čtvrtek 27. května 2021

malé ranní nakouknutí


Dnes je to trochu monotematické. Pivoňky a třešně. Malá ranní kontrola zahrady já se Sárou. Už je konečně čím se kochat. 
Ale dnes jsem šla jen na pivoňky a zkontrolovat třešně. 
Sice je letos všechno opožděné, ale zdá se mi, že nějak zrychlené. Pozorovala jsem to u pivoněk, kterých máme dva keře. Nejdřív nic, pak během chvíle dlouhé vysoké "paličky" ve zvláštní vínové barvě a než jsem se otočila, kde se vzal, tu se vzal velký keř se spousty poupat. No jestli to bude trvat od poupat do květů jako vloni téměř měsíc, tak to se ještě načekáme.





Třešní se zdá být hodně. No za chvíli bude čas připravit strašáky na špačky v podobě umělých kožešin jako každý rok. Jsem ráda, že to furt funguje. 
Nezapomněla jsem na první rok velké úrody třešní, kdy jsme odjeli na celý den do Prahy a hned jak jsme otevřeli dům do zahrady, bylo s třešní něco jinak.
Ty bestie bez dozoru očesali zbytek stromu, zbývala ještě tak polovina, a nechali tam jen pecky. Corpus delicti je někde na blogu, protože ty pecky jsem tenkrát vyfotila.
Mějte pěkný den.








8 komentářů:

  1. Marti, koukám, že letos budeme mít opět pořádnou úrodu třešní. A rozkvetlých pivoněk se snad dočkáte brzy.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, díky za pivoňkovou romantiku a třešním zdar 😀!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, pivoňky jsou krásně nakvetlé a věřím, že budou dělat dlouho radost. A ta třešeň slibuje bohatou úrodu.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, vypadá to fakt na pěknou úrodu. U nás to ještě nebylo poznat, kolik třešniček se udělá. Možná, že o víkendu už budeme moudřejší... A pivoňky ti jdou krásně do květu. Ta naše na chalupě se vždycky zmůže tak na jeden květ (a většinou bestie ještě vykvete přes týden a o víkendu už je lehce opelichaná)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý večer Marti,
    tedy.....pivońky vypadají úžasně a asi bude i velká úroda třešní.....mohu požádat jak chráníte třešně ..strom... pomocí kožešiny???? díky krásný večer Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tady ti posílám odkaz na svůj článek z roku 2016 i s fotkami s tou hlavní kožešinou http://vyzobanaslunecnice.blogspot.com/2016/05/v-hlavni-roli-spacci-ja.html. Najdeš tam vícero zkušeností z plašení špačků i v komentářích. Měj pěkný den.

      Vymazat
  6. Marti, pivoňky mají nádherně nasazeno, už se těším, až Ti rozkvetou. A třešně ..., koukám, co jich zase máte. Musím se podívat na náš strom, něco tam asi bude, ale zatím jsou to jen špendlíkové hlavičky.
    Měj fajn dny. D.

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, pivoňky mám moc ráda. Babička jich měla hodně keřů, já nemám ani jeden. Třešní vypadá, že bude dost - u Tebe i u nás. Zdraví Tě Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.