pondělí 29. ledna 2024

obsazeno...


Běžně se k nám na krmítka slétá desítky ptáků, a nemyslím během dne, ale najednou, prostě hejna a jakmile se objeví na zahradě náš malý predátor, a Sára je zdatný lovec, člověk by řekl, že čistokrevná plemena to nemají v krvi, ale je to omyl, tak naštěstí všichni odletí. O krmení ptáčků se pravidelně stará můj muž a taky, pokud mají krmítka prázdná a můj muž se na zahradě objeví, začnou všichni šíleně řvát a čekají, až dostanou krmení. Když vidí, že už můj muž jde, poodletí, ztichnou a zdvořile čekají. 
Máme krmítek víc, ale ptáci milují právě tohle velké, můj nápad ze zbytku krbu a je dvoupatrové.
Létají k nám, protože v okolí nikdo ptáky nekrmí, nikde nevidíte krmítka. Možná obecně dříve nebylo zvykem mít na vesnici krmítka, protože se mohli ptáci najíst na dvorcích spolu s domácí drůbeží. Ale dnes se už u nás moc drůbeže nevidí. Je tady pár chovatelů, občas slyším husy, ale třeba kohouta jsem ještě neslyšela. Tak jsou všichni ptáci z okolí u nás. Podezírám je, že to mezi sebou šíří, že u Dušků se najedí. A když zrovna nic není, tak si to prostě vyřvou.
Fotí se celkem špatně, protože musíte fotit z dálky. Můj muž se rozhodl, že vyčká a nějaké fotky nafotí. Tak dnes jsou na blogu jeho fotky. Všichni obvykle sedí v keřích u krmítka a tam je vidět ten velký počet, ale v keřích se barevně ztratí, takže na fotkách není nic.
Mějte pohodový vstup do nového týdne.











5 komentářů:

  1. Hezké místo na krmení ptáčků a vrabců opravdu hodně. Přeji ti krásné pozorování a hezké dny

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, kdybyste měli krmítka ve výšce, tak by ptáci asi Sáru ignorovali, ale takhle si musí dávat pozor.U nás na balkoně každá změna polohy misek se zobáním vyvolá znejistění a chvíli si sem netroufají. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, my máme ve výšce dvě další, ale stejně mají nejraději tohle.

      Vymazat
  3. Marti, tak na těch posledních dvou už je to jako předehra k horroru Ptáci :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Stáňa je vtipná!
    Marti, taky krmím, na krmítko vidím z kuchyňského okna, baví mě ten šrumec pozorovat. Sousedka má od léta kočku, měla jsem k ní proslov, ale myslím, že si z toho nic nedělá...
    Měj příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.