neděle 5. prosince 2021

přišel k nám bílý kůň





a zalehl nám celou zahradu. Včera napadl sníh i u nás. Ty úvodní fotky jsou foceny před chvílí ještě ve tmě. Není to nic moc, ale mně se chtělo zachytit tu atmosféru i nedokonale.
Všude už dávno bylo bílo, jen u nás ani vločka. Sára si sníh z loňska nepamatovala, tak měla vykulené oči a neustále běhala domů a ven. Pak běhala po zahradě jako šílená a nakonec ji sníh neodradil a šla na svoji pravidelnou ranní procházku po okolí. 
Vzpomněla jsem si na její první sníh vloni, když byla ještě malé koťátko. Oklepávala si pacičku od sněhu, aby ji opět do sněhu vložila. Pak si oklepávala stejným způsobem další tři a tak pořád dokola. Rozesmálo nás ta marnost jejího počínání.
Tak a já se mohu přidat se svým příspěvkem k výzvě Jiřinky, do které jsem se ani nehlásila.
První sníh u nás.
Sněžilo u nás včera celý den, až do večera. A pokud se vám zdá, že jsem sem omylem dala stejné fotky, není to tak a poznáte to podle lampy a čepičky sněhu na ní. Lampa je nastavená automaticky na svícení, takže někde ještě svítí a někde už ne.
Dnes je sněhu víc než včera a Sára obíhá pořád okolo a nadává, protože nemůže najít cestu, kudy by mohla projít bez úhony. Kousek se odvážila a našlapovala. Pak se s nadáváním, skutečně nadává, rychle otočila a zpátky to vzala velkými přískoky jako šelma. Furt se na mě dívá jako, ať jí to vysvětlím. Ona chce jít přece na svoji pravidelnou ranní procházku. Sněžit sice přestalo, ale sněhu je celkem dost.
Nakonec se odhodlala, ale po půl hodině už je zpátky a potřásajíc hlavičkou mi hlásí, že je tam zima. 
A já odpovídám, já jsem ti to říkala.
No, zahradu jsme na zimu nestihli vůbec letos připravit, tak ji teď přikryl milosrdný sníh. Na jednu stranu mi ten rest vadí, na druhou stranu to dokazuje, že máme tolik jiných činností a zážitků, že některé věci prostě odsouváme.
Mějte pohodovou druhou adventní neděli.


















9 komentářů:

  1. Marti, jsem moc ráda, že jsi se přidala do výzvy a my se můžeme kochat krásnými fotkami. Moc se mi líbí ty úvodní s rozsvícenou lampičkou. Představuji si Sárinku jak hledá cestičky, ale už je přikryl sníh.
    Mějte všichni krásnou adventní neděli, v pořadí druhou.

    OdpovědětVymazat
  2. No vidíš, dočkala ses sněhu taky !A máš bezva fotky. Ty zasněžené růžičky nemají chybu.
    Hezkou druhou adventní neděli, Marti !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  3. Marti, to jsou moc krásné fotografie a jsem ráda, že fotografie přidala a můžu se kochat vaší nazdobenou zahradou. Přeji ti nádhernou druhou adventní neděli.

    OdpovědětVymazat
  4. Od noci nám do rána napadalo stejně sněhu jak před týdnem za dva dny. Chvílemi jemně posněhává a chvílemi ne. Jsem zvědavá, jestli tedy zas začne pršet. Podle předpovědi by mělo, jenže to tu mělo i včera, o sněhu nebylo ani zmínky a jak to ráno vypadalo....

    OdpovědětVymazat
  5. No, je vidět, že ani vás ta nádhera neminula.
    Marti, přeji krásný adventní večer. Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, máte hezky pocurkováno :). U nás už je všechen sobotní sníh pryč.
    Hezký den

    OdpovědětVymazat
  7. Marti, krásně zasněžené fotky ze zahrady. Mám to moc ráda. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Marti, ty růžové růžičky pod sněhem jsou neuvěřitelné. Moc se mi líbí i ta vaše lampa, to je solární, nebo na elektriku?
    Hezky zasněžené fotky, konečně jsi se dočkala té sněhové nádhery.
    Měj hezký večer. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, ta lampa je na elektriku a má v sobě časovač, takže svítí jen v určitou dobu. Máme elektřinu zabudovanou na zahradě, tak to není až takový problém. Měj pěkný den.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.