pondělí 12. června 2023

festival hudby, tance a barev


Mám dnes pro vás malé nahlédnutí na sobotní Mělnický Vrkoč. Dávám sem jen pár fotek, na ostatní se můžete podívat u článku, který před chvílí vyšel Letošní ročník Mělnického Vrkoče opět rozzářil město (kanalem.com). A je jich hodně. V sobotu jsem nadávala, který idiot nafotil tolik fotek.
Po dlouhé době můžu dát na blog jednu ze svých reportáží, která přesahuje region. Ostatní jsou zajímavé spíše jen pro mělnický region.
Mějte pohodový nový týden.



Letošní ročník Mělnického Vrkoče opět rozzářil město
Marta Dušková

Tři dny plné hudby, lidových tanců, zpěvu a krásných barevných krojů rozzářily Mělník. Takový je tradičně folklorní festival Mělnický Vrkoč, který v neděli 11. června ukončil svůj 23. ročník.

Součástí festivalu byl i tradiční sobotní Svatoantonínský jarmark na náměstí Míru v Mělníku, kam opět i letos zamířil krojovaný průvod, který vycházel od Masarykova kulturního domu.

Na průvod čekaly na náměstí Míru desítky lidí, aby mohly shlédnout ukázky vystoupení sedmi letošních souborů, které byly účastníky festivalu 2023. Postupně mohli diváci shlédnout malou ukázku souborů FS Šafrán, DFS Šafránek, FS Krušnohor, Národopisný soubor Postřekov, FS Čtyřlístek, DSF Jarošáček a FS Jarošovci.

Hlavní festivalový pořad Mělnického Vrkoče se odehrál na náměstí Míru v 15.00 hodin a sobotu zakončila pravidelná výuka lidových tanců v MKD Mělník, která už k tradici festivalu patří. Neděle patřila slavnostnímu folklornímu matiné na Radničním dvoře Mělník.

Tak už jen zbývá těšit se na další ročník této krásné tradice.








5 komentářů:

  1. To je skutečně roztančená reportáž!
    Děkuji, Marti a přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, moc pěkná reportáž, kroje se mi vždy líbily, jako děti jsme měly s mojí sestrou taky nějaké, kam přišly, netuším.
    Posílám do C.pozdravy. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, tedy tolik folklorních souboru po hromadě, to se jen tak nevidí :)
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, opravdu roztančené město.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Marti to je krásný. Užij si víkend, Lenka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.