neděle 30. září 2018

další náhodný objev




Kolik jich tady ještě v okolí je, o kterých vůbec nevím?
Další veřejnosti nepřístupný zámek Obříství. Po zámku v Liběchově a v Dolním Beřkovicích další zámek, kam se jen tak nedostanete.
Všude se teď pořádá spoustu akcí, takže je z čeho vybírat. Přiznávám, že posvícení bych si fakt nevybrala. Kouzlo posvícení skončilo s dětstvím našich dětí. Kolotoče a ten humbuk kolem moc nemusím. Možná je to proto, že za dvanáct let v marketingu mám za sebou spoustu podobných akcí a nejen jako návštěvník.
Ovšem, když jsem zjistila, že bude v rámci včerejšího posvícení zpřístupněn areál zámku, o kterém zase vůbec nevím, bylo rozhodnuto. Jedeme na posvícení.
Zámek byl postaven v 17. století z původní tvrze. V 50. letech tam byla škola, jak jinak. 
V restitucích byl zámek navrácen majitelům a od té doby je  pro veřejnost nepřístupný.
Do zámku se nahlédnout nedalo, ale pro akci byl zpřístupněn park, kde byly tvořivé dílny pro děti.  Zámek je na focení dost nepřístupný, takže jsem fotila trochu jako puzzle. Přiznávám, že jsem fotila s úmyslem ukázat vám tady další zámek, kam se za normálních okolností nepodíváte.
Tak aspoň malé nahlédnutí.
A já jdu psát článek o tom posvícení.










14 komentářů:

  1. Taky bych asi návštěvě jinak nepřístupného zámku neodolala. A majitelé, pokud se zámek snaží udržovat, mají můj obdiv, protož tohle musí být žrout na peníze, energii i čas... Tobě díky, že jsem mohla nahlédnout aspoň do parku a na nádvoří
    Pěknou neděli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, udržovaný je a na nádvoří byl i nějaký materiál k renovaci. Měj pěkný večer.

      Vymazat
  2. Marti, další krásně místo. Takovýchto zámečků je, jen o nich opravdu nevíme. Takže díky za posvícení a za Tvoji reportáž, jinak by jsme se tam nepodívali. Obdivuji všechny, co dokáží těmto budovám vdechnout nový život.
    Přeji příjemné dny. D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, jsem ráda, že jsem ho objevila. Měj pěkný nový týden.

      Vymazat
  3. Marti,když si po obědě chci chvilku odpočinout,jdu se kouknout na blogy a nejdřív vždycky rozkliknu tvůj.Vždy máš krásné fotky i povídání .No aby taky ne, hned se pozná profík.Těch zámků je u nás prostě hodně a jsem ráda,když si prohlídnu nějaký co neznám alespoň na fotkách.Ještě jsem chtěla poprosit,až budeš zase vařit něco mňam tak zveřejní.Ja vařila dnes bramborové knedlíky plněné uzeným.Děkuji a přeji krásný zbytek neděle .Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, moc děkuji za krásný komentář. Potěšil mě. Jo, až zas budu dělat něco speciálního, určitě zveřejním. Dnes jsem vařila koprovku s knedlíkem a vajíčkem, máme to moc rádi. A včera vepřové maso v leču, ale recept na blogu už je. Měj se krásně.

      Vymazat
  4. Marti, díky, že jsi nám přiblížila další zajímavé a krásné místo. Je vidět,že na zámku probíhají opravy. Nevíš, komu dříve zámek patřil?
    Přeji hezký zbytek neděle. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, našla jsem, že poslední majitel byl velkostatkář Havelka a Havelkům se zámek v restituci vrátil. Před tím bylo spoustu majitelů, ale žádný známý šlechtický rod. Měj hezký večer.

      Vymazat
  5. Marti, děkuji za reportáž z dalšího místa s neopakovatelným kouzlem.
    Přeji příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já jsem ráda, že jsem ho náhodou objevila. Měj pěkné dny.

      Vymazat
  6. Tak já jsem v této oblasti byla skutečně ještě v hluboké totalitě, kdy jsme byly jako budoucí zdravotní sestry povinně na exkurzi a nyní díky Tobě.
    Krásný podzimní týden.

    OdpovědětVymazat
  7. Martičko, tak to jsme se zas mohly náhodou potkat, jeli jsme přes OBŘÍSTVÍ - když jsme se vraceli domů z výletu.
    Zdejší zámeček a zvonici a ost. jsem fotila zjara, když Dáška vyhlásila ,,7 dní,, ... a mělo to jinou atmosféru, ještě nezelenou!
    Zdravím Jiřina z N.
    trvalkadahlia.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, možná jsme se i viděly, jen o tom nevíme. Měj pěkné dny.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.