čtvrtek 6. května 2021

na značce


Včera konečně dokončeno. Teda ještě asi není vše na značkách, ale už se budou pilovat jen detaily. Nicméně nový věnec už visí, konečně zmizela nová komoda z tělocvičny, kterou jsme koupili před měsícem a už je tam, kde má být. 
Konečně po měsíci to u nás nevypadá jako staveniště. Ne že by se pracovalo na opravě zdi celý měsíc, většinu času se čekalo, zda opět omítka nespadne, a když nespadla, tak až uschne. 
Můj muž je trpělivý, ale říká, že jako zedník by se živit nemohl. Několik neúspěšných pokusů způsobilo, že už práci dokončoval s odporem a s poznámkami o nenávisti k práci atd. 
Konečně se nám po očkování ulevilo a můj muž včera prohlásil, že jsme za poslední dva dny udělali víc práce než za poslední měsíc. No to není úplně pravda, nicméně konečně se můžeme kochat a dnes nebudeme vítat Báru na staveništi.
Konečně se budeme moci věnovat jiným věcem, včera jsme ještě stihli osadit nově bylinkový záhonek mátou, bazalkou, petrželí a pažitkou, libeček přečkal a krásně už obrostl. Opět bude na rozdávání.
Taky konečně dojde na mytí oken, přes které už není vidět. Můj vtipný muž, kterého právě tahle práce čeká, podotkl, že nemusíme mít vůbec žaluzie. 
Na umytá okna se těším, ale nějak už mě to v mém věku netrápí a jiné věci považuji za důležitější.
Dnes si doufám dáme pohov a já uvařím jen oběd. 
Zítra totiž vyrážím po dlouhé době do muzea, kde jsou tři výstavy, o kterých si budu v muzeu povídat, tak potřebuji trochu odpočinku.
Jo ten kachel, který je na poslední fotce a já ho tak blbě nafotila, s námi kráčí už 40 let. Koupili jsme si jej v Díle na Václaváku a tenkrát nám vadilo, že nemají jen s jedním dítětem. Měli jsme Jakuba a o dalších dětech jsme zatím neuvažovali. Že by nějaká předzvěst... Kachel je už prasklý a slepovaný, ale pořád s námi je, už je to historie.
Mějte pěkný den, ať už pracovní či pyžamkový.







8 komentářů:

  1. Marti, máš vtipného manžela! A vaše Kočka je asi dost shovívavá, když snese konkurenci v podobě sošky u vchodu.
    Jednou, kdysi dávno, mi brácha pracně nahazoval jednu stěnu v domě v Rumburku a když to měl hotové, sedli jsme si s mým mužem a s bráchou a dali kafe, povídali si a najednou zvláštní mlaskavý zvuk a celé to spadlo. Brácha jen lapal po dechu a celé to pak dělal postupně znova, on se v té době učil a byl moc rychlý.
    Ať se vám daří. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  2. S těmi okny má tvůj muž pravdu. Já jsem před časem podezřívala našeho zaměstnavatele, že nám nechtějí umýt okna, abychom potom nechtěli žaluzie. Kachle je moc hezká, rodinná.měj se hezky. J

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, tvůj muž mi připomněl našeho rodinného přítele. Ten sice nenahazoval zeď, ale kopal na chalupě studnu. Zpočátku to byla studna lásky, pak povinnosti a nakonec se z ní stala studna nenávisti. Proutkař se tehdy sekl ve výpočtech a kýžená voda byla mnohem hlouběji, než určil.
    Na okna se chystám také, na velikonoce jsem je nemyla, čekám na lepší počasí. Dnes jsem mluvila s kamarádkou z Liberce a ta hlásila, že tam u nich sněží. Kdy to lepší počasí přijde, je zatím ve hvězdách.
    Máte to krásně vydekorované, pro kočky ze dřeva mám slabost, stejně jako pro ty živé. Několik jich doma mám, ale potřebovaly by trochu poupravit, neb si s nimi hrály hlavně dceřiny holky. Mají trochu odřená ouška. Kachle je parádní. 👍👍
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, že bych si vás pozvala, když jste v tom pracovním rozletu... :D. Nedodělků tu máme mraky...
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Marti,
    taky ve volnu zvelebuji byt. Čeká mě teď veliká výzva v podobě renovace jednoho balkonu. Už jsem si na to nakoupila většinu věcí, mám nějaké nápady, ale nemůže se donutit pustit se do toho:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, když je barák, tak je pořád co dělat, viď. Nás letos čeká taková akce s garáží, na které máme i jedno posezení. Už se těším, až to bude za námi...Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Gratuluji! Tohle je vždycky velká úleva, to takové akci!
    Moc zdravím tebe i vtipného manžela a přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, máte hezké zádveří. Manžel by si rozuměl s tím mým. Když malujeme a nátěr pak popraská, tak ho oškrábe a znovu natře. Běda, pokud popraská i podruhé, to už pak padají jadrná slova, ale nakonec práci dokončí.
    Měj pohodový den.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.