čtvrtek 26. ledna 2023

kruh - filmové okénko

foto zdroj

Přiznám se, že moje obliba v hororech začíná a končí Hitchcockem. Nikdy se na horory nedívám, ne že bych měla strach, prostě mě tyhle filmy vůbec nelákají. Tento psychologický horor jsem shlédla náhodou. Můj muž jej nahrál jako obvykle z televize Cinema minulý týden. Zaujal mě napoprvé, protože na prvním místě stálo thriller a dál už jsem se tím nezabývala. Kdybych si všimla, že je to horor, pravděpodobně bych si ho vůbec nepustila. Recenze čtu, až se na film dokoukám, pokud mě baví.
Film Kruh mě zaujal natolik, že než jsem si všimla, že je to vlastně horor, už jsem byla vtažena do děje jako už dlouho ne a musela se dokoukat. Recenze jsem četla až po shlédnutí filmu.
Dozvěděla jsem se, že tento film měl po celém světě neskutečný úspěch a stal se z něj jeden z nejslavnějších hororů a předlohou byla kniha. Tohle mě samozřejmě minulo, protože horory nejsou středem mého zájmu viz výše.
Rozhodla jsem tedy dnes dát sem film Kruh z roku 2002 v koprodukci Japonsko a USA jako tip na další film, který si já budu pamatovat a divím se, že jsem se dokoukala až do konce, ale odejít fakt nešlo. Bližší informace o vzniku filmu najdete tady a tady najdete i trailer . A ještě další informace jsou na Kruh (2002) | ČSFD.cz (csfd.cz)
Přiznám se, že si filmy užiju víc, když vůbec nevím, o co jde, nejsem na něj připravená, páč pak mám nějaká očekávání, a buď jej vypnu do deseti minut anebo se dokoukám.
Tak dnes po dlouhé době filmové okénko. Dávám sem jen tipy na filmy, které podle mě stojí za to.
Níže dávám ještě nahlédnutí do obsahu. Já se na filmy moc často nedívám, většinou si odpočívám i nějakých kriminálních seriálů jako Zákon a pořád či Kriminálka Las Vegas a podobně. A když už se dívám, musí stát za to jako tento.
Mějte pohodový den ať už s filmem nebo bez.


"Zní to jako další z neuvěřitelných příběhů. Existuje videopáska plná obrazů jako vystřižených z těch nejtíživějších snů. Tam, kde byla přehrána, zazní záhy telefon s varováním, že ten, kdo ji zhlédl, zemře přesně za sedm dnů. Rachel Kellerová (Naomi Wattsová), reportérka renomovaného deníku, přirozeně odmítá uvěřit takové fantaskní informaci, jenomže když dojde k záhadné a nevysvětlitelné smrti čtyř teenagerů, rozhodne se přijít celé věci na kloub, protože jednou z "obětí" byla její neteř. Není to vůbec jednoduché, ale nakonec i ona pásku získá, i ona si ji promítne, se svým malým synkem, a telefon skutečně vzápětí zazvoní. Zbývá jen sedm dní a nocí, aby s přítelem Noahem (Martin Henderson) nalezla způsob, jak zachránit sebe i svého jediného syna. Netuší jak dlouhou, smrtí a zoufalstvím zahalenou cestu, se s Noahem budou muset vydat".

8 komentářů:

  1. Marti díky za filmové okénko, ale tohle není žánr pro mě. Měj se hezky, Lenka.
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip. Já takové filmy vidět mohu, ale že by to byl zcela můj šálek kávy, to zase ne.
    Klidný den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem i viděla film. Nicméně už to hrozně dlouho. Mám ráda thrillery, líbila se mi i kniha i film Dívka ve vlaku, ale tohle už bylo na mě moc. Stejně jako jsem četla od Stephena Kinga TO, a viděla i film a i to už nebyl zrovna můj šálek kávy. Jo, takový Den Trifidů od Michaela Crightona to už je zas něco jiného.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný den Marti, já bych to zvládla dokoukat jen se spoilerem, že to dobře dopadne. Jak píše Wendy, četla jsem Dívku ve vlaku, mám ráda ale spíš detektivky ve stylu A. Christie. Zvládla jsem i psychologicky náročnou sérii Pustina (to dávalo tuším HBO), ale to je tak moje maximum. Když jsem se dívala na Záhadu Blair Witch - snad jediný horor, který jsem opravdu viděla (Vetřelce za horor nepočítám), 2 měsíce jsem se bála v noci sama venku. Od doby, co jsem máma už nezvládám psycho filmy, které se týkají dětí... ☺ Měj se krásně a děkuji za Tvůj tip. Peťka ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Kruh som videla ale keďže ja nesom milovníčkou hororov tak ma nejak nezaujal. Ale kvôli priateľovi si občas nejaký ten horor pozriem.

    SKINCARE OD MYAUSTRALIA.EU

    OdpovědětVymazat
  6. VIJA
    Maruško, zasněžrné fotky , stromečky a zimní zahrada kvetoucí, hezká podívaná u tebe.
    Měj fajn plátek. J e vozím knihu a čtu cestou do práce a domů. Čtečka mě moc nenadchla. Měj hezký pátek. J

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se , chybička se vloudila. J

      Vymazat
  7. Vija
    A teď to co bylo původně napsané a někam uteklo…
    Marti, kouknu se o víkendu, snad. Ale knihu bych přečetla, stále s sebou vozím do práce a z práce, v metru čtu. Čtečka mě nenadchla, papír je papír. Měj hezký pátek. J

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.