sobota 30. listopadu 2019

nebetyčná blbost!!!

Původně jsem chtěla napsat nebetyčná hovadina, ale do titulku se mi to nechtělo. Někde jsem už dřív četla, že lidstvu se snižuje v posledních letech inteligence vlivem nových technologií. Tak tady tenhle výkřik venčení koček jen na vodítku by tomu rozhodně odpovídal. Kočky prý porušují unijní směrnice o ptácích a ovlivňují biodiverzitu.
Tak jim prostě zakážeme chodit ven svobodně a majitelé je budou pouze "pást". Kočka není pes a tenhle blábol mohl vymyslet jen někdo, kdo o kočkách nic neví, ba ani o řádu světa.
Už vidím těch oběšených koček na stromě za vodítko, když by majiteli utekly. Výjimku tvoří jen šlechtěné kočky. A ony by rozhodně utíkaly. Je to svobodné zvíře a vždycky bylo. Naše Justýna ulovila za posledních šest let jednoho jediného ptáka, a protože jsem se zachovala jako hysterická kráva a vyváděla, když přitáhla chudáka ptáka domů, že už se po nich jen dívá. A tenkrát se mnou nemluvila několik dlouhých hodin. Panička zapomněla na přirozenost lovce a mnohokrát se omluvila. Občas ptáky na zahradě jen tak prožene, aby mi ukázala, jak to má být, ale když jsem s ní a říkám jí hezky, nech ptáčky, oni sem taky patří, tak si ke mně sedne a jen je pozoruje. Někdy je mi líto, že jsem ji způsobila takové trauma.
No ale myší loví taky poskrovnu, ty lovíme my, když se u nás náhodou objeví. 
Tenhle hloupý nápad by připravil velké trauma nejen majitelům, ale hlavně kočkám. Bylo by to velké týrání a trýznění a pravděpodobně by se dosáhlo snížení počtu koček, ale ptáků by ubývalo furt stejně.
Naštěstí evropská komise takové tvrzení popírá a podle dostupných informací kočky nepatří mezi hlavní hrozby pro biodiverzitu.
Tak snad bude ještě chvíli svět v pořádku aspoň pro kočičí svobodu.
Doufám, že někoho nenapadne, že i my bychom mohli mít náramky na nohu či obojky, protože i my narušujeme biodiverzitu tedy rozmanitost světa.
Hlídací náramky by měli dostat ti, kdo vymýšlí, promiňte, tyhle nebetyčné píčoviny. Oni sami narušují biodiverzitu.
Proboha, kam se poděl zdravý rozum!
Přeji vám svobodnou sobotu.
Žij a nech žít.



12 komentářů:

  1. Bože, co někteří "inteligenti" nevymyslí. Jim bych dala obojky a venčila bych je, aby neohrožovali ostatní tvory na zemi.
    Potěšily mně fotky Justýnky, naštěstí svobodné kočičky, protože má rozumné páníčky.;-)
    Mějte všichni krásnou sobotu. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, vybrala jsem fotky Justýny i starší a zapomenuté. Pobavily mě taky. Obzvlášť deštník, který jsem mokrý odložila do kuchyně, když jsem přišla zvenku a Justýna si pod něj vlezla. Měj pěkné adventní dny.

      Vymazat
  2. Myslím, že ses vůbec nezachovala špatně, když jsi Justýně vyčinila když přinesla ptáka.
    Moje babičko to tak dělávala a klidně i kočku plácla, když přinesla ukázat svoji kořist. Když to byla myš, dostala pochvalu, ale u ptáčka ne. A fungovalo to. I když někdy to taky nefunguje :-). Jenže já se domnívám, že toho ptactva zase kočky domácí až tolik neuloví.U tety se kočky proháněly všude, bylo to hospodářství a ony tam svůj účel měly. Ale taková blbost, že by je někdo vodil na provázku venčit, nenapadla nikoho.
    Ona i ta kočička domácí-trochu i zhýčkaná prostě volnost potřebuje, protože to v sobě má tak zakÓdované.
    Prima sobotu, Marti!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ano, Justýně jsem vyčinit rozhodně měla, ale naprosto v klidu. Je to hodná holka a rozumí všemu. Mně bylo líto jen toho hysterického záchvatu, toho, že jsem se neovládla. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  3. Já to říkám furt, že některé výmysly EU jsou jak od chovanců z blázince. Ono veterináři upozorňují už na nebezpečí protibleších obojků pro kočky, protože mohou být pro ně nebezpečné tím že se někde zachytí a uškrtí. Natož vodítka! Zkoušeli jsme jednou vzít našeho kocoura na vodítku na procházku a dopadlo to tak, že půl cesty se nechal táhnout po zádech a druhou půlku cesty nám na zádech seděl!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, tohle nejde z EU, to si vymysleli nějací právníci. Naopak EU tohle potvrdila, že je to hoax. Je to v tom článku na odkaze. No, my jsme žádnou naši kočku, tedy z našich dvou nikdy na vodítku nezkoušeli. A jak píšeš, obojek proti blechách měla naše první kočka asi hodinu, než ji přinesl soused přiškrcenou a s narvanou packu v obojku. Ani tohle už jsme nikdy nezkoušeli. Měj pohodové dny.

      Vymazat
  4. Marti, původně jsem ani nechtěla nic psát, protože musím být dost sprostá.Ale nemůžu jinak.Pořád ty pitomci vymýšlý takový hovadiny,že se mi tomu ani nechce věřit. Než by se řešily věci co mají ,tak se zabývají takovýma blbostma,že mi to mozek nebere.Je to k posr.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, nerozčiluj se, nestojí to za to a buď klidně sprostá. Já jsem v tomhle článku taky. Měj pěkný den.

      Vymazat
  5. Marti, manžel má vlastní zkušenost: chodí ráno se psem na procházku, kolem 6 hod, stále jednu trasu. Od léta nejsou sami - potkává paní, na jednom vodítku voříška, na druhé kočku :o) Celkem mela - voříšek štěká, kočka prská, každý chce na jinou stranu, nás Aaron by si šel hrát s oběma :o)
    Svět se prostě zbláznil...
    Měj krásnou adventní neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, jo popsala jsi přesně, jak by to asi vypadala. Měj pěkný advent.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.