středa 26. září 2018

je to normální?!

Ráda rozdávám, pokud mám co a vděčnost neočekávám, ale taky nechci, aby někdo zneužíval našeho dobrého úmyslu.
Likvidujeme pozůstalost a před pár týdny jsem dala inzeráty na nábytek, který je ještě velmi pěkný, některé kousky koupené nedávno, zdarma. Zdarma protože netoužíme na této nemilé záležitosti vydělávat, chceme někomu pomoct a v neposlední řadě taky proto, aby šlo vše rychle pryč. 
Je to trochu složitější. Nábytek je v Praze, takže já vše řídím pouze přes emaily, vybírám ty, co stojí za to a posílám osobě, která vše zajišťuje logisticky.
Věděla jsem, že zájem bude velký, a tak jsem během hodiny po zveřejnění byla zavalena spousty emaily a některé kusy nábytku jsem musela ještě ten den stáhnout z nabídky na bazaru.
To jen na úvod. Když jsem začala emaily otvírat a přeposílat, některé jsem házela rovnou do koše. Drzost některých lidí mě naprosto odzbrojila. Když je něco zadarmo, je to přece dostačující deviza a nebudu otravovat dalšími požadavky. Tak polovina emailů mě značně rozladila.
Někteří požadovali předběžnou prohlídku stavu nábytku a chtěli si domluvit termín, bylo nafoceno dobře a byl viděn na fotkách i velmi dobrý stav, někteří požadovali změření všeho, ovšem za jednu z největších drzostí považuji toto: nemám dopravu, můžete ji prosím zajistit - přispěju!!! , nemám peníze, můžete mi nábytek dovézt???!!!! Někteří dokonce citově vydírali, jsem sama se dvěma dětmi, jsem na tom špatně. Ale my už jsme přece charitu udělali, vždyť rozdáváme. 
Vůbec jsem neměla potřebu se tady svěřovat s nekončícími starostmi s pozůstalostí, většina z vás to jistě už prožila, ale včerejší email mě teda fakt dostal. Ponechala jsem ještě v nabídce skříňkový šicí stroj, protože na toto se našel zatím pouze jeden zájemce, tak kdyby to neklaplo. 
Včerejší email kopíruju v plném znění : 
"dobrý den,máme zájem o šicí stroj,jen stroj,kabel a pedál,skřínku nepotřebujeme,jsme důchodci z Náchoda,na nový nemáme..moc byste nám pomohla,kdybyste ho nám poslala,samozřejme ne úplně zadarmo"
Já jsem taky důchodce, navíc už víc než tři měsíce žijeme z jednoho příjmu, no a co??? 
Nejvíc to rozčílilo mého muže. Neumíš si představit, jak je ten stroj těžký, víc než skříňka a navíc se samozřejmě chceme zbavit všeho a nebudeme se ještě zabývat rozkládáním nábytku na díly.
Přijde vám to normální?
Mně to přijde jako drzost.
Musela jsem se podělit, tihle lidé určitě nemají kouzlo osobnosti, o kterém jsem psala předevčírem.
Na druhou stranu, kdyby bylo vše normální, neměla bych možná ani o čem psát...
Hezký den všem. 
Já se dnes těším na masáž a bojím se tady úplně říct, že mám pocit, že se konečně zlepšuju. Doufám, že to nezakřiknu, ale už cvičím každý den, konečně to jde.

24 komentářů:

  1. Náš táta vždycky říkal: "podej prst a utrhnou ti ruku" A měl pravdu. Někteří lidi neví, co je vděk nebo alespoň slušnost a takt. Nenech si Marti zkazit den :)
    Měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, ano, přesně na tohle přísloví jsem si vzpomněla. Ne, nenechala jsem si zkazit den. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  2. A víte co je nejhorší, že když jim neodpovíte, tak budete ta špatná vy, že jste ani chudákům potřebným neodepsala. :-)
    Hoďte to za hlavu a užijte si masáž! Hezký den.
    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, já na tohle vůbec neodpovídám a je mi jedno, jak moc špatná budu :-) Díky a pěkné dny.

