sobota 31. března 2018

haló, tady Elza!




Tak vás zdravím po týdnu. Babička opět přijela. Je pátek. Ona tady se mnou tedy byla i v úterý a hodně dlouho, ale to jsem byla smutná snad dvacet minut a babička mě uklidňovala a tak mě nefotila.
Je mi smutno, ale moji lidé už prý v pondělí přijedou, tak to už vydržím.
Babička se snažila mě v úterý rozveselit a nakonec se jí to povedlo. Ležela jsem vedle ní na sedačce  a kousala jsem, škrabala a olizovala jí ruku. Furt. Na střídačku. A babička mě nechala si hrát, i když občas vykvikla au, ale jsem malé kotě. Sice se do boty nevejdu, abych tam mohla spát, ale jsem ještě mimino.
Zachrastí klíč v zámku a přijíždí babička a děda. Minule hned děda odjel prý k lékaři, ale dnes tu zůstává. Na uvítanou se nechám pochovat, trochu se najím, co mi babička dá a pak zase brečím, jako v úterý. Babička se snaží mě rozveselit a pořád na mě volá a hladí mě, tak dnes brečím jen asi deset minut. Pak si s babičkou hraju.
Jéé, děda si bere konvičku. Jde se zalévat. Já musím za ním jako pokaždé. Letím od květináče ke květináči a čekám, až dědeček zalije a já pak piju z každého květináče. Když se voda rychle vsákne, vyhrabávám vodu pacičkou. Jéé děda jde k další kytce, tak honem za ním. To je zábava! Skáču na komodu, na stůl, ale rychle, než se stačí voda vsáknou. Děda mi říká, že mám čistou vodičku v mističce a ve skleničce na stole, kam ráda chodím pít a kterou mi tam chůva dává každý den, ale dědova mi víc chutná.


Jé babi, najdi mě.
Jsem nová knížka! Anebo gramofonová deska?





Babička uklízí v kuchyni po obědě, který si přinesla. Vylezu na stůl, abych na ni líp viděla. No, teda nevím, jestli mi to Tereza dovolí, až se vrátí... 
Ale babička mě to nezakazuje.
Nechce, abych byla smutná.


Jo, ještě jsme krmili Popelku a Rybičku a já jsem je chtěla lovit. Číhala jsem, až se některá projde podél jejich bejváku a pak se připravím jako lovec. 
Skočím a .... 
No a nic. Narazím na mříže, ale stejně je mám ráda. Myslím morčata.
Jen si tak hraju.
Babi, už jdeš? Tak ahoj a přijď zase.
Ahoj broučku. Přijdu, ale to už tady budou tvoji lidé.

P.S. Na Velký pátek viděti ovce ... Není to znamení? 
Nebylo by, kdybych je nepotkala na benzínce u Vodochod u hlavní silnice...


10 komentářů:

  1. Ahoj Elzičko, moc ráda tě vidím. Líbí se mi fotografie s tebou, jsi krásná kočka modroočka. Vydrž, v pondělí se vrátí tvoji lidé a už nebudeš plakat. Hladím tě na dálku. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, děkuji. Jo, asi jsem krásná, všichni to říkají. A děkuji za pohlazení. Zdraví Elza.

      Vymazat
  2. Krásne mača ... a tie očiská ... Marti a keď vy odídete, Elzička ostáva sama ? asi nie, však ? ale je statočná ... vydržať bez milovanej paničky .....
    Majte sa dobre ... škrabkám za uškami ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, ona k ní chodí každý den objednaná chůva a ona ji má docela ráda, teda Elza. Takže i včera tam po nás přišla. Nemohla by tam být sama a my to máme daleko, takže jsme za ní byli třikrát. Ono se jí hlavně stýská po dětech, broučkovi a je to ještě kotě.

      Vymazat
  3. Martinko, ta je nádherná..po takové toužím...a nikdo mi ji nechce dopřát..Problém je ten, že často jsme celé léto mimo republiku a neměl by se o ní kdo starat..takže díky tomu jsem bez kočky...snad jednou v důchodu..Tobě ale ten kočičí svět kolem sebe závidím...měj se moc krásně a krásné Velikonoce..I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inko, ano je s nimi legrace a potěšení. My, když cestujeme, ale ne na tak dlouho jako vy, taky musíme hledat hlídání. Takže to chápu. Měj se hezké svátky.

      Vymazat
  4. Marti, kočička je nádherná. Přeji hezké Velikonoce. D.

    OdpovědětVymazat
  5. Elzo, to už dáš, jsi statečná holka a náhradní péče byla víc než vzorná!
    Moc zdravím tebe i babičku! Helena

    PS: to pití z konvičky baví i našeho Aarona :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já nepiju z té konvičky. Já čekám, až dědeček zaleje květináč :-) A děkujeme za pozdravy, babičce ho vyřídím :-) Elza

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.