úterý 6. března 2018

jako bubliny...

Tentokrát fakt pobavilo :-)
Bulvár zásadně nečtu. 
Jednak mě to vůbec nebaví, až tak mě nezajímají životy lidí, které vůbec neznám, a druhak to nikdy není pravda. 
Možná tak z pěti deseti procent. Jsou to jen nafouklé bubliny jako ty v létě na naší zahradě, které rychle prasknou a zůstanou jen kapky.
Vím to už dávno a určitě nejsem sama, pohybovala jsem se pracovně v kruzích, kde se takové věci dozvíte a je vám z toho špatně, když zjistíte, jak bulvár tvoří zprávy. 
Pohledem z okna...
Člověk by z toho nablil vanu...
Občas se ke mně samozřejmě bulvár dostane přes mé přátele na facebooku. Ostatně jako tentokrát.
S Pepou Melenem se znám už možná nějakých patnáct let. Hodně jsme spolupracovali a dělali spolu spoustu aktivit a spoustu akcí, kde jsem Pepu najímala jako moderátora anebo byl aktérem různých preventivních aktivit, které sám vymyslel. Naposledy jsme spolu dělali dva roky po sobě, když jsem ještě pracovala v deníku na plný úvazek, vánoční turné Hvězda přání po školkách, kde vystupoval nejen jako moderátor, s dětmi to umí, ale i jako zpěvák. 
Jeho píseň Hvězda přání je moc krásná. A je jeho nejen proto, že ji zpívá, je autorem hudby i textu.


Kdo náhodou Pepu neznáte, připomenu otrocky známou píseň jeho dětství Né pětku né.
Pepa má spoustu aktivit, jak už jsem psala, a má už několik let i svojí vlastní kávu Káva Melen. A tuto neděli dobudoval, tedy samozřejmě ne sám, novou kavárnu Melen. 


zdroj

Ještě není otevřena, ale pravděpodobně se otevře za několik dní. 

Ovšem bulvár už má jasno. 
V pondělí vyšel článek v AHA s titulkem: z Pepy se stal kavárník a z kavárny se mu sypou prachy. Docela mě to pobavilo a fakt rozesmálo. Kdo chcete, přečtete si tady.
Nějak si to asi spletli, páč je to naopak, Prachy se sypou do kavárny a ven asi těžko. 
A chvíli to tak bude.
Bavila jsem se.

20 komentářů:

  1. Přála bych mu ať kavárna hostí samé příjemné lidi. A ty články, bulvár zásadně nekupuji (odmítám je podporovat) :o)). V těch redakcích nesedí novináři, ale tvořiči bublin, ty se k nim skvěle Marti hodí. A já nesnáším když někdo lže a vymýšlí si. Schválně jsem si rozklikla ten tvůj odkaz a vůbec mne styl psaní nepřekvapil... Ať se tou nepřejícností třeba ZALKNOU :o).
    A tobě přeji krásný den.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, vyřídím, až s ním budu mluvit. I já ti přeji hezký den.

      Vymazat
  2. Díky moc, určitě se tam zajdu podívat.A že se "sypou prachy" z kavárny, může napsat jen naprostý neználek úplně všeho, případně člověk duchem slabší, odchovaný Balšínkovskými publicistickými kreacemi.
    Tenhle přístup k senzačním zprávám o hvězdičkách zvaných celebrity sdílím a stoprocentně souhlasím, že je třeba se tomu vyhýbat - život jde úplně jinudy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Iwko??? Nepodepsala ses, ale nějak mám pocit, že jsi to možná ty :-)

      Vymazat
  3. To, co jsou schopni napsat a vymyslet někteří rádobynovináři, je hnus. Ale bohužel, dokud lidi budou tyhle plátky kupovat, psát to budou dál. A je děsné, jaké deníky jsou u nás v republice nejčtenější...
    Pepovi přeji, ať se kavárně daří a brzo má kupu věrných hostů. A tobě, Marti, krásný den!! Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, v novinách se pořád pohybuju a vím, jak si člověk, než něco napíše, musí ověřit fakta za všech stran a někdy dávat pozor na každé slovo. V bulváru nemají problém s ničím. Měj krásné dny.

      Vymazat
  4. Jé Martino,
    pana Melena jsme neviděla od té doby co zpíval Ne pětku ne.
    Trochu vyrostl;-)
    A, že začne provozovat kavárnu, super :-)
    Dobrých kaváren není nikdy dost!
    A bulvár, ten nečtu!
    Krásné úterý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, ono jej je docela vidět i v televizi, pohybuje se hodně v rozhlase, má svůj pořad a dokonce si teď zahrál v nějaké nové pohádce. Jméno si nepamatuju a zpívá, takže úplně nezmizel :-) Hezké dny.

      Vymazat
  5. Marti, děkuji za pravdivý "bulvár"! Tebe si přečtu ráda, bulvár nečtu. Kavárna vypadá velmi elegantně, není to v Pasáži Lucerna? Panu Melenovi a všem, kteří se o něco snaží, moc přeji, ať se daří!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, někteří novináři než něco napíší, by si měli zkusit třeba tu svoji kavárnu otevřít. To by asi nechápali, co je k tomu všemu potřeba a co to stojí peněz a času. A teprve pak ať píšou a soudí. No, vytáčí mne to, ještě, že bulvár nečtu.
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, já bych asi pisálkům bulváru neříkala novináři. Novinařina vypadá jinak. Já jsem taky ráda, že se ke mně bulvár dostane jen mimochodem. Měj krásný večer.

      Vymazat
  7. Odkaz jsem ani neotvírala, já se bulváru vyhýbám dost důsledně. Ale kavárnu možná dojdu omrknout - mám voucher do sýrárny, co je taky v pasáži Lucerna, tak to budu mít při cestě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já se ti nedivím. Kdyby se to netýkalo někoho, koho dobře znám, taky bych neotvírala. Měj se krásně.

      Vymazat
  8. Podnikat, udržet se a nezbláznit se, skutečně není co závidět, mám provozovnu 26let, tudíž vím skutečně o čem hovořím. Navíc u nás v Čechách se úspěch nenosí, jsme závistivci, ale nikdo nevidí, co všechno do toho musíš nasypat, aby to fungovalo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je bez debat. Taky jsem pár let podnikala a není to žádný med.

      Vymazat
  9. Kávě i kavárně Melen přeji štěstí a hodně spokojených milovníků kávy.
    Bulvár? Já myslela, že už to zakázali!
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Henrietko, hahahaha, dokud ho někdo bude číst, tak nepřestane existovat :-)

      Vymazat
  10. Výborně, každému podnikateli upřímně držím palce. Tak ať se daří!!! Bulvár je kapitola sama o sobě. Bohužel moc ubližují a je mi líto hlavně dětí těch známých osobností. Máme také zkušenost, máme v rodině hráče NHL, v Blesku vyšel rozhovor s jeho bráchou, který byl tou dobou v zahraničí. Také nás to tenkrát dost pobavilo. Váš blog mám moc ráda a přeji hlavně hodně zdraví. Zdraví AlenaP.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, moc děkuji za krásný komentář. Potěšil mě. Pohodové dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.