sobota 25. prosince 2021

pár vánočních střípků


Myslela jsem si, že dnes nic psát nebudu. Ale vstávám hodně brzy, v magazínu jsme si dali po roce přes svátky dovolenou, a i když mám rozpracované dva rozhovory, nepíšu jako jindy. Tak se mi nějak po psaní stýskalo, tak píšu malou reportáž ze včerejšího svátečního dne.
Tentokrát bylo nějak všechno jinak. Nevím proč. Zapomněla jsem fotit dárky před zabalením, jako to dělám vždy. Stůl jsem vyfotila až po Štědrovečerní večeři nikoliv před ní jako jindy. Nějak se mi nepovedla svíčková, tedy teprve uvidím, až všichni dnes přijedou a ochutnají, ale není to letos ono. Ještě ji tedy dnes budu dokončovat, ale nemyslím, že by doznala nějakých zásadních změn. 
No někdy se vše nepovede.






Nevím proč. Zapomněla jsem koupit dárek Sárince, ale pro ni byl už divný ten nezvyklý šrumec, který se tu odehrál po celý štědrovečerní den a ona nemá ráda nezvyklé věci a události. 
Musela jsem ji při převlékání večer před večeří uklidňovat větou, které rozumí: nic se neděje. 
Myslela si totiž, že někam odcházím, když se oblékám. Při večeři si lehla do svého křesílka, které je odrbané už od Justýnky a byla s námi po celou dobu večeře. 
Když jsem ji chtěla fotit, začala se dívat někam jinam a nechala se přemlouvat dlouho, než se na mě otočila. Tedy lépe ke mně trochu natočila.
To víš, já tě budu poslouchat. Copak jsem pes?!
Frajerka.



Tady je po večeři a popíjíme tradičně šampaňské.





Pouštění lodiček u nás ještě nikdy nechybělo a svoji lodičku má i Sárinka. Stejně ji měla i Justýnka.






A tady zazvonil zvoneček.


A tady už je druhý den ráno a příprava dárků pro všechny. Tedy úplně ne pro všechny, pro ty, co přijdou dnes, což je většina. Vnoučata Lucinka a Tomášek chodí tradičně až po Novém roce. 
Vlastně ještě teď ráno nevím, kdo přijde. Lolinka měla ze čtvrtku na pátek horečku.








A na závěr jedna nepovedená fotka, která se mi fakt líbí. (Ono ani ty ostatní tedy nejsou nic moc.) Nevšimla jsem si, že je foťák posunutý na automat a na automat nikdy nefotím. Všimla jsem si toho, až jsem zmáčkla spoušť, protože jsem nemohla zaostřit. Když jsem si pak tu fotku stáhla, docela se mi líbilo, co vzniklo.
A to je dnes vše. Pár vánočních detailů.
Užijte si vánoční pohodu.

8 komentářů:

  1. Taky nevím proč jsem včera nevzala foťák do ruky. Chtěla jsem udělat pro vnučku Hanku, která je v té Saudské Arábii, takovou fotoreportáž od nás z Vánoc. No takže včerejší Štědrý den a večer zachycený nebude. Doufám, že alespoň dnešek pro ni nafotím - sejde se u nás rodina na oběd a posezení.
    Nepovedená fotka je povedená. :-)
    Hezký sváteční den, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  2. Marti, hezké střípky ze Štědrého dne. Držím palečky, ať se dnes sejdete a užijete si sváteční den.

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, někdy se nepovede. Já včera bojovala s vánočkou, ale to je v podstatě každý rok. Ale i tak ti přeji klidný vánoční čas a hezký dnešní den se svými blízkými.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, tak to je parádní reportáž z Vánoc. Já takhle rozložit dárky v obýváku, museli bychom vycouvat na ulici, hihi.
    Posílám přes Labe pozdravy a přání, ať se máte všichni dobře. Pa Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, i když poslední fotka má své kouzlo, mi se líbí nejvíce fotka frajerky na proutěném křesle. Ten sebevědomý pohled ji mohu jen závidět :-)
    Měj krásné sváteční dny, Ivana.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, taky zapomínám fotit, hlavně významné rodinné dny. Prostě si to jen užíváme!
    Měj pohodový sváteční den. Helena

    OdpovědětVymazat
  7. Vidím, že nejsem jediná, kdo málo fotil :), já letos na Štědrý den udělala snad jen jednu fotku stromečku :). U mámy jsem nefotila myslím vůbec.
    Užij si zbytek svátků

    OdpovědětVymazat
  8. Také jsem doma moc nefotila, ale věnovala se rodině. Na Boží hod ráno napadl sníh a tak jsme šli se synem na procházku k rybníkům a další den s částí rodiny odpoledne na další procházku na Dymník a v pondělí ráno zase k rybníkům. To už bylo sněhu méně, ale procházka na čerstvém vzduchu dodá sílu a energii. Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.