neděle 27. září 2020

nechce se mi...

Dnes tady měl být úplně jiný příspěvek, ale nechce se mi psát. V poslední době toho píšu tolik do našeho magazínu, že na blog mi už někdy nezbývá energie.
Tak si opět ulehčím práci a dávám sem článek, který jsem napsala už před týdnem a na Kanál eM vyšel včera. Někdy je zajímavé, co mě k napsání článku inspirovalo či vedlo. Někdy stačí nějaký titulek a už se mi rozjede fantazie a také si vzpomenu, že jsem kdysi dávno na toto téma už na blogu psala. A přesně takto vznikl tento článek. Někde jsem zahlédla větu, že ponožky jsou na módním výsluní a už jsem začala psát. Říkala jsem si, že to bude takové odlehčené téma na víkendové čtení a taky to včera vyšlo. Vím, že někdo z vás už to možná četl, kdo náš magazín z Mělnicka sledujete, tak už to pro vás nebude zajímavé. Přesto sem článek kopíruju. 
Mějte pěkný den.

P.S. Děti neustále od malinka chodí v mých lodičkách a ponožky v nich taky nemají 😂

Máte rádi ponožky v sandálech nebo v žabkách?
Marta Dušková

Ponožky jsou prý na módním výsluní a jsou povýšeny na módní doplněk, někdy ten nejdůležitější. V současnosti se nosí naprosto ke všemu. Mě tedy ponožky v lodičkách k sukni neoslňují, a navíc zkracují hodně nohy, i kdybyste je měli až na zem. Pro mě je to pořád běžné spotřební zboží, byť i velmi hezké. Jo, a úplně nejvíc mě iritují ponožky v sandálech či nedej bože v žabkách.

To jen na úvod, módou se dnes zabývat nechci, jen těmi ponožkami. Vzpomínáte na český film Upír z Feratu z roku 1981 o autě, které jezdilo na krev? Moje pračka jede na ponožky. Vždy jsem si říkala, jak je to možné, že ponožky mizí. Do pračky je dám vždy pěkně spárované, barva k barvě, vzor ke vzoru a po vyprání jsem se nikdy nechtěla smířit s tím, že při věšení prádla vždy nějaká schází. A samotná ponožka nemá smysl, ztratí svoji druhou polovičku, své dvojče.

Ale stejně bych chtěla vědět, kde jsou všechny ty ztracené ponožky. Přece kdyby byl v pračce tak velký únikový prostor, aby mohla vcucnout ponožku, proč ji nezajímají mnohem menší kousky jako tanga? Mojí pračce asi ponožky chutnají.

Teď si uvědomuji, že pokud nemám pravdu a moje pračka na ponožky nejede, pořád vlastně nevím, kde zmizelé ponožky jsou. Čekám vždy nějakou chvíli, že se opět objeví, takže schovávám jejich sestřičky, a když zjistím, že už mám pěknou řádku sirotků, které zřejmě již nikdy svoje dvojče nenajdou, teprve je s těžkým srdcem odkládám.

Ví někdo, kde jsou ty ponožky? Sice mě jako poslední módní výstřelek vůbec nezajímají a počkám, až to přejde, ale stejně ponožky jsou živé jen v páru. Jo a pokud se někdy pračka ucpala, nikdy tam žádná ponožka nebyla. Jen zapomenutý šroub, matka či něco podobného.

Tak to bylo moje odlehčené víkendové téma. Ponožky v hlavní roli.


18 komentářů:

  1. Marti, při zmínce o ztracených ponožkách mě napadlo jestli nemáte doma Lichožrouta. Možná jsi o filmu slyšela. ;-)
    A ponožky do sandálů? No, přiznám se, že je nosím a to spíš ze zdravotních důvodů, protože když jdu naboso, tak mám hned odřené nohy. Ovšem k sandálům nosím kalhoty, ať dlouhé nebo tříčtvrteční. Do lodiček je to hrůza.
    Přeji Ti pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, Lichožrouta neznám, musím se dovzdělat. Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  2. Taky mi občas nějakou tu ponožku někdo sežere :-).
    Hezkou neděli!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, je to jasné - v pračce máš Lichožrouta :). Já se snažím zmizelé ponožky řešit tím, že ponožky kupuju v sadách po pětinebo sedmi párech a pak dávám sirotky dohromady :). A protože platí pravidlo, že chybějící kousek se najde chvíli po tom, co ten lichý skončil v koši, mám na ně u sušáku speciální košíček a až když je tam nějaká hoooodně dlouho, tak letí.
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, s tím pravidlem máš naprostou pravdu. Měj pěkné pondělí.

      Vymazat
  4. Občas zjistím, kde ty ponožky jsou. Při odstřeďování se přilepí na buben a zůstanou tam do doby než tam dám další prádlo a pak mi najednou vypadnou třeba z povlaku na polštář, který jsem prala následně....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, tohle znám taky, ale to není náš případ... Měj pěkný den.

      Vymazat
  5. Hihihi... také jsem tajně chodila v maminčiných botách. Je to zcela normální. Moc hezký článek jsi opět napsala. Přeji Ti příjemný zbytek neděle a pohodový zítřejší sváteční den.

    OdpovědětVymazat
  6. Mě se líbí, že jsou firmy, které vyrábějí každou ponožku jinou - většinou tedy tak, aby měly spolu nějakou spojitost, ale stejně jsou jiné... To by řešilo tu ztrátu v pračce - člověk si může brát na nohu různě barevné ponožky podle nálady - na levou modrou, na pravou červenou :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pro děti nakupuju u firmy Dedoles, kde je vždy každá ponožka jiná a spojuje je jen stejné téma. Naše holky už nosily na gymplu každou ponožku jinou, když to ještě nebylo v kurzu. A tak jsem kupovala stejné druhy v jiných barvách a holky pak šly do školy s jednou zelenou a druhou oranžovou ponožkou.

      Vymazat
  7. A já jsem si vzpomněla na rozhovor s panem Třískou před pár lety - byl jako ze škatulky, tmavý oblek, zářivě bílá košile, zelená kravata. A pak došlo na záběr z dálky a ukázalo se, že má červené ponožky - byl advent :o)
    Ponožky v žabkách nebo v sandálech jsou pro mě hrůza, naše pračka ponožky nejí, ale syn i manžel nosí většinou černé a tak roztřídit ty vyprané správně mi dává zabrat. Asi budu vyšívat hvězdičky :o)
    Marti, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, to vůbec nevím a Třísku jsem vždy milovala. Měj pěkný den.

      Vymazat
  8. U naše pračka ponožky snad žere. Poslední roky kvůli tomu kupuju ponožky po větších balíčcích. Prostě třeba 10 párů stejných. Když se nějaká ztratí, doplní ji jiná. Ale kde jsou ty ztracené, to ví bůh.
    Marti, měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  9. Marti, naše pračka taky občas slupne nějakou tu ponožku. Doma mi nevadí klidně nosit každou ponožku jiné barvy, ale ven kráčím pouze jednobarevně.M.

    OdpovědětVymazat
  10. Dřív jsem si myslela, že až děti vyletí z hnízda nebudou chybět ponožky, omyl lichožrout se u nás zabydlel....jak je to možné?
    Přeji hezké dny. J.

    OdpovědětVymazat
  11. Marticko, mam to také tak. Píšu teď hodně článku a večer nový roman, takže na blog není čas a ani tolik chuti. Anebo je chuť, ale jsem už tsk unavená... jo a ponožky... mam pocit, ze u nás jdou v páru jedině po nákupu. Jakmile z nich odstraním takové ty nitky, jedna z páru se někam schová. Navzdy. 🤣

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.