úterý 24. ledna 2023

jeden den a dost...


To je jepičí život sněhu. Já čekala jaro a zatím přišel sníh... Moje parafráze písně, kde se zpívá: my čekali jaro a zatím přišel mráz. Tak strašlivou zimu nepoznal nikdo z nás...
V pondělí v noci napadl sníh a já fotila dopoledne. Ovšem odpoledne už nebyla nikde ani jediná vločka. Stihla jsem zveřejnit pár fotek na facebooku, kdy to bylo ještě aktuální. Dnes, vlastně už včera odpoledne, by člověk nevěřil, že nějaký sníh vůbec kdy byl.
Včera ráno nechtěla jít Sára vůbec ven. Foukal docela vítr, a tak strčila hlavu mezi dveře, ocas doma a rozhodování trvalo pár vteřin. Zacouvala domů, podívala se na mě a zatřepala hlavičkou, aby mi sdělila, že nikam nejde, protože je tam velká zima. Naučila jsem ji používat trochu znakovou řeč, už když byla malá a třepání hlavou znamená zima nebo taky déšť, prostě počasí, kdyby nikdo psa nevyhnal.
Šla ven až později dopoledne a okamžitě zaběhla pod lavičku. Tam bývá často, nesněží tam a odtud se krásně pozorují ptáčci na krmítkách. 
Tak dnes trochu bílé, ovšem venku zas už je skoro jaro.
Mějte pohodové úterý.







7 komentářů:

  1. U nás byl víkend bílý, ale včera už to pomalu mizelo a dnes sice ještě někdy místy nějaký sníh leží, ale to je o ničem. Já bych pár dní opravdové zimy brala, ale opravdu takové opravdové. Co nadělám, nic. :-)
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, u nás je to podobné... sněhu napadlo dost, tak nestihlo všechno roztát, ale dneska už bude po sněhu... Děti stihly alespoň 2 dny bobovat... ☺ Měj se moc krásně, Peťka ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, to jsou hezké fotografie. Sára už je veliká dáma. U nás sníh je, ale na chodnících břečka dost nepříjemná a bolí z toho nohy. Chystám se ven. ale je mlha. Od středy má zase sněžit, tak se necháme překvapit. Mám úklid sněhu a tak se předpověď jistě vyplní. Měj se moc krásně a opatrujte se všichni.

    OdpovědětVymazat
  4. Tady se sníh krásně držel, jsme ve vyšších polohách Prahy a bylo tu krásně, dnes už bylo vidět tání, ale ještě včera to byla nádhera. Užívali si mladí i staří :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Sára si našla hezké místečko :).
    U nás tálo už v pondělí a v úterý zmizelo skoro všechno.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, hlásím, pořád máme bílo! Tedy na zahradě, město včera v poledne tálo...
    Sára pod tou lavičkou vypadá moc roztomile.
    Přeji pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Vija

    Marti, u nás taky ještě bílo, i když víkend byl hezčí. Sára je kouzelná. Měj hezký den. J

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.