      Vymazat
  3. No tak to je síla. Ale bohužel mě to vůbec nepřekvapuje. S podobným chováním se setkávám dost často a stále nevěřícně kroutím hlavou, že mě by za něco takového hanba fackovala. Přeji příjemnou masáž a krásný den.
    e*

    OdpovědětVymazat
  4. Nepřekvapuje mě jediná věta, tohle je skutečný stav a profil naší společnosti.
    Každý den se s něčím podobným setkávám, chybí nám slušnost, pokora a neumíme poděkovat.
    Lidé jsou nesoudní a nemají mantinely, dnes již zcela běžně není problém oznámit ukončení pracovního poměru SMS a to je ta lepší varianta.
    Moc ráda slyším, že se blýská na lepší časy !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vidíš, já jsem pořád tak naivní, že mě to překvapilo. Pořád mě takové věci překvapují. A to ukončení sms jsem teda ještě nezažila. Je to vůbec platné? Měj krásné dny.

      Vymazat
  5. Super, člověk a jeho neomalenost a chamtivost zase slaví!!!! Ach jo!
    Marti, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím, že děvčata přede mnou to vyjádřila přesně. Taky by se dalo napsat za dobrotu, na žebrotu. Marti, určitě se takovým jednáním nenechte otrávit. Užij si masáž a držím palečky, aby Ti bylo líp a líp. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, nenechali jsem se otrávit, kašleme na to. A masáž jsem si užila. Děkuji a měj se krásně.

      Vymazat
  7. Nepřekvapuje mě to,ale na druhou stranu chápu,že člověk nemá dopravu vlastní a tak se zeptá...Nebo i na rozměr...aby se tomu dotyčnému do bytu vešlo...Rozumím a setkávám se,že člověku podáte prst a sežere Vám ruku.Hezké dny.JP

    OdpovědětVymazat
  8. Za jediný legitimní požadavek považuji prosbu o změření (pokud už míry nebyly u nabídky uvedeny) - přece jen si nikdo asi nechce jet pro nábytek, který se mu nevejde do bytu. Já občas taky prostředníctvím sociálních sítí nabízím věci, které už nevyužiju a je mi je líto vyhodit. U drobností dávám na výběr dvě místa převzetí (práci nebo domov), ale i tak se mi občas stává, že někdo chce, abych mu třeba knížky někam dovezla nebo abych na něj v práci čekala do osmi večer. Nebo si věc zamluví a pak nevyzvedne a to několikrát dokola... Holt lidé jsou různí.
    Jinak držím palce, aby pocit nebyl jen pocit, ale trvalá realita.
    V každém případě hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, bylo těch zájemců tolik bez nějakých požadavků, takže jsem neměla ani potřebu něco měřit a navíc by to bylo dost složité. Děkuji a měj se krásně.

      Vymazat
  9. Milá Marti, jeden můj kamarád vždy říkával:" Dej žebrákovi nažrat, os..e ti plot." A měl pravdu. Doufám, že jsem ti trošku zvedla náladu. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, děkuji, já se tím ale nějak extra netrápím :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  10. Likvidovať pozostalosť je nepríjemná povinnosť sama o sebe ... nieto si ešte znepríjemňovať život a handrkovať sa s ľuďmi ... Dnes by každý chcel všetko staršie zadarmo a najradšej aj s dovozom ...Vďačnosť a ohľaduplnosť sa už dnes nenosí ...
    Napriek týmto starostiam, maj pekné a príjemné dni ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, přesně tak, už samo o sobě to není nic příjemného. Děkuji a měj se krásně.

      Vymazat
  11. Marti, ani mně to hlava nebere. Tak pokud něco dostanu a mám o to zájem, tak si odvoz seženu. Anebo musím koukat na inzeráty jen ze svého okolí. :o) Naštěstí máš z čeho vybírat a každé zboží má svého kupce, tak i věci z pozůstalosti si najdou svého vyvoleného.
    Přeji ať vše klapne. Pa D.

    OdpovědětVymazat
  12. I já znám takové lidičky ze svého okolí.Teď jsem zrovna řešila předání věci,kdy to byla jen má dobrá vůle,abych vyhověla devadesátileté paní(což se i stalo),ale když jsem to její dceři po telefonu oznamovala,začala mě tak úkolovat,že jsem se omluvila a telefon položila.Přeji hodně štěstí.Ajmina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je něco podobného, podáš prst ... Drzost nemá hranice. Přeji krásné dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.