pondělí 6. května 2019

moje malá premiéra





Uvědomila jsem si to až dnes při výběru fotek ze dvou víkendových akcí. Poprvé v životě jsem fotila fotky z nějaké sportovní soutěže. 
No taky jsem měla velký, ale opravdu velkýýý odpad. 
Nakonec jsem do novin vybrala fotek dost.
Některé záběry, které se mi povedlo udělat čistě jen náhodou, se mi docela líbí, i když kvalita fotek nic moc. Rozhodla jsem se jich dát pár na blog jen tak pro mě pro zdokumentování mojí premiéry.
Dnes asi nebudou zajímavé pro nikoho jiného.
Na jiné téma ale dnes nemám. Celý pracovní víkend a dnešní ranní psaní posledního článku mi dalo celkem zabrat, takže v hlavě už nic není. 
Mám naprosto prázdný anebo naopak plný hard disk.
Mějte hezký nový týden.








17 komentářů:

  1. Marti, udržet hadici, když ní stříká voda, asi není žádná legrace. Nebo běhat s hadicemi, musí mít pořádnou fyzičku. To byla soutěž profesionálních nebo dobrovolných hasičů?
    Měj hezké pondělí. Růža

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, to byli dobrovolní hasičů. Profesionálové mají složitější soutěže a používají k tomu věž. Ve své minulé práci jsem s nimi spolupracovala a zúčastňovala jsem se každý rok Krchlebské věže jako pozvaný host. Takže ty soutěže po deseti letech mě už tak neberou :-) Měj pěkný den.

      Vymazat
  2. Paráda,pěkné fotky z bezva akce.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuju, já jsem teda z fotek nadšená nebyla, ale jsem ráda, že se na ně dá koukat. Měj hezké úterý.

      Vymazat
  3. Marti, krásné fotky ,ale kdybych nemusela jako ty pracovně, tak nemusím.Eliška má modré oči jako každý štěňátko a když ti to nebude vadit, občas pošlu.Muž má nafocený krásný fo tky i ptáčků.Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, ani já bych tam nemusela viz můj komentář výše. Nevěděla jsem, že některá štěňátka mají modré oči. Klidně posílej, jsou to krásný fotky. Moc zdravím všechny tři.

      Vymazat
  4. Marti, to byla asi fajn akce, viď? Hasičské závody už jsem nezažila dlouho. Ani nevím, kdy tu byly naposledy.... Škoda, vždycky to byl super den, legrace a hecování místních...
    Měj prima dny, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péti, já už je teda moc nemusím viz můj komentář výše. Měj pěkný den.

      Vymazat
  5. Marti, náhodou jsou některé fotky správně akční - líbí se mi.
    Měj se pěkně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, no mně se taky líbily a jsem ráda, že se líbí ještě někomu jinému. Měj pěkné úterý.

      Vymazat
  6. Marti, na to, že si športovä reportáž fotila prvý krát, sú fotky výborné ... Ono urobiť dobré fotky "v pohybe" je poriadny oriešok ... a zvlášť pri zhoršených svetelných podmienkach ... Zvládla si to skvele ...Maj sa dobre, pozdravujem k vám domov ... pa L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. malo byť športovú reportáž ...

      Vymazat
    2. Laury, děkuji moc. Potěšila jsi mě. Já jsem si nebyla vůbec sama se sebou jistá. I já posílám moc pozdravů za "hranice".

      Vymazat
  7. Fotit pohyb není opravdu jednoduché, vím to, když se o to pokouším už roky - nejdřív děti, pak psa :o)
    Myslím, že tvé fotky jsou naprosto v pohodě, zápal a atmosféru vystihují.
    Marti, měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Příště zkus rychlejší časy pokud máš tu možnost. 1/300s a možná i klidně 1/400s. Případně pokud máš na foťáku možnost nastavení fotit na prioritu času, nastavit si tam některý z těch co jsem ti psala, aparát dopočítá sám clonu. A klíďo vyzkoušet i tzv. panning. Budeš mít objekt ostrý ale rozmazané pozadí čímž se i zdůrazní ta rychlost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vendy, příště pravděpodobně nic takového nebude, byla to náhoda, nejsem sportovní redaktor a musím cvakat rychle jak statické fotky tak případně v pohybu. Ale díky za radu, dcera je profesionální fotografka, ale na nějaké školení ještě nedošlo :-) Měj se krásně.

      Vymazat

Moc děkuji za návštěvu a za milé komentáře, které mi zde zanecháváte. Díky za váš čas.