sobota 4. února 2023

tulipány a srdce...


Nové tulipány ve váze. Nepamatuji si, že bych někdy měla tuhle velmi něžnou barvu, která mi přijde zvláštní. Když není barva venku, tak aspoň doma. 
Řádí u nás vichřice už druhý den, ostatně jako i v jiných částech země. Teď po ránu vidím na zemi rozloženou celou houpačku, snad půjde zase složit zpátky.
Dnes je Mezinárodní den boje proti rakovině a růžová a bílá jsou barvy tohoto dne, ale u mě je to samozřejmě náhoda. Článek, který jsem psala k tomuto dni, vyjde dnes dopoledne, tak jen malá připomínka.


Do tohohle bramborového srdce se mi nechtělo hned říznout. Srdce jsem nafotila a teprve po té zpracovala. Jednou jsem měla obrovskou jahodu ve tvaru srdce, někde na blogu asi je. Někdy je příroda velmi kreativní. 
Tak pohodovou sobotu nám všem.


10 komentářů:

  1. U nás je dnes taky trochu větrno, ale nic nikde nepadá. Tulipány mají krásnou barvu a srdce bramborové je prima umělecká hříčka přírody.
    Hezkou klidnou sobotu !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Déšť, sníh a 0 až -1 st. C. Vítr hrozivý, v sousedních zahradách lítalo to, co si lidé neuklidili, u sousedů zamrzlo auto v měkké hlíně na dvorku, a od božího rána ve fujavici a velkém větru se snažili u sousedů vyprostit zamrzlé auto montážníků fotovoltaiky. A Marti, ty pošleš takové krásné fotky tulipánků, to je pohlazení po duši. Krásnou sobotu a neděli přeji všem. Zdraví Iwka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, tulipány jsem si v týdnu koupila také a ve váze mi dělají radost už několik dní. Srdíčka z rostin jsou vždy potěšující. Měli jsme taková rajčata i brambory...moc pěkný den ti přeji. Počasí se vylepšuje. Sice mrzne, ale klube se sluníčko.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, taky mám doma tulipán, myslím, že letos poprvé. Jen jsou žluté...
    U nás ráno chvíli svítilo sluníčko, taď se zatáhlo a vypadá to, že se čerti budou ženit...
    Ale i tak - hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, tulipány krásné. Něžná barva se mi líbí. Počasí u nás nic moc. Větrno a trochu sněží. Marie

    OdpovědětVymazat
  6. Já měla před vánoci ořech, ve tvaru srdce... někdy nás příroda pohladí tím, co umí. Marti, tulipány krásné.

    OdpovědětVymazat
  7. Občas taky narazím na bramborové srdce a nechce se mi jej zpracovat. Co se počasí týká, snad už nemůže být hůř. Sněhu tolik, že nevíme,co s ním. Navíc ten včerejší déšť z něj udělal hustou břečku a ta do rána zmrzla na kámen. Chodit ani jezdit se v tom nedá. Navíc ta vichřice. Naštěstí nejsme bez proudu, jako spousta rodin v našem kraji. Blesk ve středu spálil modem a až dnes (po zakoupení a instalaci nového) máme opět internet. Kéž by už bylo jaro. Ale manžel říká: "je únor, co bys chtěla?". Asi má pravdu. Všem hezký únor. V.
    Všem hezký dedn

    OdpovědětVymazat
  8. Vija

    Marti, hezké, Něžné tulipány u vás doma dělají radost. Já ještě letos neměla. A vichr i u nás. Pohotovou neděli měj. J.

    OdpovědětVymazat
  9. Ani já jsem ještě tulipány doma neměla, jedu v bílých hyacintech. A když občas najdu takovou bramboru, udělá mi radost.
    Marti, přeji hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné tulipány, Marti. Mám moc ráda kytičky, ráda je dávám i dostávám. A nelituju za ně peněz, kupuju si i sama sobě květiny, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.