neděle 16. září 2018

ležící spící...



Včera jsem fotila Justýnu a uvědomila jsem si, že nejvíc ji fotím, když leží nebo spí. 
Vzhledem k tomu, že spí zhruba dvacet hodin denně, to není až tak překvapivé. 
V trávě už teď moc nespává, už se jí nezdá zas takové teplo. Vrací se hodně domů a spí na pohovce u televize a je spokojená, když ležím vedle ní. Ale, jakmile se chci zvednout a odejít do ložnice, okamžitě na mě přiloží obě přední packy a přitáhne si mě, trochu zatne drápky a nechce mě nikam pustit. Většinou poslechnu a vidím ten spokojený výraz, jak znovu usíná na mé ruce a já se stávám vězněm a nemohu odejít. Když se mi to konečně povede, nejde za mnou nahoru do postele jako jindy, to pravděpodobně přijde zase až v zimě a jde opět ven svými malými dvířky. A vrací se ráno. 
Většinou stepuje za dveřmi, vidím ji, páč jsou skleněné, a čeká, až otevřu. 
Přece se nebude cpát dvířky, když už jsem vzhůru. Když tam náhodou ještě není, nechám dveře otevřené a za chvíli slyším, jak mě zdraví a hlásí se o snídani běžíc za mnou k počítači.
No za chvíli skončí ty ráno otevřené dveře, už teď je cítit chlad. Ale to už Justýna nebude courat po venku.
Přidávám pár snímků, kde spí Justýnka na právě čistě vypraném prádle, v popelu na grilu, nacpaná v košíku na noviny či v suché trávě.
Dnes nedělní o Justýně.






15 komentářů:

  1. Marti, dnes je kočičí ráno, už jsem si u Libušky četla zprávy z Kožuškova. Tuhle jsem na Justýnku myslela, že jsem ji už dlouho neviděla. Také ráda fotím u mladých spícího Moušu,jmenuje se Míša, ale děti ho přejmenovaly na Moušu.
    Za chvíli jedeme za vnoučátky, ještě musíme koupit kapesníky, Verunka má prý hroznou rýmu. Doufám, že si ji nepřivezu jako obvykle.;-)
    Mějte hezkou neděli, Justýnce posílám pohlazení a podrbání za ouškem. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, doufám, že jsi si vnoučátka krásně užila. Měj pěkné dny.

      Vymazat
    2. Marti, měli jsme s dětmi krásnou sobotu. A představ si, když jsme přijeli, tak šel Mouša zrovna domů. Hned k nám šel, mňouknutím nás přivítal a šel zase s námi zpátky k mladým.

      Vymazat
  2. Justýnka má moc krásné zbarvení kožíšku. Poslední dobou mám jen černé kočky až na Sazinku. Naše kočky si oblíbily lenošení na vířivce. Asi budou jediné kočky na světě, které mají vlastní vodní postel. Pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rijo, ano má, ale není to tak vzácné zbarvení, jak jsem si myslela. Dokonce jsou výstavy těchto koček se želvovinovým zbarvením. No už vidím, jak by byla Justýnka nadšená hahaha. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  3. Marti, krásný článek o Justýnce.Taky jsem chtěla kočičku,ale co jsme s mužem, tak jsme měli výmarské ohařky a to je lovecké plemeno a kočička by nepřežila.Teď když máme bordo dogu, tak by to asi šlo.No nevím.Justýnka je překrásná a chytrá.Pohlaď za mne a přeji ještě hodně krásných roků s milovanou paničkou. Hezké dny přeji.Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Justýna je správňácká kočka :-). K nám teď na chalupě zabloudila jedna černá jak noc. Neodolala jsem ataky jsem ji vyfotila (já tedy nespící) a pár fotek dalaina blog:-)
    Zdravím tebe i Justýnu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Kde ľahne, tam spí ... rovnako aj náš Filip ... má teraz domáce obdobie, nikde nechodí, stále je doma ... Zvykol si spať na streche garáže ... tam má od všetkých, hlavne od Ajky pokoj ... Marti, maj pekné dni ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, přesně tak. Kam s sebou bouchne, tam spí :-) Měj se krásně.

      Vymazat
  6. Justýna je správný spáč. Místo na spaní si zvolí kdekoliv :-). Takhle zabarveného kocoura mají tady u nás jedni sousedé. Není to tak časté vybarvení, ale je moc zajímavé.
    Hezké pondělí!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jo je to určitý druh koček, ale slyšela jsem, že tohle zbarvení nikdy nemají prý kocouři, jen kočky. A jak je vidět, asi to nebude úplně pravda. Měj hezký den.

      Vymazat
  7. Justýna si to tedy umí fakt užít :o) A jak je vidět, kdekoli :o)
    Marti, měj hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.