čtvrtek 23. července 2020

pozoruhodná planeta



aneb náš úžasný svět, jak ho neznáš.
V poslední době jsem opět objevila krásu nakupování knih. Začala jsem znovu číst, pro ty kdo nevědí, nemohla jsem číst po velkém úrazu hlavy před víc než třemi lety a pořád teda pořádně nemůžu. Aspoň, že můžu ale už bez problémů psát. Ale knihy jsem začala nakupovat a přiznávám, že hodně využívám různých akcí na knihy Dobrovský a některé už jsem tady i představovala. 
Většinou je kupuju jako dárek. Tentokrát jsem využila opět časově omezené akce pět knih za cenu jedné.
A dnes chci trochu představit encyklopedii Pozoruhodná planeta, která mě hodně zaujala. Koupila jsem dvě, jednu do každé rodiny. Bez akce bych ji asi dvakrát nekoupila, ale protože jsem zaplatila za jednu knihu místo pěti, mám je vlastně zadarmo a příští týden máme sešlost a slavíme, tak je děti dostanou jen tak.
Bohužel vzhledem k časově omezené akci nestíhám dávat knihy včas, abyste také mohli využít nějaké akce. Ale tohle internetové knihkupectví má akce pořád. 
Já mám výhodu, že na mě hned juknou na facebooku, jakmile jsou vyhlášeny. Ale ve slevě a to ani na dobroblešáku, kde jsem nakoupila minule, nejsou knihy, které nikdo nechce. Právě naopak, najdete tam zajímavé knihy, které byste možná za plnou cenu nekoupili, anebo ne aspoň tolik. 
Za pár dní jsou opět v normální nabídce za běžnou cenu.
Nakupuji takhle knihy, které mám pak v zásobě pro různé příležitosti jako dárky či jen tak. Encyklopedie či jiné obrázkové knihy si můžete na webu i prolistovat, tak víte, co kupujete.
Tak teď vám představím aspoň jednu z nich.
Kniha je docela velká, možná velikost A3.
Mějte pěkný den. My jedeme dnes na pár dní na Moravu, Růži, hračku pro Dášu jsem nezapomněla😁, tak nám držte palce, ať projedeme tu děsnou D1 bez problémů, což se nám málokdy podaří.

P.S. Dnes jsem ještě někoho přidala ke včerejšímu příspěvku o kamenech, tak se prosím ještě podívejte.

Anotace:

Zdivočelé počasí, Driftující kačenky, Bizarní flóra, Tady straší, Záhadné obludy, Děsivé kletby, Prapodivné stavby, Středem Země, Jedovaté pochoutky, Ztřeštěná povolání…
Už názvy některých kapitol dávají tušit, že se nad touto knihou nebudeš nudit. Víš, kam nakonec dopluje plast, který hodíš do vody? Tak se podívej, kde skončily umělohmotné kačenky z potopené lodi. Že u nás někdy padá saharský písek? To nic není. Co takhle, kdyby ti na hlavu pršeli krabi nebo pavouci? Brrr, i to se občas stane. Přečti si o tom. A víš, že i šimpanz nebo pes může vyhrát výtvarnou soutěž pro lidi? To a mnohé další zajímavosti, zvláštnosti, podivnosti a kuriozity najdeš v nádherně zpracované, výpravné publikaci obsahující přes šedesát barevných, názorných map, jaké ve školním kabinetu zeměpisu určitě nemáte.
Kniha je rozdělena do kapitol: Příroda, Nadpřirozeno, Místa, Lidé, Historie a jinam nezařaditelné Zajímavosti. Zajímavá je ale každá z nich, nejen ta poslední. Celá encyklopedie je zábavným čtením, navíc získanými vědomostmi ohromíš své kamarády, spolužáky nebo rodinu. Kniha mohla vzniknout nejen díky úsilí autorů, ale i zásluhou nekonečné rozmanitosti, moci a nevypočitatelnosti přírody a nezměrné lidské hravosti, fantazie i hlouposti.




8 komentářů:

  1. Marti, to je zajímavá kniha, dětem se určitě bude líbit.
    Ráda slyším, že jsi na Dášu nezapomněla, bude mít z dárku radost.
    Přeji vám šťastnou cestu.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná knížka- určitě udělá radost.
    Tak šťastnou cestu a pěkné dny na Moravě.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Teda vypadá opravdu zajímavě. Určitě udělá radost a poučí .-) A děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, encyklopedie vypadá zajímavě, dětem se bude určitě líbit.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, mě se taky líbí, momentálně ji nemám komu koupit.
    Ale knihy jsme v minulém týdnu taky nakupovali, nakladatelství Taschen má úžasné encyklopedie a jejich akci se nedalo odolat.
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, přeji krásný pobyt na Moravě.Encyklopedií máme doma několik a vnoučatům jsme taky nakupovali.Přeji hezký den.Martina

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, vypadá náramně. Určitě potěší.
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  8. Knížka vypadá zajímavě. Kouknu se po ní. Myslím si, že by se našemu Filípkovi moc líbila. On je takový "knihomol". Právě nejraději má takové encyklopedie ať již z přírody, vesmíru, ale i dějiny. Momentálně studuje Napoleonské války.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.