pátek 10. února 2023

jako "královna"


nebo spíš jako klíště... Sára teď v zimě chodí málo ven. Sice čeká, až jí otevřu dveře, ale pak se postaví mezi ně, zadek doma, hlava venku a vydrží tak pár minut, pak zacouvá domů a podívá se na mě, potřese hlavičkou, jako že je tam zima. Budu prostě doma. 
Ráno ví, že pracuju, tak se uloží buď na židli proti mě hned u stolu nebo na židli u piana a je v klidu, jen mě pozoruje nebo spí. 
Problém nastává odpoledne. Sára se prostě nudí. Pokud něco děláme, je to v pořádku. Dělá všechno s námi. Mého muže, jakmile vidí, že bere dózu a jde krmit ptáčky, hned jej doprovází. Ano, čtete dobře. Musí s páníčkem nakrmit ptáčky, a pak čeká, až přiletí. Naštěstí už naši návštěvníci pochopili, že je na zahradě malý "predátor", tak se vrací, až vidí, že je klid.
A odpoledne to začíná. Jako malé dítě. Přijde za mnou k počítači a fňuká. Říkám, ty chceš papat? Pohodí hlavou a kráčí přede mnou. Ovšem ne do kuchyně, ale rychle odbočí do naší tělocvičny, která je zároveň galerií i příležitostnou ložnicí a částečně pracovna mého muže. Podívá se na mě a pak na záda mého muže a já už vím, co to znamená. Žaluje, že si s ní nikdo nehraje. Sama se nezabaví, ale hrát si s udičkou s peřím chce. Když řeknu, ty si chceš hrát, okamžitě radostně vyskočí vysoko do výšky v odpověď. A tak si někdo z nás prostě s ní musí hrát aspoň půl hodiny. Někdy můj muž, někdy já.
Minule si hrála s mým mužem, který se uprostřed hry zvedl a odešel pro něco do kuchyně. Dlouho se nevracel a za chvíli vidí, jak Sára vkráčí do kuchyně a táhne s sebou tu udičku a položí ji před něj.
Ještě jsme si přece nedohráli, ne?!
Naše povídání během dne o aktuální situaci, politice a novinkách je přerušeno každou chvíli otázkami kde je Sára? proč zase fňuká? dal/a jsi ji najíst? Celý den se vlastně točí kolem ní. Máme prostě doma malé mimino. Sice velmi hodné, ale hodně rozmazlené. Kdopak asi za to může...
A tak si tady žijeme, pokud zrovna někam nevyjíždíme. Na to si už Sára zvykla, jen jí musím říct, že přijdu za Sárinkou brzy, pak je v klidu a má velkou radost, když se vrátíme.
I když je zrovna venku, když odjíždíme, vždy jde domů a tam na nás čeká. Jen ve středu, kdy bylo celkem teplo, zůstala venku. A jakmile přijíždíme, opatrně otevírám vrátka, protože vím, že může čekat za nimi. A taky že jo. Pozdravíme se, Sára se začne protahovat a pak válet přede mnou na zemi. To je projev radosti z mého návratu místo vrtění ocásku.
A mohla bych ještě dlouho vyprávět, prostě žijeme u své kočky.
Vyfotit ji nějak nestíhám, tak jsem brzo ráno musela použít blesk, abych vůbec nějaké fotky měla. Nejsou teda nic moc.
Mějte klidný pátek.





7 komentářů:

  1. Je to šikovná micina. Pěkně si vás otočila kolem prstu :-))))) Ale jak jsem četla, tak vaše společné soužití přináší potěšení oběma stranám.
    Měj se hezky, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Ta se má, takhle mne nikdo nerozmazluje. Pěkně si vás, Marti, ochočila. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, Sára je úžasná. Stejně rozmazlené kočičky má naše vnučka Lucie. Ona má dvě kočičky druhu Ragdoll - kočky s modrýma očima. Má kočičku Hanebee a kocoura Jamie. Nemá chovnou stanici a tak jsou obě kastrované.
    Posílám tedy té vaší milované Sáře moc moc pohlazení. Je krásná a je vidět, že je to dáma.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, ta je krásná. 👍👍 Jsem kočkomil a všechny naše kočky jsem náležitě rozmazlovala. Totéž teď činí dcera se svými kočkami.
    Jednou mi jeden kamarád řekl, že by se chtěl mít tak dobře, jako naše kočka.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti to je hezké, jak píšeš, že žijete u své kočky... Je cítit, jak se máte navzájem všichni moc rádi. Zdraví Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Hezky si Sára hoví v té židli :). Tak ji pozdravuj a užijte si všichni víkend

    OdpovědětVymazat
  7. Má vás ta vaše královna hezky vycvičené :o) Něco málo o tom vím :o)
    Marti, měj hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.