středa 27. listopadu 2019

azalka a andělé


Ano, už zase jsem neodolala, přestože vím, jak těžce udržuji některé pokojové jedince při životě.
Vedle mě vydrží jen velmi silný jedinec.
Krásnému stromečku azalky jsem neodolala i díky ceně, která mě nezruinovala, ale od teď bych mohla přijímat sázky, jak dlouho se mnou holka vydrží. 
Už ji máme čtrnáct dní a nádherně rozkvetla.
Mám ji v obýváku na stolku místo řezaných květin, které jsem si tentokrát nekoupila.




K Mikuláši patří andělé, ale nebyl to vůbec plán. 
U nás není Mikuláš ve znamení sladkostí a každý rok hledám nějaké drobnosti, které bych přidala vnoučatům k ovoci a jedné čokoládové figurce. 
Většinou dávám kreativní sešity, ty budou i letos. 
Ještě je ale musím dokoupit pro větší vnoučata.
Ale chtěla jsem ještě něco originálního, nějaké překvapení. 
Začala jsem hledat, ale všechno, co mě aspoň trochu zaujalo, když jsem si to vynásobila čtyřikrát, vyšlo na velký peníz a to nechci investovat.
Od toho jsou vánoce. 
Nakonec se mi hledání vyplatilo a já objevila na Fleru úžasné přívěsky na klíče, mobil, školní tašku či batoh s krásným mrňavým andílkem, ale hlavně se jménem každého vnoučete. Moc mě to zaujalo.
Objednala jsem v neděli, hned zaplatila a bála se, aby to přišlo do Mikuláše. 
Přišlo to expres včera a je to ještě krásnější, než to vypadá v nabídce a mám z toho velkou radost. Dávám sem tedy rychle pro inspiraci. 
Podle mě je to drobnost, která potěší i dospělé a ani nemusí být andílek se jménem, ale i s jiným textem.
Přeji vám dnes pokud možno andělský den.



12 komentářů:

  1. Marti, azalka je krásná, držím palce, aby Ti dlouho vydržela. Já jsem si ji koupila před lety, měla krásné růžové květy, ale vydržela jen krátce, protože bylo v bytě moc teplo a to jí asi nesvědčilo.
    Přívěsky jsou kouzelné. Dětem jsem koupila k Mikuláši malé čokoládky. Venda má 1.prosince narozeniny, tak dostane dárek a ještě něco vymyslím Verunce, aby nebyla smutná. Dnes jsem si byla v optice vybrat nové brýle a je to dost peněz. Pojišťovna už nic nepřiplácí, jen paní doktorka mi dala 10% slevu, je to její optika. Korunky se teď před Vánoci jen kutálí. Ale nestěžuji si.
    Měj pohodový den. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, já jsem měla jen azalku venkovní a ta mi vydržela pět let a kvetla jak blázen, že byla celá růžová a nebylo vidět zelenou. Už to ani nebylo hezké. No jo nové brýle, to je investice, já jsem investovala v září. Měj pěkný den.

      Vymazat
  2. Marti, azalce taky držím palce. Mám podobnou zkušensoti jako Růža, ani v práci mezi dvojitým oknem jsem ji neudržela na živu (ale tedy mou péči nevydrží nic, i kaktus to po pár letech vzdal).
    Hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...víkend :-o. Vždyť je teprve středa... Asi se mi už pdovědomě nechce do práce ;-)

      Vymazat
    2. Stáni, víš, že já jsem na tom stejně, odešly mi i vánoční kaktusy. A víš, že jsem se s přáním hezkého víkendu ani nezarazila :-)? Vítám tě v klubu a to já do práce nechodím. Dnes je pátek, teda doufám, takže já už ti hezký víkend můžu popřát.

      Vymazat
  3. Tak to jsem zvědavá, jak budeš mít azalku dlouho. Ono chce opravdu asi speciální podmínky. O mně říkají, že mám "zelené ruce", ale azalku nemám. Jen tu venkovní, ale to se asi nepočítá. Dárky k Mikuláši mají u nás ještě zvláštní kontext. Můj tatínek byl Mikuláš a několik vnoučat jej jako pradědečka ještě zažilo. Ale to je jiná kapitola. Přeji krásné předvánoční i vánoční dny.
    Věra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, i já jsem zvědavá. A venkovní mi vydržela pět let. Měj krásné dny.

      Vymazat
  4. Marti, azalka je opravdu nádherná! Přeji ji dlouhý život a tobě dlouhotrvající radost z ní!
    Ty přívěsky jsou úžasné, děti budou mít radost. Ani u nás nebyl Mikuláš o hromadě sladkostí.
    Měj hezký den, Helena

    PS: ke včerejšku - ta reportáž byla ve zprávách na ČT1, myslím, že byl nějaký Mezinárodní den proti násilí na ženách. Byla z Turecka, jsou tam demonstrace po tom, co partner policista zastřelil svou partnerku. Turecko je země, kde se násilí na ženách toleruje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, díky a díky i za dovětek. No to hledat teda fakt nebudu. Měj krásné dny.

      Vymazat
  5. Přeji Ti, aby azalka to zkrášlovala u vás co nejdéle. A přívěsky určitě udělají radost, jsou moc hezké.
    Klidné dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, neboj, já na sebe rozhodně prásknu, jak dlouho mi vydrží :-) Měj krásný den.

      Vymazat
  6. Ahojte! No, i já jsem nedávno měla takový docela dost rozlítaný den, kdy jsem hledala tak různě po obchodech nějakou tu prodejnu s brýlemi a vůbec jsem nemohla nic najít... Pak jsem teda přišla úplně unavená domu a nakonec jsem se rozhodla, že půjdu na internet a nějaké ty brýle si z internetu objednám a bylo po problému :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.