středa 5. září 2018

žádný rozmar, nutnost


No, že je to nutnost, jsem nevěděla, dokud jsem na tyhle úžasné tabulky na celý týden náhodou nenarazila na facebooku. Do té doby jsem netušila, jak potřebná věc je to pro nás s mým mužem. Měli jsme si toto pořídit už před měsícem. Tehdy jsem musela rušit domluvený rozhovor s režisérem a přehazovat termín, protože můj muž zapomněl, že něco má. Já si vše vedu v kalendáři v počítači i s připomínkami, kde to na mě vždy juká den před akcí. Ale potřebovali jsme něco, z čeho bude hned jasné, který den je obsazený. Rozhodla jsem se, že z toho udělám kalendář na dva týdny. U každého dne budou dvě data a u nich jednoduchá poznámka, že je den obsazen. Podrobnosti mám v počítači. Rušení schůzek jsem samozřejmě občas musela, ale ne z takového podružného důvodu, že můj muž zapomněl na objednaného lékaře. 
To mi přijde diletantské a neprofesionální odvolávat jednání jen proto, že jsme se doma nedohodli. 
Doufám, že toto nám pomůže a navíc to vypadá v kuchyni hezky. Míst na umístění jsme měli vícero, nakonec jsme vybrali to, kde nás týdenní nástěnka bouchne do očí každý den.

P.S. Ještě je čas do soboty hrát o knihu Došel nám čas.




14 komentářů:

  1. Marti, super cedulky praktické a zároveň dekorativní :-)
    Já mám schůzky, akce,... psané v kalendáři, mobilu, zápisníku, prostě na více místech najednou !
    S mužem jezdíme do práce i z práce, takže i upozorňuji, připomínám,přeposílám...ale to víš čas je stále náš nepřítel :-o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, to já taky, ale tohle je nejen pro mě, ale pro dva, což mi přijde pro nás nejlepší. Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Šikovný pomocník Marti. Já si vše zaznamenávám okamžitě do stolního kalendáře, který mám na očích v kuchyni, takže když otočím v neděli týden, vidím hned co nás čeká (a nemine). Je to o zvyku, ale hlavně nutnost :o)).
    Měj se hezky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, my už léta kalendáře nepoužíváme a pochybuji, že by nám to pomohlo. Tady bude stačit jen křížek a budeme vědět, že tam nejde nic jiného domlouvat. Ještě musím koupit křídové pero, máme jen tlustou křídu. Měj pěkný den.

      Vymazat
  3. Marti, to jste pořídili dobře. Nejen, že je to praktické, ale i moc pěkné :)
    Já používám kalendář, klasický papírový. Ale takovou parádu mi neudělá.
    Měj se prima, Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, tabulky jsou praktické i pěkné. My si všechno píšeme do kalendáře, který máme v kuchyni.Letos nám na něm dělají společnost kouzelní Dubánci, které znáš možná z FB. Přeji Ti krásné, slunečné odpoledne. Růža

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý nápad. I když se obávám, že u nás by to ztroskotalo na tom, že by tam nikdo nezapisoval. Můj muž si všechno pamatuje a diáře ignoruje a já bych na to zapomínala. Aktuálně bych potřebovala tabulku na to, kdy je syn v práci (dělá buď brzo ráno, přes den nebo noc a nemá to žádnou pravidelnost), abych mu nevolala, když spí po noční, a nezvala ho v neděli na oběd, když má je celý den v práci :-)....
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já bych tam podrobný zápis taky nedala, ale malou poznámku zvládnu. Vše podrobné mám jinde. Hezký večer.

      Vymazat
  6. Pekné a užitočné zároveň ... My si tiež všetko zapisujeme do kalendára. A ten je položený na poličke, vo výške očí pri východe z kuchyne ... Vždy naň padne zrak . :) V našom veku sú takéto vizuálne pomôcky už nutnosť ... Ale ten vek by som nebrala tak tragicky ... Predsa diáre a rôzne plánovače majú všetci aktívny ľudia ... Veď kto by si všetky tie dnešné povinnosti pamätal ... veď práca, fitko, krúžky detí, posedenie s priateľkami, obed u svokry, manželove narodky a bla bla bla ... :)
    Marti, maj sa dobre ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, máš pravdu, já si vedu diáře odjakživa, poslední roky tedy spíš elektronické, ale vedu. Měj se krásně.

      Vymazat
  7. Marti, je moc pěkná a pro rychlou orientaci v rodině se opravdu hodí!
    Tak ať se vám už nic nekříží a nekoliduje :o)
    Měj se moc hezky, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, pojmenovala si to naprosto správně. Pro rychlou orientaci, to je ono. Díky a měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.