sobota 8. května 2021

tajemství odhaleno


Dnes brzké ranní focení v zahradě se Sárou, ale Sáru na fotkách teda nemám. 
Třešeň už téměř odkvetla, ale včelky bych spočítala na prstech jedné ruky. Teď nám zpestřuje svojí krásou každý den hrušeň. Je malinká, ale v posledních letech urodí až dvě kila hrušek, možná víc, jen odhaduju, a dobrých. 
No uvidíme letos.






A teď k tomu tajemství. Pachatel je odhalen, ale dnes se mi ho nepodařilo vyfotit.
Jasně, že je to Sára. Dnes brzy ráno lítá kolem mě jako splašená, letí ke každému objektu, který fotím, ale hned přelítne rychlostí světla přes celou zahradu. Tak dnes bez ní.
Keramickou sovu máme na naší zahradě několik let a krásně stojí u lampy. Poslední týden jsme překvapení, proč se pořád válí na zemi, když doteď spořádaně stála. Každý den ji můj muž opět postaví a zkontroluje. Není poškozená, nicméně druhý den se opět válí po zemi k našemu údivu.
Včera brzo ráno ještě ve tmě jsem to tajemství kácející se sovy odhalila. Škoda, že jsem nezachytila, protože jen tak popsat se to nedá. 
Koukám, kde je Sára, protože hned ráno musí na zahradu a já s ní. Vidím, jak si stoupá na dekorativní koule a ožižlává trávu, což dělá celkem běžně. Najednou vidím, jak se postaví před sovu. Zvedne jednu přední tlapku a velmi pomalu a elegantně strčí jednou do sovy a ta spadne. Nestačím jí ani vynadat, protože se do ještě nezrozeného rána řehtám nahlas. Není pochyb, že pachatel měl toto v úmyslu, není to náhoda a dělá to poslední týden pravděpodobně každý den. 
A viditelně má z toho radost. To bylo vidět i v té tmě. Můj muž, když mu sdělím tajemství, ježíš, tak ji musíme někam přestěhovat, než ji rozbije. 
Sára evidentně sděluje, toto území je jen moje, tady vládnu já.
Zahrada je prostě jen moje!!!
A tady je corpus delicti, zbytek mi budete muset věřit.



Tady je odkvétající třešeň. Můj muž včera řekl, že po odkvětu tam normálně už jsou vidět mrňavé zelené třešničky. Letos teda nic nevidím.



A všude přítomné tulipány i na místech, kde nikdy v minulých letech nebyly. 
V trávě tak vysoké, že připomíná neposečenou louku. Dnes se prý bude sekat zbytek zahrady. 
Včera jsme se ale shodli na tom, že se nám divoká zahrada s vysokou trávou líbí. Jen Sára, když si lehne, není v ní vidět a když volám, kde je, tak udiveně a někdy naštvaně vystrčí hlavičku: jako tady, ty mě nevidíš nebo co??!!
No žijeme u své kočky.
A rádi.
Mějte pěknou sobotu a vlastně celý víkend.











14 komentářů:

  1. No, Sára je šikulka, umí si svoje panství chránit. Tulipány mi ještě nekvetou a ovocné stromy taky ještě ne. Ale snad teď, kdy se má oteplit už budeme mít jaro taky v plné kráse na zahradě.
    Měj se hezky, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Sára je pěkné číslo. Alespoň s ní máte veselo. Tulipány vám krásně kvetou. Nám na chalupě také.
    Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, pro Sáru je sova vetřelcem na jejím teritoriu. 😀 Kočky jsou úžasně šikovné a vynalézavé, ta naše poslední se naučila otevírat dveře. Vyskočila na kliku, chvilku visela a když se dveře pootevřely, vrazila tam packu a měla otevřeno. Pikantní to bylo když u nás poprvé spal přítel dcery. Měli spolu beaucerona, psa jako stodolu. Kočka při noční obhlídce narazila na dveře, které bývaly pravidelně otevřené. A najednou nebyly, tak si je otevřela. Probudil mě rachot, když pes honil kočku. Stála jsem v růžové noční košili proti potencionálnímu zeťovi, který měl na sobě jen trenýrky a oba jsme se snažili ulovit to své zvíře. V ten moment mi moc do smíchu nebylo.
    Měj hezký den a tu malou uličnici za mně pohlaď 🍀🐱

    OdpovědětVymazat
  4. Sára je vtipálek, pod sovou musí zůstat měkká dopadová plocha 😀 jde na to pěkně opatrně. Musel to být kouzelný pohled, vidím tu pacičku jak zlehka se zvedá a .... 😀
    Měj hezký víkend. J.

    OdpovědětVymazat
  5. Sára je vtipálek, pod sovou musí zůstat měkká dopadová plocha 😀 jde na to pěkně opatrně. Musel to být kouzelný pohled, vidím tu pacičku jak zlehka se zvedá a .... 😀
    Měj hezký víkend. J.

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný příběh, Marti. Prostě přestěhujete sovu a budete doufat, že ji Sára neobjeví a neshodí odjinud.Asi vás zkouší, co vydržíte. Hezké pozdní odpoledne. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem se pobavila Marti :-), Sára je důsledná, to každopádně. U nás tulipány začínají rozkvétat, třešním se chce kvést velmi pomalu, tak uvidíme.
    Hezké dny.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsme uvažovali o vyšší trávě, ale klíšťata nám to rozmluvila🤔. J.

    OdpovědětVymazat
  9. Podívejme, pachatelka jedna :o)
    Tulipány miluji, čím víc, tím líp!
    Marti, přeji krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Moc mě baví to vyprávění s kočičkou. Já si pořád nějak nezvykla, že tu naší už nemáme... Ale ony budou brzy májová koťata a snad se k nám zas nějaká zatoulá... Krásné dny

    OdpovědětVymazat
  11. Marti, Sára si chrání své teritorium. Asi i keramickou sovu bere jako konkurenci. Máte s ní stále zábavu. Tulipány i hrušeň krásně kvetou. Konečně je jaro. M.

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, tulipány krásné, úžasná barva. A Sára je chytrá a šikovná. Zdraví Lenka
    www.babilenka

    OdpovědětVymazat
  13. Marti, Sára shazující cíleně sovu mne pobavila. Taky by mne asi nenapadlo, že zrovna ona je pachatel a navíc to, že tu sovu "fackuje" schválně :)
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  14. Marti, pobavila jsme se. Sára je ale zvířátko, prostě sovu ve svém teritoriu nemusí. :o) A ty tulipány jsou nádherné.
    Měj fajn týden. D.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.