pátek 3. června 2022

pivoňkové dny startují...




Miluju naši jarní zahradu. Keř růží rozkvetl do velké parády, další má sice míň poupat, ale už rozkvétá taky (asi jsem tady neprovedla tak radikální řez), další keř s malými růžičkami má desítky poupátek, rozkvétají oba keře pivoněk. Už jsou zelené jahůdky, červené třešně, kterých sice není moc, na rozdávání to moc není, ale pro nás stačí. Nejvíc je jich v koruně stromu, ale tam se nikomu lézt nechce a my s mužem bychom to nedali.
Tenhle příspěvek jsem měla připraven už včera, takže i fotky jsou, myslím, z úterý nebo středy. Až na ty úvodní. Mezitím začaly rozkvétat pivoňky, takže úvodní fotky jsou z dnešního rána. A zachytila jsem i mého "stalkera", klíště či zkrátka mého miláčka, protože Sára musí sledovat, co dělám. 
Je mi neustále v patách. Ovšem, když na ni zaměřím foťák, ostentativně se otočí: mě teda fakt nefoť!


Sára při focení skáče kolem mě. Vlastně je teď kolem nás pořád, už nedělá žádné velké procházky pro okolí. Už to není ten splašený puberťák a drží se furt jen s námi. Ráda sleduje naše počínání, a když jen tak sedíme, lehne si před nás. Jsme taková prima trojka. 
Tak tu malou radost z části naší zahrady posílám dnes i vám.
Mějte krásný růžový den.





























7 komentářů:

  1. Martino, pivoňky a jejich vůni miluju, díky za ně. Jiřina z N.
    máte to tam moc hezké

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, u Tebe je to jaro tak krásné. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti máš krásně rozkvetlou zahradu. Také jsme měli pivoňky, ale tmavě červené, ty léčivé. Škoda, že jsem si je nepřesadila na záhon před domem
    .. Mám ráda jejich vůni, jen ty tmavé tolik nevydrží jako ty tvoje krásné růžové. Měj se hezky a pomazlit za mě Sáru.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné to máte. U vás na Mělnicku je vše o měsíc dříve. Třešně u nás sotva odkvetly, pivoňky, ty červené, už kvetou taky. Na růžové se těším. Kvetou však azalky a rododendrony. Letos hodně prší a tak je jaro tak krásné.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, pivoňky máš krásné, růže taky. Naše pivoňka má dva květy, z toho jeden se válí po zemi, nějak ho stonek neunese. Růže mají zatím jen nasazená poupata a třešně jsou malinké a zelené (ale vypadá to, že jich bude dost).
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné fotky! Hotová reklama na červen! U nás už jsou pivoňky ve finále...
    Marti, měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Krásná zahrada. U nás už některé pivoňky odkvétají. J.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.