sobota 14. ledna 2023

víte, že...

Já jsem tedy o této soutěži vůbec nevěděla a přitom už běží osmý ročník, ale všechny informace se prostě ke mně hned nedostanou.
O soutěži Ordinace roku 2022 jsem už psala v prosinci minulého roku a je to zase informace, kterou posílám dál. 
Ze své několikaleté praxe ve zdravotní pojišťovně a i z osobních zkušeností vím, že přátelských ordinací rozhodně moc není, ba právě naopak. 
Já jsem řešila hlavně stížnosti a to dost a slyším to kolem sebe i dnes. 
Ano, lékaře potřebujeme, ale i oni nás a arogance a nepříjemné chování by v ordinacích rozhodně nemělo být. 
No, nemyslím si tedy, tak naivní nejsem, že jedna soutěž může něco změnit, ale aspoň budeme vědět, že nějaké dobré ordinace jsou a ten zbytek si třeba uvědomí, že to jde a musí jít i jinak. 
Slušně, bez arogance a s respektem.
Já jsem měla možnost si vybrat skvělé lékaře a taky se jich držím a jezdím za nimi teď už daleko, protože v Praze se již nepohybuji. A jezdila bych klidně i dál, protože to není samozřejmost a každý možnost vybrat si, protože má informace, nemá.
Mějte klidnou sobotu.

P.S. My jdeme dnes k volbám. Moc si přeju, abychom si všichni zvolili osobnost, která si úctu tohoto úřadu zaslouží a za koho se nebudeme muset stydět.


Největší zdravotnická soutěž Ordinace roku 2022 vstoupila do svého 8. ročníku
Marta Dušková

Hlasování v soutěži o nejmodernější ordinaci roku 2022 v České republice již bylo zahájeno. Nominace ordinací již proběhla a hlasovat je možné až do 4. května 2023.

Výsledky soutěže budou vyhlášeny 16. května 2023. Cílem soutěže ORDINACE ROKU je do budoucna pozvednout informační standard a informační servis pro pacienty v ordinacích.

Prostřednictvím soutěže jsou vyhledávány moderní, informačně přátelské ordinace, které pacientům přinášejí komfort a mohou být příkladem ostatním pro svůj přístup k pacientům 21. století. Hlasování v soutěži Ordinace roku 2022 probíhá na stránkách soutěže Ordinace roku | Nominujte a hlasujte pro svou oblíbenou ordinaci.

6 komentářů:

  1. Díky za osvětu. Já moc návštěvám u doktorů nedám, takže by to pro mne bylo docela těžké :-).
    Hezký víkend, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. No nevím, děkuji za info.
    Sama pro sebe bych těžko zvolila tu nej. Chodím jen na prevence a lékaře mám všechny skvělé - trvalo to, ale teď to je super.
    Přeji hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Já se přiznám, že v těchto anketách moc nehlasuju a vlastně jim ani nějak moc nevěřím - naklikat se dá ledacos, takže o otázka , jak to mají zabezpečené...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, já také v anketa h nehlasujia o ordinacích tady pohraničí vím své. Jediná lékařka, která si zaslouží pochvalu je gynekoložka. Jinak je to bída. Lékaři tu maji mnohdy pocit, že jsou tu za trest a podle toho se k pacientům i chovají.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marti, já moc štěstí poslední dobou v tomto oboru nemám. Dva mí výborní mladí lékaři zemřeli, další bezvadná lékařka skončila. Sehnat náhrady není jen tak... Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Nedá mi to a popíši jednu vlastní zkušenost z loňského podzimu. Dostala jsem se na několik dnů na ORL ve Svitavách. Samostatná stará a vlhká budova v zahradě trochu hororového vzezření jak zvenčí, tak uvnitř a cože je to za domek před ní? Aha patologie. Nadstandart zde sice nevedou, 1 WC a 1 sprcha na chodbě, v pokoji zelené kachlíky a prohnuté lino, ale péči a zájem lékařů i sester hodnotím sama za sebe jako vynikající. Často na to myslím, že ještě v dnešní době dobří odborníci pracují v takovém prostředí.
    Dagmar

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.