úterý 13. února 2018

magický kruh a údajná léčba fuseklí



O mandaly jsem se nikdy nějak zvlášť nezajímala. Jen se mi líbí, ale na jejich magickou léčebnou sílu nevěřím. Vlastně věřím pouze na intuici a telepatii a tím končím. A někdy je to dost otrava, když víte, že většinou "přečtete", co si druhý myslí :-)
Potřebovala jsem podložku pod myš. A už jsem psala, že i běžné věci denní potřeby si chci kupovat zvláštní a krásné. Při hledání jsem se rozhodla pro mandalu z Fleru
Podložka pod myš dorazila dnes i s dárkem malou mandalou. Obě jsou krásné a mně konečně nelítá myš od zdi ke zdi na lesklém, hladkém starožitném psacím stole.
Jsem ale zvídavá a nemůžu si koupit něco, o čem nic nevím, tak jsem začala načítat, co je přesně mandala. Překvapilo mě, že se používá hodně v psychoterapii  a arteterapii a tam jejímu účinku věřím. Nevěřím však, že dokáže energie vložená do předmětů léčit závažné choroby těla.
Věřím na energii v lidech a určitě ji vkládají do věcí, které sami vytvořili, vymysleli. 
Věřím na společnou sílu energie, kterou vloží do společného projektu, který je na dlouho spojí. 
Například Týdeníky pro Henrietu.
Když teď o tom přemýšlím, vzpomněla jsem si na jeden článek v loňském Reflexu, který nás s mým mužem fakt pobavil. Snažila jsem se pro vás najít článek Léčba fusekli na internetu, ale bohužel patří do placené zóny. Aspoň jsem tedy část nafotila.
Ovšem tvrzení, že ponožky od pana Langa bratru za 500,- Kč jsou vysoce funkční fyzioterapeutickým zařízením s vysokou účinností a pozitivním dopadem na funkci vnitřních orgánů, fakt teda nevěřím, stejně jako tomu nevěří Jiří X. Doležal, který o zázraku píše v seriálu Prodavači vzduchu.  Název je myslím přesný. Protagonista prodává nejen ponožky, které údajně nabil svojí energií a mohou léčit, prodává lidem další sny v podobě předmětů, do kterých vložil údajně svou léčivou energii a některé prodává až za víc než čtyři tisíce. Myslím, že takových lidí, kteří dokáží vydělávat na naivitě nás ostatních, je hodně. Spíš mě překvapuje to množství lidí, kteří tomu věří. Ano, rozumím tomu, když člověk vážně onemocní a už nemá naději, že se dokáže upnout k nesmyslným věcem,
 páč naději hledá a nedokáže myslet racionálně. 
Přece kdyby někdo měl skutečně takové zázračné a ověřitelné schopnosti, dávno o něm ví celý svět a on bude miliardář i bez vsazení na jack pot. 
Ale možná tady platí již ověřené: Víra tvá tě uzdraví.
Mějte krásný den.

P.S. Já se kochám svojí novou podložkou pod myš. Jak málo stačí k radosti!



13 komentářů:

  1. Pán už od pohledu vypadá "nabitý energií". Ano, víra tvá tě uzdraví, to souhlasím, ale ve vlastní energii, sílu, myšlenky, přístupu k léčbě...
    Mandaly se mi líbí svou barevností a pravidelností, ale vlastně mne dosud také spíš míjely. A podložka je hezká. Nakouknu.
    Marti, měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, nějak jsem přehlédla tvůj komentář. Tedy četla, ale neodpověděla :-) Tak pozdě, ale přece. A naprosto s tebou souhlasím a k pánovi není co dodat :-) Hezký večer.

      Vymazat
  2. Marti,
    máš moooc hezkou podložku pod myš....mandaly mne nějak míjejí - tedy ta jejich údajná magická moc a to jsem jich už několik i uháčkovala!!!! nezáleží na materiálu tedy??? :o)))
    A k těm ponožkám, víš, k tomu ani snad co dodat, že jo???
    měj hezký den
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko a Jaruško, to jste mě, holky, překvapily :-) Já myslela, že tady bude samý vyznavač mandal... a že já jsem naprostý diletant. Věřím, že kreslení mandal může pod odborným vedením napomoct psychice, ale to by asi pomohla každá arteterapie. Odpovídám výjimečně oběma najednou a oběma přeji hezký den.

      Vymazat
  3. Marti, podložka je zajímavá, ale mandaly také doma zatím nemám. Líbí se mi, ale nevím, kam bych ji umístila. Na mne jsou moc barevné. :o)
    Přeji krásný večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, já bych taky nevěděla, kam mandaly v prostoru umístit, ale všude měli jen fádní a nezajímavé podložky a tato mě právě oslovila. Krásné dny.

      Vymazat
  4. Mandaly tvoří některé sběratelky čajových přebalů z těch přebalů, které už nejsou k potřebě ani na výměnu. Já na to nemám trpělivost - skončila jsem u hvězdiček dělaných technikou teabags foldingu...
    Hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, to vůbec nevím, jak to vypadá a myslím, že do mandal se pouštět nebudu :-) Měj se hezky

      Vymazat
  5. Podložku jsi vybrala krásnou, tyrkysová s oranžovou je má oblíbená kombinace:-). Nicméně mandaly jsem zatím nevyhledávala, ale moc hezky se na ně dívá. Třeba v tom bude jejich kouzlo:-).
    A děkuji za zmínku, Marti.
    Hezký den
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Henrieto, taky se mi moc líbila, v podstatě s mandalami byly jediné zajímavé. Ostatní byly dost fádní. Pohodový den.

      Vymazat
  6. Marti, podložka je moc hezká. Mandaly a jejich léčivá moc mě jaksi minuly, i když jsem jich naháčkovala nepočítaně. Na druhou stranu - nemocná nejsem :o)
    Ponožky a další prodavače vzduchu komentovat nebudu.
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, vidím, že je nás víc ignorantů mandal :-) Hezký den.

      Vymazat
  7. https://www.facebook.com/Dr-Ji%C5%99%C3%AD-Lang-229373617231728/about/?ref=page_internal https://www.facebook.com/groups/370078026455362

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.