středa 22. února 2023

léčba smíchem

Organizaci Zdravotní klaun asi všichni známe. 
Narazila jsem ale na nový zajímavý projekt, která nese název Virtuální klauniáda. 
Projekt má nejen zpříjemnit chvilku nemocným dětem v domácí péči, ale je určen i pro seniory. 
Tak dnes seznámení s dalším smysluplným projektem viz článek.
Pohodovou středu nám všem.

Jejich posláním je rozdávat radost a smích, pozvěte je na návštěvu domů
Marta Dušková

O dobročinné organizaci Zdravotní klaun, která od roku 2001 pomáhá nejen dětem, ale i seniorům procházet léčbou s úsměvem, již většina lidí pravděpodobně slyšela. V České republice aktuálně působí 93 profesionálních Zdravotních klaunů, kteří navštěvují nemocnice i domovy seniorů.

Ale možná málokdo již ví o novém projektu s názvem Virtuální klauniáda, která umožní online setkání se Zdravotním klaunem přímo doma u postele nemocného dítěte.

Nápad vznikl v době první karantény, děti se mohou rozveselit prostřednictvím veselého soukromého videohovoru s klaunem. Virtuální klauniády umožňují nejen hospitalizovaným dětem, ale i dětem v domácí péči se pobavit v době, kdy jsou z důvodu onemocnění dlouhodobě odděleny od kamarádů.

Virtuální klauniádu je možné si objednat zdarma prostřednictvím formuláře tady Virtuální klauniády - zábavné videonávštěvy pro nemocné děti | Zdravotní klaun (zdravotniklaun.cz).

Vše probíhá bezpečně online prostřednictvím veselého soukromého videohovoru a pro nemocné děti to jistě bude zážitek nesrovnatelný se sledováním pohádkových příběhů v televizi či na počítači. Je to vlastně nezapomenutelný dárek, který je možné dát nemocným dětem či seniorům a není to nijak složité.

9 komentářů:

  1. Marti, to je velice zajímavý projekt a věřím, že v mnoha případech opravdu pomůže. Pacient zapomene na svou bolest a starosti a mysl se dostane do veselejší dimenze. Ano, to je způsob, který pomáhá léčit. Psychika dělá moc a dobrá nálada k léčbě vždy přispěje. Chválím tento projekt a děkuji těm, kteří se do něj zapojili. Marti měj krásný den a děkuji za hezký článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Marti, děkuju za článek o projektu, který má smysl. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, ty jsi neúnavná a moc děkuji za tvé články.
    Jenže - zrovna tento projekt není úplně pro mne, myslím si, že ač mám ráda humor a veselí, tak klaun není pro mne.Ve mně vyvolávají špatné pocity. Asi díky nějakému filmu kdysi nebo co. Navíc, jak mám zkušenosti s chorobami, s doktory, s nemocnicemi, tak bych spíš občas přivítala, kdyby si doktor s pacientem popovídal a některé věci probral a ne jen pacienta někam poslal na vyšetření a jednal s ním jako s balíkem na poště. Ale pro děti to možná cesta je?
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, mám od ZK i dvě knížečky s příběhy, které klauni napsali - a ty jsou opravdu dojemně veselé. Poslouchala jsem od nich i pořad o velikonocích pro starší lidi - přišlo mi to milé vzpomínání na tradice, s lidovými písničkami, myslím, že to může zpříjemnit smutné chvíle - mě se alespoň líbilo .-)

      Vymazat
  4. Marti, myslím si, že je to prima projekt, který může malého maroda, nebo starého osamělého člověka potěšit. Stále platí, že smích je osvobozující a také, že prodlužuje život.
    Měj hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, jsem moc ráda, že o zdravotním klaunu píšeš. Mám tuhle organizaci ráda, přispívám už dlouhé roky, a občas dostanu do schránky obálku s něčím, co potěší i mě. Myslím, že naposled to byl voňavý pytlíček čaje pro radost. Je to maličkost, ale vykouzlí mi také úsměv na rtech. Mám prostě pocit, že smích skutečně léčí (i kdyby jen duši) .-)

    OdpovědětVymazat
  6. Projekt znám, kamarádka má hodně nemocnou holčičku, tráví dost času v nemocnicích a nemůže si je vynachválit. Ale v té virtuální podobě slyším poprvé od tebe.
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, znám jejich logo a věřím, že tohle je věc moc užitečná a fungující. Strach a úzkost k uzdravení určitě neprospívá.
    Přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.