat
  2. Krásnou neděli, užívej moravský luft, blog nikam neuteče !

    OdpovědětVymazat
  3. Příbuzenstvo jezdí zásadně vlakem, aby se vyhnuli D1, z Prahy je super spojení.
    Krásná zahrada a Dáša je roztomilá.
    Přeju poklidnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, no já už jezdím do svého rodiště a do svého rodného domu 40 let a dřív, byla přímá autobusová linka z Prahy do Hodonína, pak byl přímej vlak, teď už nic takového není, takže je nutné jet s přestupy a já od nehody tohle cestování nedávám. Měj pěkný vstup do nového týdne.

      Vymazat
  4. Hlavně, že jste cestování přestáli bez újmy na zdraví. Příjemná zahrada a Dáša je roztomilá.
    Hezkou neděli, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já už jsem ani nervy neměla, byla jsem odevzdaná osudu, ale můj muž byl na infarkt :-) Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  5. Krásná zahrada. D1 chápu, zůstat trčet někde v koloně nebo jet přískokem - není o co stát... Hezkou neděli

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, užívejte si.Dášenka roztomilá.Přeji krásnou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, je a má mě ráda, takže když jsem přijela opět po několika měsících, to bylo vítání, mám i poškrabanou nohu, protože mi dávala lásku najevo vášnivě. Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  7. Marti, to jste tedy kaskadéři, jet na Moravu po D1. My jezdíme na Moravu obvykle po trase Čáslav a Havlbrod, nebo dříve jižně od dálnice, ale tam je to teď taky samá objížďka, přes Hradec Kr. je to taky problém.Jak říkám manželovi, nejlepší by bylo koupit malý vrtulník.
    Zahrádka na obr. je moc útulná! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, no do mého rodiště jezdíme několikrát do roka už 40 let a většinou jsme projeli D1 bez ztráty desítky. Poslední dva roky je to sázka do loterie.

      Vymazat
    2. Marti, však jsem psala, že když jsme jeli z Kroměříže domů, schválně jsme to vzali ráno před pátou, abychom jeli kolem Brna brzy, než bude zácpa a vyplatilo se.Ale jestli se dožiju, že bude D1 v pohodě, oslavím to, to už budu mít fousy až ke kolenům.Jiřina z N.

      Vymazat
  8. Marti, my máme chalupu na Vysočině, takže trasu Praha - Humpolec jezdíme v podstatě každý týden (v pátek v podvečer a v neděli odpoledne) a D1 je dost vyvyzpytatelná. Pamatujeme,že to bývalo i horší :), že jsme objížděli. Teď v pátek jsme projeli úplně v pohodě, jen u Chocerad to chvíli jelo pomaleji, a to jsme jeli v pět, takže ve špičce. A dneska domů úplně bez problémů (ale v neděli po obědě bývá volnějí). Doufám, že jsem to nezakřikla a příští týden tam neskejsneme v nějaké koloně.
    Užívej si Moravu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, my tuhle trasu Praha Hodonín jezdíme několikrát do roka už 40 let a musím říct, že tristní je to poslední dva roky a hlavně před Brnem, a to jsme schválně jeli ve čtvrtek a v sobotu. Měj pěkný nový týden.

      Vymazat
  9. Marti nááádherná zahrádka.Prima zbytek neděle přeju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, pochvalu jsem vyřídila. Měj pěkný vstup do nového týdne.

      Vymazat
  10. Moc krásné fotografie a super krásná, doslova vymazlená, zahrádka. Já teď také na počítač tak často nechodím. Je škoda trávit u počítače čas více než je nutno. Měj krásné a pohodové letní dny a hlavně ať jste všichni zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, no já si nemůžu moc dovolit nebýt u počítače, dnes dělám opět reportáž do novin. Ty dva dny nebyl plán, prostě to přišlo. Měj pěkný nový týden.

      Vymazat
  11. Marti, krásná zahrada, opečovaná, upravená. Určitě i přes trable na D1 to jistě stálo za to :-) Krásný nadcházející týden, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, no hlavně jedu za příbuznými do svého rodiště a do rodného domu. Měj pěkný vstup do nového týdne.

      Vymazat
  12. Marti, tak hlavně, že jste dojeli v pořádku domů. Sestra má krásnou zahradu a když jsem se dočetla, že jste na Moravě, čekala jsem na pozdrav od Dáši a přišel. Také ji zdravím na Moravu, fenku jednu malou. :o)
    Přeji hezký a klidný večer. DE.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, to bych si nedovolila, aby vás tvoje jmenovkyně aspoň nepozdravila. Tentokrát jsem ji teda trochu na blogu odbyla, na podzim se třeba polepším. Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  13. Marti, silnice s poslední době stojí skutečně za to. je to zkouška nervů, čas trávíme v zácpách...
    Kochám se zahradou, velká poklona tvé sestře. Nádhera veliká! No a Dáša, to je prostě miláček!
    Přeji hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, přesně, Dáša je miláček. Pochvalu jsem vyřídila. Měj pohodové pondělí.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.