pátek 23. února 2018

vepřové maso v mrkvi



Dnes odpočinkové téma. 
Toto skvělé jídlo vařím již snad třicet let a vlastně bych si ho ani nemusela dávat do svého virtuálního receptáře. Ale co kdybych zapomněla :-)?
Podobně vařím maso v kedlubnách a to už na blogu je. Nevím, které mi chutná víc, výborné jsou obě.
Na kostky nakrájené pěkné vepřové maso, stačí kousek, dám na cibulku zpěněnou na oleji s trochou másla, tady je máslo důležité, dává pokrmu její neopakovatelnou chuť. 
Maso osolím, přidám kmín a zprudka opeču. Po té podleju horkou vodou a dusím do poloměkka.
Přidám nastrouhanou mrkev, hodně mrkve, tak šest opravdu velkých, na větším kruhadle na nudličky (kedlubny strouhám na kolečka - je tak chutnější a nepřipomíná kedlubnové zelí), přidám k masu, přisolím a přidám kmín, podleju vodou a dusím. 
Až je mrkev měkká, vydusím přebytečnou vodu a přidám nakonec větší kus másla. Rozhodně ničím nezahušťuji.
Je to jednoduché a velmi chutné jídlo a jako příloha se hodí vařené brambory. 
My máme moc rádi brambory vařené ve slupce, mají lepší chuť.

17 komentářů:

  1. Přeji dobré chutnání! Vepřové v mrkvi máme taky moc rádi. Už jsme ho neměli dlouho, diky za připomenutí :)
    Pěkný večer, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, já si taky musím někdy jídla připomínat :-) Hezký víkend.

      Vymazat
  2. Tak tohle není recept pro mne ;-). Vepřové raději pečené a mrkev syrovou :-D. Tak tčeba se zas instpiruji někdy příště

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já teď dost vařím klasiku jako vepřové po zahradnicku s knedlíkem atd. a klasiku sem nedávám, tak třeba příště se trefím do tvé chuti :-) Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  3. Mám ráda,mlaskačka. / technická...oprav si nadpis /
    Krásný víkend přeji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježíš, díky, já si toho vůbec nevšimla :-) Já to teď tak mám, přehazuju písmenka. Už jsem opravila. Blondýnko, i tobě klidný a pohodový víkend.

      Vymazat
  4. Vepřové kostky v mrkvi - miluje celá rodina. Super jídlo, zrovna tak sušené uzené maso s lepenicí, plněné bramborové knedlíky s cibulkou a zelným salátem. Slintám a zdravím. Iwka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se za sušené uzené - dušené. Nevzala jsem si brýle. Iwka

      Vymazat
    2. Iwko, my uzené moc nejíme, tak jednou ročně a tohle jídlo neznám. Napiš recept. Díky. Hezký víkend.

      Vymazat
  5. Taky dělám vepřové v mrkvi. Mrkev nestrouhám, ale nakrájím. A pokud mám čerstvou petrželku, tak nakonec přidám.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, vepřové (na kostičky) dělám s mrkví, cibulí a s bramborem (na kolečka), vše dám na plech, a zaliju šlehačkou. To je také dobrota, ale Tvé vepřové bych si dala hned.
    Přeji krásný víkend. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, taky dělám maso na šlehačce, ale ne s mrkví. Můj muž tohle moc nemusím, tak by asi nepřešil ani tvůj recept. Ale já jo :-) Měj pohodový a klidný víkend.

      Vymazat
  7. Bravcove s mrkvou vobec nerobim... a to mame mrkvu velmi radi... takze... toto urcite pre nas dvoch uvarim ... Malo maska, vela mrkvy ... to mi bude chutit... :) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, to jsem ráda a bude ti to chutit určitě :-) Měj hezký víkend.

      Vymazat
  8. Marti, tak tohle jídlo mám u nás vždycky úspěch, manžel ho přímo miluje!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, u nás ho máme také všichni rádi a děti ho i jako malé milovaly.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.