pátek 20. ledna 2023

top 50?


Před časem jsem psala o anketě o nejlepší ordinaci a nyní tady mám žebříček nejlepších lékařů. Jistě, dá se říct, že tyto žebříčky nemohou být objektivně úplně spravedlivé. Ostatně se domnívám, že stoprocentní spravedlnost bychom hledali v čemkoliv v životě jen těžko. Přesto si myslím, že tyhle ankety jsou velmi potřebné. Už jako příklad pro ty, kteří pravděpodobně nikdy nejlepší nebudou, ale bohužel se ani o to nesnaží a zachází někdy s pacienty jako se zbožím, arogantně a bez respektu. 
Ale to už jsem psala v předchozím lednovém příspěvku
Letos poprvé zveřejnil magazín Forbes seznam Top 50 lékařů Česka a jak těžký byl výběr, najdete na odkaze v článku, který dnes vyšel.
Mějte pohodový pátek. My dnes jedeme opět Prahy, tentokrát strávit pár hezkých chvil s částí rodiny.


Kdo patří mezi padesát nejlepších lékařů Česka?
Marta Dušková

„Horší, než špatné zdraví je jen špatné jméno“.
Gabriel García Márquez, spisovatel

Magazín Forbes poprvé zveřejnil seznam Top 50 lékařů Česka. Je to výběr nejlepších lékařek a lékařů Česka, které dokáží zachraňovat zdraví, ale především životy. Seznam je uveden na webových stránkách magazínu Forbes TOP 50 lékařů Česka - Forbes. V seznamu je například devět odborníků z Fakultní nemocnice v Motole, lékaři z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze jako přednosta Onkologické kliniky VFN a 1. LF UK prof. Luboš Petruželka a přednosta 1. kliniky turberkulózy a respiračních nemocí VFN a 1. LF UK doc. Jiří Votruba a další. Jak těžká byla kritéria výběru nejlepších lékařů, je zveřejněno v článku Bílé pláště, zlaté ruce. Tohle je padesát nejlepších lékařů Česka - Forbes.

Magazín Forbes:
„Namístě je nicméně omluva těm lékařům, na které se nedostalo. A těch je spousta. Není pochyb, že české zdravotnictví má plno problémů, ale nedostatek respektovaných lékařských odborníků mezi ně rozhodně nepatří“.

Použité fotografie www.forbes.cz

1 komentář:

  1. Už jsem to určitě psala, nemám tyhle žebříčky ráda. Jistě, skvělý operatér co umí opravit srdce je důležitý. Ale co ten obvoďák, který přišel na to, že s tím srdcem není něco v pořádku...
    Asi jsem se naštěstí skoro nesetkala se špatným doktorem po stránce odborné, ale ta lidská stránka, to je úplně jiná kapitola.
    Marti, měj hezkou sobotu. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.