pátek 24. února 2023

den mě oslepí podruhé...

foto zdroj

Dnes si sem v souvislosti s tématem sebevražd, o kterém se zmínila v příspěvku den mě oslepí, odkládám rozhovor v Českém rozhlasu. Není to první rozhovor, který sem dávám. Tady totiž najdu lépe než na facebooku, kde jsem si odložila také. 
Tak pokud vás tohle téma zajímá a hlavně projekt, který téma ztvárňuje umělecky, tak si rozhovor poslechněte. Najdete jej tady Jak mluvit o duševním zdraví prostřednictvím umění a médií? Důležité je komunikovat naději | Vltava (rozhlas.cz)

"Závažné potíže s duševním zdravím v průběhu svého života prožije průměrně každý pátý dospělý Čech. Jak témata duševního zdraví a nemoci komunikovat skrze umění a média? Jak vyprávět příběhy lidí se zkušeností s duševním onemocněním věrně a zároveň citlivě? Hosty ArtCafé Anny Herza Tydlitátové jsou organizátorka festivalu Na hlavu Pavla Chlebounová, výzkumný pracovník Národního ústavu duševního zdraví Alexandr Kasal a režisérka uměleckého Kolektivu Nesladim Linda Dušková".

Rozhovor je docela dlouhý a o projektu Den mě oslepí, večer utiší, noc mě skryje je dlouhé povídání asi v polovině času. Mějte pohodový den.

3 komentáře:

  1. Marti, to je hodně složité a leccos o tom vím. Přeji ti krásný den a opatruj se.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, trochu něco o tom vím. V jedné životní etapě, na kterou ne moc ráda vzpomínám, jsem se ocitla v péči klinického psychologa.
    Byla jsem bohužel vychována tak, že jsou věci, o kterých se nemluví.
    Naštěstí dnes tomu už tak není.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  3. Najdu si trochu klidu a poslechnu si ho.
    Marti, děkuji za info. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.