sobota 29. září 2018

rozšíření obzorů...


No, ve čtvrtek se mi rozšířit moje obzory moc teda nepovedlo. Já vím, částečně to byla moje chyba. Obě výstavy, o kterých jsem psala malé zprávy a upoutávky, mě fakt zajímaly, ale je toho tolik, že jsem se tam dřív nedostala. Ve čtvrtek byl poslední den výstav a já jela zrovna nechat si pustit žilou, tak jsme si s mým mužem řekli, že se tam zastavíme.
Do haly kulturního domu jsme vstoupili v deset dopoledne. Bylo mi divné, že panely s obrazy jsou přisunuty tak blízko k sobě, že jsem si nemohla obrazy pořádně prohlédnout, natož si je snad vyfotit. Teprve až jsem se rozhlédla a viděla prázdné stěny, mi to docvaklo.
Panebože, oni likvidují výstavy o den dřív, než avizovali a já prezentovala v novinách. 
Paní, která to tam řídila, jsem trochu vyděsila, ostatně trochu si to zasloužili, protože si myslela, že jdu fotit výstavy do novin. 
Proboha proč, když je konec? Pozvánka by neměla smysl. 
Na paní bylo vidět, že by mi v první chvíli nejraději pověsila obrazy zpět, než pochopila, že jsem tam soukromě. No, třeba si příště dají pozor a zkrácení výstavy budou včas avizovat.
První výstava se konala v rámci Týdne duševního zdraví a byla to díla léčených schizofreniků - výtvarníků. Z té je obraz v úvodu příspěvku. Ten jediný jsem si mohla pořádně prohlédnout. 
Na dalších dvou už přerušuji dílka já se svým odrazem ve skle.



Další výstava byla k 80. narozeninám kontroverzní osoby, aspoň já jej tak vnímám, Milana Knížáka. Jeho poslední přístupné dílo jsem si fotila na stole.


Pátek už byl povedenější. V úterý jsem dělala rozhovor se stavitelem modelů letadel, už to mi rozšířilo obzory velmi a přiznávám, že mě to i zajímalo, a pán nás pozval na páteční soutěž, která nebyla nikde prezentována. Můj muž letadla miluje v jakékoliv podobě, já sice jeho zájem nesdílím, ale nakonec mám hezký článek a i fotky z modelářského letiště do novin.
Doufám, že vám se daří v prodlouženém víkendu si rozšiřovat obzory mnohem úspěšněji.


8 komentářů:

  1. No já si myslím, že jsi to tak špatné neměla.Něco jsi i z té výstavy v likvidaci přeci jenom viděla. A máš článek do novin! A taky jsi se vyfotila v akci :-)
    Hezký dnešek a i zítřek!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, no upřimně, co jsem viděla, tak jste viděli se mnou, moc toho nebylo. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  2. Pořadatelé by určitě měli upozornit, že výstava končí dřív než měla. První obraz je zajímavý. A na letadélka by se můj muž také šel podívat. Také si ráda rozšiřuji obzory. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, to rozhodně. Můj muž i rád lítá a už kromě vrtulníku vyzkoušel vše a něco z toho i řídil. Já se létání upřimně bojím, takže se vždy na to připravuji a nejvíc miluji přistání :-) Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  3. Já se jdu v tomhle sobotním odpoledni vrhnout do spíže. V době naší dovolené nám tu odněkud vyletují potravinoví moli, tak musím vypátrat zdroj. Že bych z takové náplně volna měla radost, to tedy nemám, ale co se dá dělat.
    Hezký zbytek volných dnů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, to znám, občas si taky něco přinesu z krámu. My máme teď pro změnu všude ty malé mušky octomilky. Kde se vzaly tu se vzaly :-) Doufám, že tak jak přišly, taky odejdou. Měj hezčí neděli než sobotu.

      Vymazat
  4. Marti, tak nevím, ale obzory jsem si tento víkend myslím nerozšířila...
    Můj táta byl za mlada letecký modelář, ten by si tvou reportáž přečetl s nadšením! A pan Knížák - já bych asi použila i silnější výraz, jsi velmi kulantní...
    Přeji hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.