středa 11. ledna 2023

střípky z úterý



Cesta Prahou a zpět. Musím přiznat, že jsem naprosto propadla focení z auta. Včera jsem se kochala známou cestou, v Praze jsem strávila téměř 20 let a některá místa mám prochozená i díky pracovním jednáním. Autem jsem jezdila málokdy, většinou městskou dopravou a velkou část pěšky, bylo to rychlejší. Tak jsem včera fotila, co jsem z jedoucího auta stihla. Tentokrát ne stromy, ale budovy, tedy spíše detaily.
Přemýšlela jsem, proč mě tak láká tohle focení. Když jsem to vyzkoušela poprvé, myslela jsem si, že to nebude k použití. Ale bylo, a tak pokračuju. Navíc mi samozřejmě chybí procházky pěšmo, tak si to zřejmě takto kompenzuji. Já vím, že to není perfektní, ale baví mě pak procházet těmi fotkami tentokrát známých míst. 
Takže dnes cesta Prahou a zpět. Na úvodním fotu se vracíme přes Líbeznici a to je kostel sv. Martina, trochu jsme museli změnit naši tradiční cestu vzhledem k několika měsíční objížďce na naší obvyklé trase. Jezdíme tedy opět přes Mělník a ten fotím na cestě zpět.
Mějte hezký den.



















5 komentářů:

  1. Projela jsem se s Tebou ráda. Taky někdy zkouším fotit z auta a ono to občas vyjde a fotka je ke koukání. Tobě se to taky povedlo.
    Měj se!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Fotky máš pěkné, dokumentární. My auto nemáme, tak všude pěšmo nebo hromadnou dopravou, vlaky taky mají své kouzlo. Pokud jsem jela do Prahy, tak busem a pak tam pěšmo či metrem. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tady je důkaz, že i z jedoucího auta se dá ledacos nafotit. Hezké fotografie. Já se do Prahy hned tak nevydám. Mám problémy, když je v ulicích hodně lidí. Je to bohužel pozůstatek z mé dřívější nemoci a tak velká města pokud možno raději vynechávám a raději chodím do přírody, kde je klid. Pokud tam musím, tak rychle vyřídím, co je potřeba a jdu někam do klidu. Přeji Ti Marti, moc pěkný a úspěšný den.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, moc se mi líbí úvodní fotka. A pak Michelská vodárna - to je nostalgie, bydlela jsem v dětství kousek od ní.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Povedly se ti parádní fotky známých míst.
    Marti, měj pohodový den. Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.