sobota 7. ledna 2023

s malým zpožděním o farmě roku




Ještě příspěvek, který se týká loňského roku, nějak se nevešel. A protože jsem tady už o farmě Vraňany několikrát psala, naposledy když se otvíralo nové farmářské centrum, patří sem i tato informace. 
Totiž farma Vraňany získala druhé místo v soutěží Farma roku 2022. To je samozřejmě úspěch. Podle čeho se vybíraly farmy do soutěže, jsem napsala v článku, který sem dávám.
Ještě poznámka. Asi víte, že dnes začíná masopust, píši o něm každý rok a několik příspěvků i s fotografiemi je i na blogu. Včera jsem psala docela rozsáhlejší článek právě o tomto českém fenoménu, který je na seznamu UNESCO. Článek dám zítra, až bude zveřejněn v magazínu.
Tak dnes o Vraňanech.
Mějte pohodovou sobotu. My zítra máme opět rodinnou sešlost, ještě vlastně vánoční i s dárky pro ty, co se s námi nemohli sejít 25. prosince. Ostatně i to už je naše tradice. Teprve potom odstrojíme stromeček a sundáme výzdobu a světýlka.


V soutěži Farma roku 2022 získala stříbro Farma Vraňany Hanč
Marta Dušková

Soutěž Asociace soukromého zemědělství ČR Farma roku letos vstoupila do svého 20. ročníku. 
O vítězích rozhodovala odborná hodnotitelská komise podle pěti kritérií, a to celkový vzhled farmy, organizace práce, ekonomické výsledky, zamýšlený rozvoj a zapojení rodiny do chodu farmy.

Vítězem se stala Farma Basařovi z obce Prosečné (ASZ Trutnov). Na druhém místě se umístila a získala stříbro Farma Vraňany Hanč z mělnického regionu. Farmu není nutné moc představovat, je známá především pěstováním jahod a sazenic jahodníku. Farmu provozují rodiny bratrů Milana a Radka Hančových již téměř čtvrtstoletí a řídí se heslem „vše pro spokojenost našich zákazníků“.

Podrobné informace o vítězích, kteří se umístili na prvních pěti místech, jsou zveřejněny na webových stránkách asociace Jubilejní 20. titul Farma roku putuje do Podkrkonoší (asz.cz).

S příběhem o historii a současnosti Farmy Vraňany Hanč je možné seznámit na Stříbro ve Farmě roku 2022 - Farma Vraňany Hanč (asz.cz). Farma Vraňany letos otevřela největší farmářské centrum v regionu Víkend ve Vraňanech patřil slavnostnímu otevření farmářského centra (kanalem.com).

Použitá fotografie zdroj ASZ

3 komentáře:

  1. No vida! Vítěž soutěže je farma z našeho rajónu :-). Tak jsem se jukla na obě dvě.
    Pěknou sobotu, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. O farmě vím, ale ráda bych se tam jednou podívala i osobně.
    Když už má i medaili...
    Marti, užij si neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Marti to je moc hezké centrum. My už nemáme auto a tak jsou pro nás taková místa v podstatě nedostupná. Škoda. Omluvám se za pozdní komentáře, ale měla jsem od 29. 12. poruchu internetu dvakrát za sebou a tak jsem komentáře nestíhala. Hezké dny Ti přeji a opatruj se.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.