pondělí 22. ledna 2024

co oči nevidí


To je název aplikace, kterou před časem spustil zámek Veltrusy a třeba pro někoho z vás bude zajímavá. Kastelána Pavla Eclera znám osobně a o zámku toho hodně ví. 
Úvodní foto je z mého archivu z roku 2018.
Pohodový vstup do nového týdne.


O zaniklých pavilonech v zámeckém parku se dozvíte v aplikaci „Co oči nevidí“
Marta Dušková

Zámecký park Veltrusy láká k procházkám i v zimě, kdy jsou stromy bez listů a lépe je možné si představit průhledy mezi důležitými místy, která byla v původním návrhu zahradního architekta Van der Schotta.

O zaniklých pavilonech a další zajímavosti je možné se dozvědět prostřednictvím aplikace zámku Veltrusy s názvem Co oči nevidí. Prostřednictvím aplikace je možné vidět zámecký park jinak, zajímavosti, které oči nevidí, protože čas pracuje.

Délka trasy je volitelná a je k dispozici offline. Jednotlivá zastavení, která jsou na mapě, je možné navštívit v libovolném pořadí. Procházku doprovází dlouholetý průvodce Václav Legner a na jeho otázky odpovídá kastelán zámku Pavel Ecler.

Většina míst na trase je přístupná v otevírací době parku, tedy od úsvitu do setmění. Zastavení č. 5 je přístupné jen v otevírací době nádvoří. Když přijdete jindy a najdete bránu zavřenou, prostě jej vynechejte.

Zastavení č. 2 není přístupné se psem. Když máte s sebou svého miláčka, na toto místo nechoďte a navštivte jej jindy.

Aplikace je ke stažení na webu zámku Veltrusy Audioprůvodce do mobilu - Veltrusy (zamek-veltrusy.cz).

Podrobnější informace k trase parkem a mapa parku jsou na webu Po památkách (npu.cz).

6 komentářů:

  1. Na zámku Veltrusy jsme byli několikrát. Je nádherný. Jen při poslední návštěvě nebyly některé části přístupné, protože se stále vysoušely a čekaly na opravy po velké povodni z roku 2002. Ráda bych se tam znovu podívala. Díky za připomenutí. Hezký den Marti.

    OdpovědětVymazat
  2. Rádi tam jezdíme a to v každé roční době. Díky za info, Marti. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Na zámku jsem nikdy nebyla a těžko říci, zda budu. Ale pro toho, kdo s návštěvu počítá je taková aplikace určitě dobrá.
    Měj klidné pondělní odpoledne, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, je to skvost, moc rádi tam občas zajedeme, třeba se jen projít parkem a kolem zámku.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Love the perspective on your blog! 😄 Adding a new angle to seeing things makes life more interesting. What if we viewed every day like a hidden treasure hunt? 🕵️‍♂️ #FreshPerspective
    Vastukimaya

    OdpovědětVymazat
  6. Explore top-notch education options with our curated list of the bestSchools Near Gaur City 2 for the academic year 2024-25. Find details on admission procedures, fees structure, and eligibility criteria. Don't miss out – registrations are now open! Apply for a bright future today

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.