pátek 10. května 2019

kýta s hlívou ústřičnou


Po dlouhé době opět nějaká mňamka.
Ne, že bych snad nevařila. To já musím skoro každý den, páč ráda jím a musí to být nějaké pořádné jídlo, ne chleba s máslem.
Ale vařím běžná jídla. Ve středeční svátek klidně milánské špagety s mletým masem. 
Ve středu jsem si naplánovala pracovní den. 
Dopisovala jsem jeden rozepsaný článek a napsala dva nové, takže na nějaké extra vaření nebyl čas.
Za to ve čtvrtek jsem si kromě psaní ranních zpráv naordinovala jen župánkový den. 
Někdo má pyžámkový, já župánkový. Spávám léta celá bez, takže proto nemám pyžámkový.
Ale ani kýta s hlívou ústřičnou nebyla nijak pracná.
Vepřovou kýtu jsem nakrájela na plátky, zprudka opekla z obou stran, až se maso zatáhlo. 
Přidala jsem na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájenou hlívu a posypala trochu sladkou paprikou. Hlívu máme v jídelníčku celkem často, máme ji rádi. Nechala jsem dusit, na závěr jsem přidala tříbarevný pepř, tak dvě lžičky rajského protlaku a kapku worcesteru. 
Zahustila a k tomu hranolky.
Bylo to moc dobré, tak musím dát, abych nezapomněla, do virtuálního adresáře.
Mějte pěkný den. Já jdu dnes na masáž a tentokrát skoro po měsíci, páč dřív to nešlo. 
Moc se na to těším a fakt to potřebuju.



17 komentářů:

  1. Jéje Marti,zítra uvařím, to si zase dáme do nosu.Děkuji a nemusím nic vymýšlet.Dnes jsem dělala halušky s uzeným a zelím.To já dokážu chodit celé dopoledne ,ale v noční košili i po zahradě,když je teplo.Dnes krásný přeháňky u nás.Měj hezký den.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, to jsem ráda. Napiš pak, jak chutnalo. Já halušky miluju, ale nevařím, můj muž je nemá rád. No já chodím v županu po zahradě každé ráno, já i v županu každé ráno pracuju, ranní očista až po práci. Včera u nás pršelo jen v noci a nikdy bych nevěřila, jak budu vděčná za každou kapku. Měj pěknou sobotu.

      Vymazat
  2. Marti, dnes držím dietu, zlobí mě žlučník. Ovšem někdy bychom mohli Tvůj recept vyzkoušet.
    Měj hezký večer. Růža

    OdpovědětVymazat
  3. Hm, tyhle ňamky by uvítali i v mé rodině. A já taky. Vypadá to skvěle!
    Marti, měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, tak to já mívám košilový den a užívám si ho.
    Jídlo vypadá lákavě, zkusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, není důležité v čem, ale že to umíme. Dřív bych to nedala. Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  5. Jednoduché a určite dobré jedlo... také mám tiež najradšej ... S pribúdajúcim vekom sa mi stále menej chce stáť pri hrncoch ...Ale nové veci skúšam rada ... :! Marti, prajem pekný víkend ... L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laury, já to mám teď stejně. Žádné hodiny v kuchyni. Měj se moc pěkně.

      Vymazat
  6. Marti, hlívu máme s mužem hodně rádi, určitě by mi u vás chutnalo.
    Přeji příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, i my, u nás je stálou součástí našeho jídelníčku. Měj hezkou sobotu.

      Vymazat
  7. Hezkou sobotu přejeme s mužem.Dnes jsem uvařila k obědu a hned jak začal jíst,tak mi hlásil jak je to doooobrý a abych nezapomněla napsat pochvalu.Ptal se, jestli vaříš podle receptů.Tak jsem mu řekla co si myslím já.Že asi podle sebe.Udělujeme opět zlatou vařečku👍😋Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, moc děkuji vám oběma za pochvalu a jsem ráda, že vám chutnalo. Máš pravdu, většinou vařím podle sebe a pokud se náhodou inspiruji někde jinde, vždy to uvedu. Ale většinou i to si upravím podle sebe :-) Takže tohle je celé moje. Akorát teda, přestože jsou recepty zveřejněny, já je málokdy opakuju :-) Ještě jednou děkuji, potěšilo.

      Vymazat
  8. marti, vš, že já jsem z hlívy nikdy nic nevařila? A asi jsem ji ani nikdy nejedla... Člověk má pořád mezery. Budu muset někdy vyzkoušet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, já z hlívy taky dlouho nevařím, možná tak dva roky. Dřív to byla dost drahá záležitost, tak jsem na experimentování neměla odvahu. Dnes už se dá koupit za přijatelnou cenu a moc nám chutná. To, že je hodně zdravá, není pro nás důvodem nákupu, musí nám to chutnat. Výborná je i normálně jako míchanice s vajíčky. Určitě vyzkoušej, hodí se k čemukoliv i do těstovin. Má výraznější chuť než žampiony.

      Vymazat
  9. Hlívu používám dost často. Je dobrá nejen k masu, ale i samotná nebo do rizota. Někdy si ji jen tak orestuji na másle s kmínem a moc si pochutnám.
    Jindra

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.