úterý 7. února 2023

člověk míní...


Dnes tady mělo být původně filmové okénko, ale vzhledem k pondělním katastrofickým událostem, kdy zemětřesení v Turecku a Sýrii už si vyžádalo tisíce obětí, jsem téma odložila. Někdy jsou prostě plány nanic a život jde jinak, než by si člověk přál.
Včera večer odlétla od nás pomoc, o které informoval Týdeník policie, a tak to sem dnes patří bez nějakého patosu. Všem lze jen přát, ať se vrátí v pořádku.


"Tak tohle jsou oni. Členové pražského USAR týmu, kteří dnes večer odlétli na pomoc do Turecka. V minulosti již tito lidé pomáhali v Libanonu, Nepálu, Pákistánu, či Íránu. Vůbec poprvé jsou však vysláni na zahraniční misi v podobě těžkého USAR týmu (v minulosti byl vždy využit maximálně střední tým). Hasiči z HZS Praha a HZS Moravskoslezského kraje, psovodi z HZS Libereckého kraje, HZS Pardubického kraje, Městské policie Praha, či ze Záchranného útvaru HZS ČR. Součástí USAR týmu jsou také lékaři z Brna. Všem patří velký dík a přejeme především, abyste se všichni vrátili v pořádku zpátky".

Z pohledu těchto událostí bude náš den určitě klidný.

7 komentářů:

  1. Je to děsný! Tak hlavně ať se ti, kteří se rozhodli pomoci, vrátí v pořádku zpět.
    Klidné úterní odpoledne, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Obdiv, jsou dobří. Událost je smutná, snad budou mít úspěšnou misi a zachrání životy.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, je to obrovská tragédie. USAR tým se sešel a vše připravil v rekordní rychlosti, aby mohl pomoci. Snad jejich pomoc bude úspěšná. ✊🍀🙏
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  4. Tihle lidé mají můj obdiv, ti by měli mít úctu a peníze.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Četla jsem, že náš tým byl prvním zahraničním, který dorazil. Jinak pohled na budovy, které se složily jako domeček z karet je hrozný... A bohužel čas v kombinaci s počasím hraje proti obětem i záchranným týmům.

    OdpovědětVymazat
  6. Záběry a videa z Turecka jsou naprosto šílené! Ti naši chlapi mají můj neskutečný obdiv, připravený za pár hodil pomoci na druhé straně světa. A pejsci - frajeři!
    Ať se v pořádku všichni vrátí!
    Marti, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Těm našim chlapům přeji, ať se zdraví vrátí zpět. Zrovna tak oni i jejich pejsci jsou fakt frajeři. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.