sobota 5. září 2020

rok Václava Levého


Hlavní výstavou mělnického muzea je až do začátku října Imaginárium bratří Formanů instalovaná ve dvou sálech, a kdo jste ještě neviděli, určitě běžte a hrajte si, stojí to za to. 
Už jsem na blogu o ní několikrát psala.
Při té příležitosti můžete shlédnout menší výstavu v átriu muzea, která je věnována 200. výročí narození zakladatelské osobnosti novodobého sochařství Václava Levého, které je právě v září. 
O tomto sochaři jsem už tady letos psala a pravděpodobně se tady možná ještě někdy letos zmíním o tomto významném a trochu opomíjeném sochaři v rámci Projektu 2020 - rok Václava Levého. 
Od jeho smrti letos uplynulo 150 let.
Výstava s názvem Václav Levý - Doba - Život - Dílo, která je instalována venku v atriu muzea, se špatně fotila, páč panely jsou pod sklem, tak vám spíš ukážu příjemné prostředí, kde jsou panely instalovány.












Ve vstupních prostorách je výstava dětí, které se v rámci projektové výchovy rovněž věnovaly této významné osobnosti. Mám moc ráda výtvarné projevy dětí a často na jejich výstavy chodím.









Na výstavě nejsou jen výtvarná díla dětí, ale i trojrozměrné plastiky ze slaného těsta inspirované dílem Václava Levého. 
Mějte pohodový víkend.








7 komentářů:

  1. Tyhke výstavy mělnické muzeum fakt umí!
    To zapojení dětí se mi moc libí.
    Měj hezký den, Marti!
    Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné prostředí, určitě zajímavá výstava se vším všudy!
    Hezkou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavá výstava, je hezké, že se mohly zapojit i děti.
    Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  4. Martino, ta zeleň na nádvoří to umocňuje. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    výstava vypadá zajímavě:-) Měj se krásně!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentáře. Ano, tohle muzeum umí a ne nadarmo už několik let se pyšní titulem Muzeum roku, který udělují návštěvníci. Mějte pěknou neděli.

      Vymazat
  6. Marti, máte v muzeu moc pěkné atrium a ta výstava vypadá taky zajímavě, líbí se mi to spojení s projekty dětí. My jsme za sochymi Václava Levého byli na výletě, takže je znám z reaálu.
    Pěkný den

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.